Kas Goretex on täna piisavalt hea?

Kasutaja avatar

ranel
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Tänanud: 70 korda
Tänatud: 374 korda

Re: Kas Goretex on täna piisavalt hea?

Lugemata postitus Postitas ranel »

Rasmusk kirjutas: 09 Veebr 2020, 23:39

Kuna eelmine jope on sisuliselt ribadeks ja juba nii mõndagi näinud, siis olen uut otsimas. Seekord mõtlesin teha tõsisema kulutuse ja osta midagi veelgi kvaliteetsemat. HELD-i Atacama tundub äge valik, aga hind on muidugi veitsa absurdne. Kas on ehk alternatiive silma jäänud? Kuna varasem kogemus Coretex-iga puudub, siis ootan huviga arvamusi. Matkadel on tõesti mul kopp ette saanud sellest pidevatest vihmariiete trallist. Kas on reaalne, et see Coretex Pro ka tervet päeva ilusti vastu peab või on see pigem ikkagi müüt ja vihmariided peavad siiski olemas olema?

Mul on Heldi Goretex Laminate jope ja püksid.

Püksid need. Held Manero 6464
https://www.louis.eu/artikel/held-maner ... nts/500166

Tagi see. Held Cadora Gore-Tex Jacket - Black
https://www.sportsbikeshop.co.uk/motorc ... rod/230015

Senimaani mina pole sealt veel vihma läbi saanud ka täispikkadel päevadel. Lisaks maanteel hingab see jope hulga paremini kui tavaline, sest on topeltlukud. Ühega hoiad vihma eemal, teisega on jope eest sisuliselt lahti ja õhk käib väga hästi läbi. Tagiga ainus asi pole rahul see, et välisel lukul olid kehvad õmblused ja lukk narmendas lahti ning nüüd garantiis. Loodaks, et sattus lihtsalt kehv isend. Seljakaitsme pead ka eraldi juurde ostma.
Goretexiga kõige suurem õudus ongi passimine kohapeal, sõites pole midagi hullu.

Eelmine aasta Venemaal juhtusin sõitma pikka maad (umbes 100km), kui -2c ära viskas. Jalad olid püksid ja soe vooder. Seljas pusa, soe vooder ja tagi. Täpselt paras oli sõita. Ka Eestis lasen siin selle varustusega ringi külmal ajal.

j22.jpg

Nii et ütleks, et nende kahe eelneva lingi põhjal, et -5c kuni 25c super kasutamiseks. Üldiselt aga kokku võttes miks ma küll varem neid ei ostnud. Ideaalne Eestis ja selle lähiümbruses sõitmiseks. Eestis ühe-kahe päevaseid sõites mina enam vihmakaid kaasa pakkinud pole.
Hind absurdne on suhteline. Eestis kipuvad tihtipeale olema jah müstilised hinnad. Mina sain aga Saksast soodukaid ja kampaaniad jälgides kogu komplekti täpselt 400 euroga. Kaetud sama materjaliga Gore-Tex® Pro 500 D.

Püksid on see kõige õnnetum asi. Neid on jube keeruline ventileerida palavas.
Kogu see eelnev jutt kehtiv aga asfaltireiside kohta. Pinnaseteedel oma goretexi teed ei läheks.

Kui aga plaanis reisida kõvakatteta teel, siis soovitaks siiski eraldi vihmariietust. Asi pole sademetes, vaid lihtsalt varustuse määrmises. Vihmakatega sõites on varustus kenasti puhas. Kui miski aga varustust ei kata, siis määrdub see kergesti ja oledki varsti üks porikäkk. Goretex asju niisama lihtsalt ei pese/kuivata ka. Tavaliselt ma teen sauna ahju kerge tule alla, et ruum oleks parajalt soe ja siis 3-4 päeva kuivatan lava peal oma varustust, kui kausis pori maha leotanud olen. Varustust kasuta kasvõi ämbrina, vesi tuleb sealt ikka väga nigelalt välja. Kalluta igas suunas, et vesi sealt kätte saada. Tavalise tekstiiliga aga leotad vees, kuivatad lõkke/puhuri ääres ja hommikuks puhas kuiv asi taas olemas. Küll aga ütleks, et pole olemas head ja universiaalset asja.

Lõppu aga väike vahepala. Kuna esialgselt tellitud püksid said natuke väiksed, siis müüsin siinsama bikeris maha. Mõni aeg hiljem sain sellise kirja.

Ivoonu kirjutas:18 Mai 2019, 23:16

Tuleb tunnistada, et nii häid pükse pole mul varem olnud. Tänase ilmaga oli ka täitsa hea sõita, vanade pükstega oleks omas mahlas täitsa läbi vettinud.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”