Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?
-
Teema algataja - Postitusi: 5362
- Tänanud: 47 korda
- Tänatud: 396 korda
Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?
See on hea, et kahepeale rääkisite siin selle raha toomise praktilise poole lahti Ainult et M.T. ma nüüd ei mõista, millest oli eelnevalt sinu küsimus? Mulle tundub, et sa tead väga hästi, millised on need töötajad, kes ei too ettevõttele mitte midagi sisse. Ilmselgelt meil ongi ju suurem pilt kui lihtsalt see, et aadu müüs täna 3 porgandit, arvestame sealt kasumi firmale ja voilaa. Ma usun, et vähemalt kuskil nii 70%'le kogu töötavast elanikkonnast tööd andvad firmad on ikka palju suuremad ja palju keerulisema struktuuriga kui lihtsalt x arv mingi x asja müügimehi, üks boss ja üks koristaja. Seega on firmades neid positsioone tohhuijaa, kelle päeva töö pealt sa ei saa mitte mingi valemi abil arvutada välja palju ta nüüd täpselt firmale kasu tõi. Väga paljudel juhtudel ei saa ka ebatäpselt seda välja arvutada. Mõnikord saab arvutada välja (umbmääraselt) kui palju võiks firma saada kahju juhul kui üks või teine tööline oma tööd ei teeks või kui sellist positsiooni ei oleks...
Igatahes kõige selle juures peaks olema suht selge, et igasugused "maksame palka selle järgi, palju sa kuus sisse tood" jutud on otsejoones prügikasti memuaarid ja ei midagi enamat. Kehtib kitsa valiku tööliste puhul ja sealgi pole kaugeltki mitte nii mustvalge nagu mõni siin tundub arvavat.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.