SAETEEMA: Meie e-riik on täis fuckin joke (või vähemalt nii on arvatud).
-
Teema algataja - Postitusi: 5362
- Tänanud: 47 korda
- Tänatud: 396 korda
Re: SAETEEMA: Meie e-riik on täis fuckin joke (või vähemalt nii on arvatud).
See võib täitsa tõsi olla küll, kuigi ma ei ole teistes riikides riigiametite või ametnikega just väga palju ka suhelnud. Ma arvan, et tegelikult sina ka ei ole, ja suurem osa siinsetest sõnavõtjatest samamoodi mitte Seega reaalselt võib seal asi olla halvem, aga võib olla ka parem. Ilmselt tegelikult sõltub konkreetsest asjast, mida sa parasjagu teha tahad ja võibolla ka paljudel juhtudel konkreetsest ametist, ametnikust jne. Kuna eesti on niivõrd kõva "e-riik", vähemalt jutu järgi, siis meil siin tegelikult ei tohiks eriti mingit varieeruvust olla ja kõik sellised standardtoimingud peaksid justkui olema tehtud võimalikult läbimõelduks ning võimalikult vähe aega raiskavaks.
Põhjus miks minul antud juhul see protseduur oli täpselt selline nagu ta oli, jah see oli tõesti nimelt see, et dokument aegus ära. Aga tegelikult on ju üsna absurdne, et selline asi on mingi "special case". Kui paljud inimesed reaalselt vahivad koguaeg oma dokumentide pealt, et mis hetkel see nüüd kehtivuse lõpetab? Ma võin endale otsaette koputada kui palju tahes ja ma võin ennast oma dokumendi aegumises ka vabalt "süüdi tunnistada" ent see ei muuda kuidagi olematuks fakti, et antud juhul see uuendamise kadalipp oli täpselt selline nagu ta oli. Kuigi protsess võiks olla palju paremini lahendatud sest kellele see siis lõpuks kasulik on kui mingi üsna tühise toimingu pärast raisatakse üüratult palju riigi kodanike aega ja samas ka üsna palju ametnike aega. Täpselt selliste asjade pärast ju ongi seal büroodes ka räiged järjekorrad ja ootamised...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.