Kas kütusemüüjad lihtsalt huijavad, või milleks seda kütuse hinda päevas mitu korda muuta?

Kasutaja avatar

ranel
Postitusi: 3123
Liitunud: 21 Nov 2010, 22:55
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Asukoht: Tartu
Tänanud: 63 korda
Tänatud: 325 korda

Re: Kas kütusemüüjad lihtsalt huijavad, või milleks seda kütuse hinda päevas mitu korda muuta?

Lugemata postitus Postitas ranel »

urmas66 kirjutas: 27 Nov 2019, 22:47

Öeldakse,et põllumees põline rikas,aga seal on seda kiunu nii et anna olla. Teisalt pole neist keegi näljapaistetuses virelemas.

Miks sa võtad sõna asjade osas, millest sa midagi ei tea? See hind, mis kusagil poes näed, ei ole hind, mis põllumees oma toodete eest saab.
Veel mõni aasta tagasi piimakarja kasvatajal kas kallas maha ja suurem kahjum või müüs maha ja jäi väiksem kahjum. Toetused on need, mis ei lase pankrotti minna.

Me oleme ka oma lambakarja kokku ära tõmmanud, sest töö ja vaev, mis sinna taod, ei ole mitte kusagilt rahaliselt mõistlik. Kari peaks olema vähemalt umbes 1000 pealine ja liha peaks saama otse tarbijani maha müüa. Siis jääks 1300 bruto endale igakuiseks maksmiseks 1 inimene ning umbes 20k igaastaseks investeeringuks/üllatuseks. Kui mitu inimest, siis hakka sealt 20k maha lahutama koos tööjõumaksudega.

Kuidas üldse on võimalik poes müüa kanafileed 6 eur/kg, kartulit 0.2eur/kg ja piima 0.5 eur/1l on minu jaoks tõsine müsteerium. Nt piima omahind jääb kuskil 0.25-0.4 eur/l kanti sõltuvalt, kui suures mahus toodetakse. Kokkuostu hind ~ 0.3 eur/l.



http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”