Moto-GPS mobiiltelefoni baasil


morse
Postitusi: 1387
Liitunud: 13 Veebr 2017, 10:30
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 268 korda
Tänatud: 215 korda

Re: Moto-GPS mobiiltelefoni baasil

Lugemata postitus Postitas morse »

Jesper kirjutas: 21 Jaan 2020, 17:02

Klahv võib olla ükskõik milline, põhihäda on selles, et tsentreerimine ajab suurenduse paigast ära...

Testsin nüüd oma Daytona pulti väheke tõsisemalt koos Locus Mapsi ja Button Mapper Proga (tänud Jesperile soovituse eest). Hetkeseis lenksult juhtimisega on päris hea:

1 Kaardi tsentreerimine toimib: Locuses on C täht (custom keycode 31) tõepoolest kaardi tsentreerimine. Mäppisin "home" nupu vajutuse "C" täheks. Mingi imelik viga hetkel ainult sees sellega, et mõnel korral pean vajutama "C" ühe korra, et kaart tsentreeriks ja mõnel korral tahab sekundi pärast teist vajutust veel. Pole aru saanud, milles asi. [mention]Jesper[/mention], vähemalt Locuses tsentreerimine zoomi paigast ära ei aja - liigutab lihtsalt tagasi tsentrisse. Eks näis, kui Osmandisse Maci soovitused sisse viiakse, kuidas seal asi lahendatud saab.

EDIT: Ma olin ise juhm. Tsentreerimine töötab Locuses nii nagu ette nähtud. C täht lülitab automaatse tsentreerimise sisse ja välja. All servas on märk, mis viitab, kas autotsentreerimine on sees või mitte. Ja menüüs on koht, kus saab määrata mitme sekundi jooksul kaart ennast tsentreerib, kui autotsentreerimine on sees (tavaliselt 5 seki). Ma ise eelistaks vist sellist lahendust, kus nupuvajutus toob kaardi keskele ja nii kui joystik'i abil kaarti liigutad, ei ole kaart enam tsentreeritud, kuid see on vist pigem harjumuse asi.

2 Kaardi liigutamine toimib. Locuses töötab "out of the box". Dayotona joystick saadab välja DPAD käske ning Locus kuulab neid. Liikumise kiirus on väga norm. Menüüs on lisaks võimalus muuta scrollimise sammu suurust pikslites (Settings-Expert Settings-Map movement step). Mac tegi Osmandisse samuti ettepaneku sarnasele lahendusele. Hooaja alguseks peaks olemas olema. Lisaks Jesper lahendas selle kuidagi tagantkaudu ära nii, et toimis ka.

3 Zoomimine. Teoreetiliselt oleks nagu lihtne ja peaks toimima. Kui Locuse menüüs sisse lülitada settings-controlling-map screen-use hardware controller, siis ta võtab väga edukalt üle häälenupud. + ja - hakkavad toitmima zoomina siis kui Locus käib ja helitugevuse muutjana siis kui locus on taustal või kinni. Ma plaanisin mappida zoomimiseks ära klahvid Enter (66) ja escape (111), kuid enteriga on mingi jama. Kui mapin Enter nupu (111) vol+ või vol- käsuks (24 või 25), siis avaneb teisel järjestikusel vajutusel locuses mingi "public tools" nimeline aken... Sellest jaburusest saan hetkel mööda ainult nii, kui mapin mõlemat pidi zoomimise näiteks Escape alla (üks kord vajutades zoomib sisse ja kahekordse või pika vajutusega zoomib välja).
EDIT: aken, mille ta enteri nuppu mäppides eksikombel avab on kirjeldatud siin: https://docs.locusmap.eu/doku.php?id=ma ... ion:config

Niisiis olen tegelikult jõudnud juba päris rahuldava tulemuseni. Kui saaks veel aru, mis värk selle Enteri mäppimisega lahti on. Kusjuures lootust on, et Osmandiga jõutakse varsti sama kaugele või kaugemale veel...

Lisainfoks:

Sellised võimalused on iga puldiga, mitte ainult Daytonaga. Näiteks odav ja lihtne (mitteveekindel) pult, mida Osmandi foorumis välja hõigati: https://www.amazon.com/ACGAM-Bluetooth- ... B01NACKLKO

Mainin eraldi ära, et Button mapper Pros nuppe mäppides saab ära määrata lühikese vajutuse, pika vajutuse ja topeltvajutuse tähendused. See tähendab, et eeldusel, et joystik jääb ainult ühesuguse vajutusega lahendusele, saab ülejäänud kolme nupu abil ära lahendada tervelt 9!! käsku. Näiteks: home, enter, back, zoom in, zoom out, center, ava kaardiprogramm + veel 2 vaba käsku...

Tasub ka sellest aru saada, et kui mäppida näiteks home nupp "C" täheks, siis väljaspool kaardiprogrammi see nupp reaalselt trükib sul C tähte (ja kui mappida sellist nuppu, mis ei ole ainult puldil vaid ka telefoni enda peal - nagu HOME - siis ongi nii, et home nupp trükib C tähte).

Loetlen siia ka käsud, mida Daytona pult väljastab (ehk kellelegi kasulik):
DPAD_UP 19
DPAD_DOWN 20
DPAD_LEFT 21
DPAD_RIGHT 22
ENTER 66
HOME 3
ESCAPE 111

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”