Järjekordne teema parkimistrahvide kohta (aga mis siis, tore on ikka)

Kasutaja avatar

jkristjan
Postitusi: 450
Liitunud: 12 Mai 2016, 11:37
Tsikkel: Kawasaki Versys 650 2019
Asukoht: Tallinn
Tänatud: 99 korda

Re: Järjekordne teema parkimistrahvide kohta (aga mis siis, tore on ikka)

Lugemata postitus Postitas jkristjan »

Teema ise on pikk ja sisukas, kuid märgiks ära, et päris naljakas on lugeda, kuidas rahvas juura teemadel jälle arutab. Ma pean teid kurvastama, niikaua kuni te nimetate leppetrahvi trahviks, nõuet otsuseks, lepingut seaduseks, teenusepakkujat kohtuväliseks menetlejaks jne, ei jõua see arutelu kuskile. Alustada tuleb ikka sellest, et lugeda näiteks läbi võlaõigusseadus ja asjaõigusseadus, teha omale sõnad ja mõisted selgeks, harutada puder ja kapsad lahti ja siis kui midagi arusaamatuks jääb, küsida mingi konkreetse aspekti või detaili kohta.

Sõiduki omaniku või vastutava kasutaja nime ja kontaktandmete teada saamisel pole mingisugust seost sellega, kas võlaõigusliku tekkega väidetav leppetrahv õnnestub kellegi käest välja nõuda. Sarnane olukord eksisteeris juba millalgi enne 2011 aastat, kui Maanteeamet saatis erafirmade tellimusel sõidukiomanikele kirju, seega sellel hiljutisel propagandavõidul pole mingit laiemat ja sügavamat mõju. Välja arvatud muidugi see sama propaganda mõju, sest kuna keskmine kodanik ei saa ööd ega mütsi aru mis toimub, siis teatud seltskond kraabib mingid vanad tšekid hirmuga välja ja läheb teeb internetipangas ülekande.

Ehk siis kuidas nüüd teemaalgatajale vastata? Küsimus on vastamatu, sest mingeid trahve keegi antud kontekstis välja ei kirjuta. Mõnedele inimestele võib-olla lähenetakse leppetrahvi nõudega. Edasi, kas võib ignoreerida või mitte, see kõik sõltub sellest, kas ja kellel kellega milline leping on, kuidas seda lepingut tõestatakse, milliseid inkrimineerivaid tunnistusi keegi iseenda vastu annab jne. Mina ei ole teadlik ühestki juhtumist ega kohtulahendist, kus sarnane võlaõiguslik leppetrahv oleks kellegi käest edukalt sisse nõutud, ilma et nõude saanud isik oleks ise oma õigustest loobunud, andnud nõusolekuid ja allkirju, klikkinud nuppe ja linnukesi või toiminud mistahes viisil iseenda huve kahjustades.

Mis puudutab moraalile rõhujaid ("makske ära, ärge varastage parkimisteenust"), siis mina soovitaks kõigepealt lähtuda tähtsamast ja parkimisteemat ületavast moraalsest kohustusest - nõuda igal pool ja alati õigusriigi ja õiguskorra austamist ja sellest lähtumist. Sellest tulenevalt soovitaks ma kõigepealt, et alati täitke tõestatud lepingutest tulenevad kohustused, ärge neid ignoreerige ega eirake. Ning ärge täitke väidetavaid kohustusi, mis väidetavalt tulenevad väidetavatest lepingutest, mida vastava väite esitaja ei saa ega soovi tõendada, vaid soovib vastaspoole õiguslikku kirjaoskamatust ja abitut seisundit ära kasutades, emotsionaalset survet avaldades, maksimeerida tema pealt teenitavat kasu.

In India, you brake by steering into the nearest elephant.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”