Kas Goretex on täna piisavalt hea?
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1096 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Re: Kas Goretex on täna piisavalt hea?
Spoiler
Rasmusk kirjutas: ↑09 Veebr 2020, 23:39Kuna eelmine jope on sisuliselt ribadeks ja juba nii mõndagi näinud, siis olen uut otsimas. Seekord mõtlesin teha tõsisema kulutuse ja osta midagi veelgi kvaliteetsemat. HELD-i Atacama tundub äge valik, aga hind on muidugi veitsa absurdne. Kas on ehk alternatiive silma jäänud? Kuna varasem kogemus Coretex-iga puudub, siis ootan huviga arvamusi. Matkadel on tõesti mul kopp ette saanud sellest pidevatest vihmariiete trallist. Kas on reaalne, et see Coretex Pro ka tervet päeva ilusti vastu peab või on see pigem ikkagi müüt ja vihmariided peavad siiski olemas olema?
Küsimused, mille sa enne ostu peaksid esitama on:
- Kuidas sa päriselt sõiduriideid kasutad?
- Millistes oludes sa sõiduriideid kasutad?
- Millised on sinu ootused?
Pärast nendele vastamist võib selguda, et CoreTex (olgu ta tahes, kui hea) ei vasta sinu vajadustele. Oma vajadustele vastavat pole ma leidnud. Mõtle ka sellele, et kas sa ikka tahad pärast 6h kestnud sadu nendes märgades ja ilmselt ka rekkade poolt üles keerutatud räpastes riietes järgnevad 4h veel veeta? Või higitada coretexis +35C? Mina näiteks ei taha.
Tegin endale selgeks, et on olemas üks kasutusjuhtum, kus mulle GoreTex meeldiks enam, kui kolmekihiline jope. Nimelt sõitudel sügisel kodu ja töö vahel või mujal mööda Eestit. Muud kasu ma selles ei näinud. Sinu valikukriteeriumid võivad olla muidugi märkimisväärselt erinevad.
Minu kasutusjuhtumid:
- kasutus 1: igapäevane transport (kodu-töö jms), kõik ilmaolud, temperatuurid vahemikus 0C kuni +20C;
- kasutus 2: igapäevane transport (kodu-töö jms), kõik ilmaolud, kõik temperatuurid vahemikus +15C kuni +35C;
- kasutus 3: pikad reisid, kõik ilmaolud, temperatuurid vahemikus 0C kuni +40C;
- kasutus 4: pisiseiklused mööd Eestit (kruus/metsadteed/väike offroad), kõik ilmaolud, temperatuurid vahemikus +7C kuni +35C;
Olulised tähelepanekud:
- 90% ajast pole soe vooder vajalik;
- 95% ajast pole vihmakindlus vajalik;
- kerge saju korral pole (minu tsikiga) vihmariided esimese tunni jooksul vajalikud.
Nõuded:
- peab olema (vajadusel) hästi ventileeritav
- peab saama lihtsalt kohandada õhutemperatuuriga vahemikus 0C kuni +40C;
- peab olema mugav kõikides ülakirjeldatud kasutusoludes
- peab olema hele
- peab oleme lihtne pesta (esil, oludes, kus kõige õigemat pesupulbrit pole näiteks käepärast)
Sellest tulenevalt valisin ma kolmekihilise jope ja püksid, millest, ma koheselt sisekihid välja viskasin. Sooja voodrit ma jopesse enam mitte kunagi ei pane. Vihmakihti kasutan vajadusel (pigem harva) tuuletõkkeks ja sedagi mitte alati. Põhjuseid mitu, esiteks võtavad sisevoodrid kohvris asjatut ruumi, teiseks pole need kasutatavad sadulast maas olles ja kolmandaks ei võimalda need reguleerida soojuskihi paksust piisava täpsusega. Selle asemel on mul mingi hulk "tavalisi" tehnilisi riideid, mis võimaldava reguleerida soovitavat taset täpselt vajadusele ja teiseks on nad kasutatavad ka sadulast maha tulles. Vihmakindluse saavutan ma vihmakombega, mis kompaktsuse huvides pole mitte mootorratturitele mõeldud vaid hoopis matkamiseks. Viimane omadus muudab ka selle kihi universaalseks ja võimaldab kasutada nii vihmajopet, kui ka pükse tsikli pealt maas olles ilma tobe välja nägemata.
Minu sõiduvarustuse kihid näevad välja nii:
- aluskiht: (sõltuvalt temperatuurist kas lühikeste või pikkade varrukatega t-särk), ideaasled on süneteetilised spordisärgid;
- õhuke 2. kiht, soovitavalt villane, õhem on parem;
- paksem villane kampsun, angooravillast (sigasoe).
Kui me räägime paksemast kampsunist siis ära mõtle oma vanaema maakampsuni peale vaid millegile moodsale ja õhukesele, näiteks kashmiir või angoora; - õhuke sulejope, pakitav (packabkle)
- vihmariided, pakitavad (packabkle)
- jalga läheb vajadusel pikk spordipesu, kui temperatuurid kukuvad alla +7C
Ülaloetletud asjad võtavad kokku vähem ruumi, kui võtaksid vooder ja sisemine vihmakile. Ja reisile kaasa pakiksin ma need asjad nii või teisiti. Vihmakile selga ajamine oli minu jaoks tõsiselt ebameeldiv tegevus sinnnamaani, kuni vahetasin üheosalise kostüümi kaheosalise vastu.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.