Kas kütusemüüjad lihtsalt huijavad, või milleks seda kütuse hinda päevas mitu korda muuta?

Kasutaja avatar

ranel
Postitusi: 3123
Liitunud: 21 Nov 2010, 22:55
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Asukoht: Tartu
Tänanud: 63 korda
Tänatud: 325 korda

Re: Kas kütusemüüjad lihtsalt huijavad, või milleks seda kütuse hinda päevas mitu korda muuta?

Lugemata postitus Postitas ranel »

urmas66 kirjutas: 28 Nov 2019, 11:39
Spoiler
ranel kirjutas: 28 Nov 2019, 09:02
urmas66 kirjutas: 27 Nov 2019, 22:47

Öeldakse,et põllumees põline rikas,aga seal on seda kiunu nii et anna olla. Teisalt pole neist keegi näljapaistetuses virelemas.

Miks sa võtad sõna asjade osas, millest sa midagi ei tea? See hind, mis kusagil poes näed, ei ole hind, mis põllumees oma toodete eest saab.

See minu lause on sõnakõlks,mida vanarahvas kasutas ja peab tegelikult ka tänapäeval paika. Ma tean väga hästi selle teema kohta, sest elan ka ise maal ehk linnast väljas külas. Olen kohaliku arengu ja arendusega igati kursis ja kaasategev. MTÜ-d,PRIA,LEADER,kohalik areng jne, on mul igapäevased teemad, aga seda küll ühiskondlikus korras.See ei too sisse mitte midagi.
See,et keegi ei suuda teisega konkureerida, on omaette teema ja see ei tähenda seda,et selle äriga(põllumajandus on ammu juba suur globaalne äri) ei saa head tulemus saavutada. Saab küll ja seda on paljud teinud ja teevad ka praegu. Mul üsna mitu tuttavat on nö põllumajanduse suurettevõtjad ja neil ei lähe kehvasti. See sama kütuse teemagi on seal suur argument,sest suur saab ka suure sooduse(tuuakse tasuta tankur õuele ntks või mida iganes) kasutatvale kütusele,aga väiketalunik ostab tanklast ja saab max 3,5senti liitrilt kliendikaardiga.
Kui meenutada enne sõjaaegset aega,siis kui väikepõllumajandusega sai väga hästi hakkama. Aga kahjuks oli ka siis neid ,kes heal järjel oli ikkagi võibolla 1/3 mitte kõik,sest nagu igas ettevõtluses on ka vaist ja tegutsemisosavus oluline.
Kes tahab maale elama minna elustiili pärast peab omama muud sissetulekut,sest maal on hea, aga kulukas elada. Väikeloomapidamine-aiapidamine on elustiil,mitte äri ja selle äri ajad on meil tänaseks läbi.
Kõige suurem nuhtlus selle põllumajanduse juures on muidugi need igasugu toetused.Kui neid poleks oleks asi veel parem ja lihtsam ning kõigile võrdne.
Ükskõik mis muud ettevõtlus ala ei toetata otsetoetustega.

Kui kullaauk, siis pane praktikas üks hästi teeniv talu püsti ja jaga siis majandusaasta aruandeid. :bsmile: Ju siis lõunas ikka lollemad inimesed, kui see rikkus ei taha kudagi tulla. Saaksid lolle elava näite põhjal harida. :bsmile: Mina näen aga klassikalisi 400 pealist lehmakarja pidavat talu sellises stiilis ning näen, kuidas lõpetatakse ära ja minnakse linna muu ameti peale.
https://www.e-krediidiinfo.ee/10149007-LOYDE%20O%C3%9C

Võrdlus enne 1939. aastaga on muidugi omaette tase. :bsmile:

Viimati muutis ranel, 28 Nov 2019, 16:23, muudetud 3 korda kokku.


http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”