Moto-GPS mobiiltelefoni baasil
-
morse
- Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
- Tänanud: 301 korda
- Tänatud: 234 korda
Re: Moto-GPS mobiiltelefoni baasil
Ronk kirjutas: ↑13 Veebr 2020, 09:58Ehk hetkel ütleks et ideaalis ma näeks suurepärase navigeerimistelefonina Samsungi S7 tavalist seeriat (mitte edge, kuna testides läheb edge ekraan 4 korda väiksema survega katki).
Sellel on QI, vaatamata 2016 aasta väljalaskele siiani väga heade specidega. IP68. Samuti korralik ja katsetatud ROM ilma bugideta jne jne. Lisaks eelmainitud QI-le on see sisse talle juba ehitatud ning laadimispesa jääb vabaks. Miinusena jällegi ainult üks mehaaniline nupp ja microUSB pesa.
Järelturu hind 120-150€ hetkel. Korralik korpus ümber ja jällegi kukkumiskindlus saavutatud. Root ka veel peale lasta ja teha telefon muust programmides puhtaks.Kui mööda vaadata mehaanilistest nuppudest, siis juba edasi minna S8 ja S9 poole lähevad ekraanid ainult suuremaks (üldised mõõtmed suhteliselt samas klassis S7-ga) ehk risk klaas katki saada on suurem. S8 hinnaklass järelturul 140-200€. S9 jään hetkel vastuse võlgu.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?i ... hone3=8966
S7 ja S8 mudeleid toodeti ka Active versioonina mis tähendas MIL standardit nendel.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?& ... hone3=9177
Miinusena pakuti seda vist ainult USA-s.
Ma olen nüüd mitu aastat sihilikult katsetanud ja selle aja jooksul on ka S4 Active lenksul olnud. Nagu ma kusagil varem juba kirjutasin, siis too oli minu arvates kehv (kuna nii vana mudel, siis ma ei hakkagi eriliselt täpsustama). Kyocera on ikka kõvasti kobedam. Peamised eelised on muidugi üldine robustsus aga ennekõike ekraani toimivus vee all ning õhukese kindaga ja klahvide mugav käsitletavus kindaga. Kasutasin teda mitu korda nädalas kahe kuu jooksul ja Androidis mingeid bugisid ei paistnud. Hakka või jälle USAst importima... (Duraforce 2 on QI-ga).
Hiina telefonide korpus ja näitajad on samuti superhead. Minu arvates Samsungiga võrreldes matkateloks palju sobivamad. Aga kiiruga kokku pandud Android OSi erinevad vead on ilmselt reaalsus, millega selliste telefonidega peab arvestama. Lihtsalt ei tahaks, et mingeid päriselt suuri jamasid oleks (nagu ülalmainitud väljalülitamine).
Zumo oli sellesmõttes nii lollikindel, et keerasid kevadel süüte sisse ja ekraan läks heledaks. Kogu selle teema mõte siin on (minu arvates) see, et saaks telefoniga lahenduse samaväärseks/sarnaseks/paremaks... Kui asja tuumaks on õhuke taskutelefon, siis ma seda ideaalseks kaardimasinaks ei peaks...
EDIT: Lugesin uuesti teie arvamused üle ja küsin proaktiivsema poole pealt:
OK! Ütleme, et telefon ei pea ju lenksul teab mis teraskestas olema - ega ta seal otseselt vitsa ei saa ja kui laadimisluuk on kinni (QI puhul), siis on vee- ja tolmukindlus täitsa OK!
Loobume ka nuppudest (mul on Daytona juhtpult lenksul).
Aga kuidas näiteks S7 ekraan veega käitub? Kui näiteks kraani all kasutada, kas saab trükkida? Veel enam - kas hakkab viperusi tegema? Päris matkatelefonide ekraan on selleks mõeldud. Zumo oma ka.
EDIT2: S8 active on vist PMA laadimisega (sama, mis mu Kyocera). QI laadijaid on rohkem saada. Tavaline S7 ja S8 on vist QI.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.