Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Kasutaja avatar

M.T.
Postitusi: 2430
Liitunud: 23 Aug 2011, 17:12
Tsikkel: -
Tänanud: 156 korda
Tänatud: 335 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Will, ettevõtte suurus ei oma koristamise osas tähtsust. Tähtsust omab see, kas mingeid asju reguleeritakse või mitte. Tundub, et sinu töökohas mitte. Kui asjad on paika pandud, siis koristaja ei lenda kontorisse suvalisel ajal vaid alates kell x. See on ka kontorirahvale teatavaks tehtud. Oma asi kas siis kaod selleks ajaks lõpuks töölt minema või oled seal koos koristajaga, keelatud pole. No mõnes kohas on kah. Samuti on määratletud mida koristaja tohib ja mida mitte. Meil oli nii nagu siin keegi kirjeldas, kohvitassi ja toidujäänused pidi ta laualt ära koristama, aga pabereid ja muid asju puutuda ei tohtinud. Seda teadsid kõik osapooled ja see väldib probleeme. Aga loomulikult võib koristaja palkaja või koristamisteenuse korraldaja jätta selle töö tegemata ja siis ongi nii nagu sa kirjeldad. See aga ei tähenda, et asjad kõikjal nii on.
Koristaja tulu, no toome väga-väga lihtsa näite - a'la "restoran" McDonalds. Kas avatakse uus koht, palgatakse teadmata hulk töötajaid - teenindajad, burksimeistrid, koristajad, juhataja ka loomulikult - ja loodetakse parimat? Eip, nii puusalt ei tulista ka sellises mastaabis ettevõte. Kulud, tulud, riskid ja muu blablaa on läbi mõeldud. Loomulikult tegelik elu ei pruugi sellega kattuda, loogiline. Seda hinnatakse hiljem uuesti. Aga kuidas arvutada siis tegutseva söögikoha näitel koristaja tulu? Võtad arvesse mõned lihtsad tegurid - kliendi- ja rahavoog, mitu klienti jõuab klienditeenindaja Y ajaühiku jooksul teenindada. Tulemuseks -mitu klienditeendajata on vaja, et kogu kliendivoog ära teenindada. Siit tuleb välja 1 klienditeenindaja poolt teenitav tulu Y ajaühiku kohta. Ning nüüd toidukoha koristamiseks/korrashoidmiseks kuluv aeg. Ja saadki tulemuse, et juhul kui eraldi koristajat pole, siis on 1 klienditeenindaja mingi ajaühiku hõivatud muu kui oma põhitööga, mille tõttu jääb X arv kliente teenindamata ja seetõttu ka X summa teenimata.
Ma olen suht kindel, et sind selline lihtlabane näide ikka ei rahulda. Aga kui teemat ei tahagi mõista, siis nii ongi. Ma ei heieta ega räägi "mu ex istus finantsjuhi kõrval" põhjal, ära hakka asju väänama. Kui tahad millestki aru saada, siis püüa kaasa ja kui ei taha, siis that's fine ja nii ütlegi. Mitte ära korruta, et sa tead kuidas kõikjal asjad on ja igal alal praktiliselt. Ma ei tule sulle rääkima, et ma tean kuidas IT valdkonnas asjad on, sest ilmselgelt ma ei tea nii palju kui sina. Mis aga finantspoole telgitagustesse puutub, siis paistab et ma olen soovinud sinna rohkem piiluda kui sina ehk seetõttu mõistan või tean seal toimuvat paremini.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”