Andke nõu: akutööriistade valik

Kasutaja avatar

bitter
Postitusi: 2011
Liitunud: 03 Juun 2008, 00:00
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 104 korda
Tänatud: 96 korda
Kontakt:

Re: Andke nõu: akutööriistade valik

Lugemata postitus Postitas bitter »

Näppisin kõigi oma trellide (Milwaukee, 2x Makita, AEG) padruneid, käega loksutades on külgsuunaline lõtk ikkagi kõigil olemas. Mu eilne hinnang põhines tähelepanekul, et "tühjalt" tuuritades püsib Makitadel puuri tipp paigal aga punasel kuigipalju vänderdab. Tegelikult pole see vist oluline, materjali vastu surudes on teine olukord.

EDIT 19.11.: selgus, et see 2mm puur, millega esmalt punast proovisin, ei olegi päris sirge :(. Ja veel selgus, et ma olen aastatega unustanud, kuidas Milwaukee/AEG padrunit õigesti kinni keeratakse (käib suurem klõps ja siis keerad veel veidi peale) ning puurid jm kipuvad lõdvaks jääma :oops:. Panin nüüd uue, sirge puuri, korralikult kinni ja makitaga on minimaalne vahe. Tööd tehes ei märka midagi.

Lasin lehtmetalli sisse 6mm ja 2,5mm auke, tööd teeb isuga. Kogu trell on tihe ja viisakas. 300€ oleks hobiasja eest siiski palju, Tööriistamarketis praegu soodukas 149€ (trell, 2x2Ah akud, laadija, suur asjalik kohver)

will111 kirjutas: 17 Nov 2019, 23:05

teen selle trelli aku korpusesse nüüd samsa liitium elementidest uued akud ja läheb edasi. usun, et teeb 20+a tööd küll see aparaat. aga no selle masina peal on ka kirjas "made in japan". mis need praegused makitad on...ei tea, ja eriti ei taha ka teada sest tänapäeval kipub igasuguste "nimega brändide" puhul ikka kvaliteedi ja hinna suhe kahjuks paigast ära olema.

Mul vedeleb üks väsinud akudega AEG 12x (12V 1,4Ah NiCad). Heas seisus trell, korralik kiirpadrun aga pole mõtet taastada - 1,6 kg, suur aga lahja aku, kõigest 300/900 rpm. Punane on 400g kergem, oluliselt väiksem ja võimekam. Tänaste Li-ion elementide jaoks on 15a vana trelli akupakid liiga suured kobakad.

Viimati muutis bitter, 19 Nov 2019, 10:13, muudetud 1 kord kokku.


Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”