Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Postitusi: 3121
Liitunud: 30 Aug 2016, 12:52
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 484 korda
Tänatud: 579 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

softail84 kirjutas: 02 Mär 2020, 16:20

Mis iganes teema õhku lükatakse, siis mingi seltskond teab kõigest absull kõike -

No vaata õue :D
Päike paistab, lumi sulab, asfalt kuivab, temp tõuseb (koos vererõhu ja millegi muuga)
Iga kevad (enne pauku) läheb suuremaks rahmeldamiseks. Jah suures tuhinas võib tilk kust hulka minna (nagu see teema näiteks) aga no võib andeks anda, kogu see testosteroon on kogunenud igapäev kiivri kõrvalt mütsilätu võtmisega.

Aga noh varsti võib mütsilätu nagisse jätta ja paja pähe suruda, siis jääb siin seda ila ka veidi vähemaks.



Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
Kasutaja avatar

M.T.
Postitusi: 2425
Liitunud: 23 Aug 2011, 17:12
Tsikkel: -
Tänanud: 156 korda
Tänatud: 332 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Will, ettevõtte suurus ei oma koristamise osas tähtsust. Tähtsust omab see, kas mingeid asju reguleeritakse või mitte. Tundub, et sinu töökohas mitte. Kui asjad on paika pandud, siis koristaja ei lenda kontorisse suvalisel ajal vaid alates kell x. See on ka kontorirahvale teatavaks tehtud. Oma asi kas siis kaod selleks ajaks lõpuks töölt minema või oled seal koos koristajaga, keelatud pole. No mõnes kohas on kah. Samuti on määratletud mida koristaja tohib ja mida mitte. Meil oli nii nagu siin keegi kirjeldas, kohvitassi ja toidujäänused pidi ta laualt ära koristama, aga pabereid ja muid asju puutuda ei tohtinud. Seda teadsid kõik osapooled ja see väldib probleeme. Aga loomulikult võib koristaja palkaja või koristamisteenuse korraldaja jätta selle töö tegemata ja siis ongi nii nagu sa kirjeldad. See aga ei tähenda, et asjad kõikjal nii on.
Koristaja tulu, no toome väga-väga lihtsa näite - a'la "restoran" McDonalds. Kas avatakse uus koht, palgatakse teadmata hulk töötajaid - teenindajad, burksimeistrid, koristajad, juhataja ka loomulikult - ja loodetakse parimat? Eip, nii puusalt ei tulista ka sellises mastaabis ettevõte. Kulud, tulud, riskid ja muu blablaa on läbi mõeldud. Loomulikult tegelik elu ei pruugi sellega kattuda, loogiline. Seda hinnatakse hiljem uuesti. Aga kuidas arvutada siis tegutseva söögikoha näitel koristaja tulu? Võtad arvesse mõned lihtsad tegurid - kliendi- ja rahavoog, mitu klienti jõuab klienditeenindaja Y ajaühiku jooksul teenindada. Tulemuseks -mitu klienditeendajata on vaja, et kogu kliendivoog ära teenindada. Siit tuleb välja 1 klienditeenindaja poolt teenitav tulu Y ajaühiku kohta. Ning nüüd toidukoha koristamiseks/korrashoidmiseks kuluv aeg. Ja saadki tulemuse, et juhul kui eraldi koristajat pole, siis on 1 klienditeenindaja mingi ajaühiku hõivatud muu kui oma põhitööga, mille tõttu jääb X arv kliente teenindamata ja seetõttu ka X summa teenimata.
Ma olen suht kindel, et sind selline lihtlabane näide ikka ei rahulda. Aga kui teemat ei tahagi mõista, siis nii ongi. Ma ei heieta ega räägi "mu ex istus finantsjuhi kõrval" põhjal, ära hakka asju väänama. Kui tahad millestki aru saada, siis püüa kaasa ja kui ei taha, siis that's fine ja nii ütlegi. Mitte ära korruta, et sa tead kuidas kõikjal asjad on ja igal alal praktiliselt. Ma ei tule sulle rääkima, et ma tean kuidas IT valdkonnas asjad on, sest ilmselgelt ma ei tea nii palju kui sina. Mis aga finantspoole telgitagustesse puutub, siis paistab et ma olen soovinud sinna rohkem piiluda kui sina ehk seetõttu mõistan või tean seal toimuvat paremini.

Kasutaja avatar

Krl
Postitusi: 1696
Liitunud: 19 Veebr 2017, 21:31
Tsikkel: Welcome to the darkside
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 176 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas Krl »

softail84 kirjutas: 02 Mär 2020, 16:20

10-15 aastat tagasi oli sellel foorumil point olemas, nüüd on hullem kui perekool.ee
...

Mäletan ka veel neid aegu, kui lumehelbekestest moderaatoritel oli veel muud teha, kui kõike prügikasti splittida ja sai normaalselt foorumis arutada, kuidas kellelgi politsei eest ära sõitmine on edenenud ja kus ja millise rattaga kõige rohkem mehi saab.


joel
Postitusi: 1798
Liitunud: 06 Apr 2005, 18:52
Asukoht: Tartu
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 109 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas joel »

Miskipärast toob see teema meelde kaks nalja. Esiteks, mõned lihtsalt ei oska öelda "ei" ("ei tea" jne):

Teiseks, kuna jutt keeras koristajatele ja kokku lepitud reeglitele, siis meenus ammu aega tagasi ee.arvutid.microsoft uudisgrupis kasutaja Offf postitatud lugu sellest, et iga inimesega tuleb lihtsalt rääkida omas keeles:

Iga inimesega tuleb ra"a"kida "omas keeles". Kogemus na"iteks suurest
ettev6ttest, kus koristusteenus oli "outsource"-tud. Vene rahvusest
koristajannad kippusid yhe printserveri toiteplokki va"lja kakkuma, et
sinna tolmuimurit pista. "Ametlikult" firma esindajaga asja ajades
muutus "ka"suahel" liiga pikaks ja valdavalt vene rahvusest
koristajannani info ei j6udnudki. Pealegi kippus 'kaader" neil seal
voolama ja tuli uus ja katkus ja"lle printserveri maha. Silt "ne
trogatj" ei avaldanud mingit m6ju... tegin vA"ikesed m6ttetalgud ja
riputasime sildi: "Jesli trogajesh provot ubju kak krolika, suka!"
Ja enna"e imet - teade j6udis pa"rale ;)))

Joel

Sciev
Postitusi: 424
Liitunud: 26 Nov 2018, 23:05
Tsikkel: Voshod 3M
Tänanud: 18 korda
Tänatud: 20 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas Sciev »

bitter kirjutas: 02 Mär 2020, 12:34
Sciev kirjutas: 01 Mär 2020, 18:36

Raamatupidajat on vaja riigi poolt loodud bürokraatiaga tegelema. See lihtsalt on selline asi, mis on vaja ära teha, aga ettevõtte rahalist kasu see ei muuda.

TLDR - raamatupidaja ei too küll raha sisse aga tal on väga suur vastutus, et VÄLJA läheksid täpselt reeglitega kokku lepitud summad.

Tüüpiline finantsalast kaugel seisva inimese jutt. See, mida sa bürokraatiaks nimetad, on sisuliselt mängureeglid. Vajalikud riigile, firma juhtkonnale, töövõtjale... Kas reegliteta anarhia oleks parem?

Milline vastutus kellelgi on, pole praegu tähtis. See ei muuda fakti, et raamatupidajat ei saa kuidagi pidada selliseks töötajaks, kes ettevõttele raha sisse toob. :bsmile:

Kasutaja avatar

Ain
Postitusi: 1463
Liitunud: 10 Juun 2010, 23:33
Asukoht: Kesk-Eesti
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 217 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas Ain »

Lihtsalt huvipärast...Mis tööd te igapäevaselt teete ja mis haridus teil on?

Riga→Suzuki DL650 VStrom→Honda Crosstourer VFR1200 DCT. Garmin ZümoXT, GoPro Hero7 ja Packtalk Edge JBL sideseade.

Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
Kasutaja avatar

M.T.
Postitusi: 2425
Liitunud: 23 Aug 2011, 17:12
Tsikkel: -
Tänanud: 156 korda
Tänatud: 332 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Ain kirjutas: 02 Mär 2020, 19:12

Lihtsalt huvipärast...Mis tööd te igapäevaselt teete ja mis haridus teil on?

FMCG müük, 20+ aastat. Country manager, vastutan jaeturu tulemuste eest Eesti turul. Hõlmab siis kõike kliendi igapäevasuhtlusest kuni EE eelarve tegemiseni.
Haridus, TTÜ tootearenduse suund jäi kunagi pooleli, ei pakkunud huvi enam ja vot pole leidnud motti uuesti alustada. Seega haridus on rohkem praktilisest elust.


Teema algataja
will111
Postitusi: 5257
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 380 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas will111 »

Töötan biotech equipmenti ehk igasuguseid laboriseadmeid ja kõikvõimalikku meditsiinivaldkonna tehnikat arendavas ja tootvas firmas. Tarkvara/mehaanika/robootika arenduse osakonnas. Täpseid firmanimesid ei hakkaks siin välja tooma. It-valdkonna töökogemust umbes 15 aastat, sellest kuskil 5 ise ettevõtjana ja 10 erinevates firmades, mille seas nii eesti/baltikumi üleseid kui ka täiesti rahvusvahelisi.
TTÜ arvuti-süsteemitehnika.

Kui minu töökohas mingeid asju ei reguleeritaks siis ei oleks kardetavasti seda firmat juba ammu enam olemas ning kindlasti ei oleks yearly revenue 30 billionit :lol: Selles valdkonnas ei ole vist peaaegu mitte ühtegi asja, mis toimuks reguleeringuteta.
M.T. ma olen su näitega täitsa rahul. See ei tähenda, et seda saaks kõikjale laiandada ja igalpool teha samu arvutusi või arvestusi, samadel alustel.
Kindlasti sa tead minust palju rohkem finantsvaldkonnast...või noh, mõnevõrra rohkem ehk sest pikki aastaid pangas töötamine ei jäta vast eriti kedagi selles asjas täiesti võhikuks. Samal ajal on VÄGA palju neid valdkondi, kus sa ju ei tea rohkem, kas siis minust või kellest iganes, kes mõnda teist valdkonda läbinisti tunneb. Ja ometi sa üritad mulle tõestada, et sina tead täpselt ja arvutad vajadusel välja minu rahalise panuse firma kasumisse :D kuigi mina väidan täiesti kindlalt, et seda teha on võimatu...mis sa siis lõpuks öelda tahad, et mina küll tunnen kindlasti IT valdkonda paremini, kuid sina tead palju keegi selles valdkonnas palka peaks saama või ei peaks saama? :D

Õel on mul värbamisfirma, mis tegeleb it-töötajate otsimisega/leidmise ja tööle sättimisega erinevatesse firmadesse soomes. Kui helsingisse satud, tule mõnikord konsultatsioonile, ta räägib sulle, mis moodi ja mille järgi inimeste palgad kujunevad ühes, teises ja kolmandas firmas. Päris elus ja reaalsetes töölepingutes, mitte foorumis tarka pannes...


softail84
Postitusi: 36
Liitunud: 17 Dets 2017, 10:57
Tsikkel: Softail
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 9 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas softail84 »

Ja siiani ei ole keegi pihta saabunud, et hea raamatupidaja hoiab raha kokku ja see = kasum

Kasutaja avatar

M.T.
Postitusi: 2425
Liitunud: 23 Aug 2011, 17:12
Tsikkel: -
Tänanud: 156 korda
Tänatud: 332 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Kuigi vahepeal on tunne nagu k.seks vastu tuult, siis:

  1. Ei väidagi, et minu toodud kõige lihtsamat näidet saaks kasutada igas ettevõttes või tegevusvaldkonnas. NASA-s kindlasti mitte. Samas on ka seal see võimalik, iseasi kad otstarbekas.
  2. Pole arvanudki, et ma tean kõike ja nõus, et on palju valdkondi kus nii mitmedki tegelased teavad minust rohkem. Ja mõnes asjas ei tea ma üldse miskit. Või olen ma kusagil vastupidist väitnud? Osutad ehk sellele?
  3. Mina oskan täpselt välja arvutada sinu panuse? Ma hakkan vaikselt juba su mõistuses kahtlema, tõsiselt. Viitad siia äkki konkreetselt kus ma seda väitsin või lõpetad lõpuks faktide väänamise? Tegelt kah.
  4. Mina tean palju keegi peaks IT sektoris palka saama? Taaskord sama :shock: mis eelmises punktis. Mus probleem sind vaevab, et sellist väljamõeldist trükid siia.
  5. Miks mul su õe konsultatsiooni vaja on? Ma puutun oma tööga seoses piisavalt kokku erinevate värbajatega ja meie kontserni HR-osakonnaga. Sa võid seda muidugi taaskord mitte uskuda. Your choice.

Btw, kui su õel on värbamisfirma ja ta sellega tegeleb, siis peaks tal ka olema ettekujutus mille alusel hindab tööandja töötaja väärtust ja kuidas töövõtja peaks ka enda väärtust ehk temast tekkivat kasu teadma, et ennast võimalikult kallilt müüa. Kui sul pole enda panusest aimugi, siis see selleks. See ei tähenda, et sinu tööandja poolt pole seda keegi teinud. See, et keegi pole sulle seda näidanud, võib tähendada seda, et tööandja on su odavalt kätte saanud ja ei tahagi, et sa oma tegelikust väärtusest teada saaksid. Konsulteeri äkki õega;)

Kasutaja avatar

M.T.
Postitusi: 2425
Liitunud: 23 Aug 2011, 17:12
Tsikkel: -
Tänanud: 156 korda
Tänatud: 332 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas M.T. »

softail84 kirjutas: 02 Mär 2020, 21:04

Ja siiani ei ole keegi pihta saabunud, et hea raamatupidaja hoiab raha kokku ja see = kasum

Ja aitab ka kasumit kasvatada. Pisikesest korrektsioonist näiteks mõne toote müügihinnas võib aasta kokkuvõttes päris ilus number € kokku koguneda.

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7185
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1853 korda
Tänatud: 511 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

softail84 kirjutas: 02 Mär 2020, 21:04

Ja siiani ei ole keegi pihta saabunud, et hea raamatupidaja hoiab raha kokku ja see = kasum

Ilmselt ikka raamatupidaja ei saa midagi kokku hoida,kui tal pole just juhatuse liikme volitusi. Tegevjuht on see kes haldab rahavoogusid ja kui see nii pole,siis pole ka raamtaupidajal midagi teha ehk ta peab tegema,mida tal kästakse teha. Kui raamatupidaja hakkab juhatama tegevjuhti,siis üldjuhul selline ettevõte kõrgele ei lenda. Heas ettevõttes peab olema kõiges mõistlik balanss, sest alati on kulusid,mida rammatupidaja ei peaks mõistlikuks,aga ettevõtte maine või ükskõik mille puhul iganes, on vahel vaja teha ka nn "mõttetuid" kulutusi. Ja peamine mille vastu ei tohi eksida on see,et firma rahakott ja isiklik rahakott, võiks olla eri taskutes.
Mis koristajatesse puutub,siis täna ei võta keegi lihtsalt koristajat palgale(isegi koju tellitakse firmast koristaja). See teenus on mõistlik ja kui on probleemid aru saamisega,siis saab alati ka teenuseosutajat vahetada.

Kui konkreetselt teemasse ,siis meie ühiskond pole palkade avalikuks tegemiseks veel valmis. Liiga palju on erisusi ja meelevaldset palgaarvestuse loogikat. Alguse peaks tegema riigisektor ja algus tuleb teha sellega,et töötaja sissetulek ongi palk,mis laekub ühe summana pangaarvele,aga mitte kümme erinevat soodustust või kompenseerimist.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

softail84
Postitusi: 36
Liitunud: 17 Dets 2017, 10:57
Tsikkel: Softail
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 9 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas softail84 »

Kuule Urmas, oled Sa kunagi mõelnud, et maailmas eksisteerib ka ettevõtteid, mis on a la 5 inimest, et raamatupidaja on nt maksuameti palgal, kes kõrvalt teenust pakub, mida mina ostan jne. Ehk siis teisisõnu, raamatupidaja ytleb minule, et selle saab ju kuludesse/maha kanda selle asemel, et mina kui omanik mõtlesin hoopis teist moodi?

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7185
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1853 korda
Tänatud: 511 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

softail84 kirjutas: 02 Mär 2020, 21:57

Kuule Urmas, oled Sa kunagi mõelnud, et maailmas eksisteerib ka ettevõtteid, mis on a la 5 inimest, et raamatupidaja on nt maksuameti palgal, kes kõrvalt teenust pakub, mida mina ostan jne. Ehk siis teisisõnu, raamatupidaja ytleb minule, et selle saab ju kuludesse/maha kanda selle asemel, et mina kui omanik mõtlesin hoopis teist moodi?

Kui asi nii, siis peaks ettevõtte juht või omanik juht end aegajalt ka ise täiendama. Ettevõtte juht ikka ütleb mida tuleb siia ja mida mujale panna ning raamatupidaja leiab seadusliku mooduse seda teostada. Üldiselt on sellised asjad täna seaduste ja määrustega suht täpselt paigas ja seal pole suurt midagi teisiti teha. Ma olen ka eluaeg väikses ettevõttes olnud, aga ega pole ju vahet. Reeglid on kõigile ühised.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

softail84
Postitusi: 36
Liitunud: 17 Dets 2017, 10:57
Tsikkel: Softail
Tänanud: 3 korda
Tänatud: 9 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas softail84 »

Milleks??? Ma elan maailmas, kus mul on äärmusest äärmusesse kolm väikest ettevõtet, mis opereerivad kenasti. Lihtne näide, miks ma pean õppima süüa tegema kui mul on kokk osanik, kes seda oskab ja kes sellest aru saab (see oli näide, sest sellest maailmast tean ma rohkem kui keskmine kokk) milleks ma pean õppima arvutama ja leiutama, kui mul on selleks pädev inimene, kes ütleb, et tee seda ja ära seda tee, seda saab maha kanda ja seda ei saa? Päriselt keegi täna mõtleb, et edukas on see, kes kõike ise teab??? Ei ole, edukas on see, kes enda ümber koondab inimesed, kes asjadest teavad ja sina saad keskenduda sellele, millest sina tead.
Lihtne näide tsiklimaailmast, tellisin omale ratta, mis on igasuguse sõiduergonoomika ja loogika vastane, 360 tagarattaga jne, ma ei hakanud seda ise välja mõtlema vaid lasin selle ehitada inimestel, kes on 20+ aastaid neid ehitanud, ehkki jube cool oleks rusikaga rinda taguda, ise tegin. Milleks? Elu on nii fcking lühike, et kui sul on midagi vaja ja see on kellegi teise spetsiifika, siis lase tal seda teha ja ole õnnelik tehes neid asju, mida sa ise teed ja oskad. Mind absull ei koti, kuidas mu auto 5.7 ehitati nii, et see silinreid välja lülitab jne, mind kotib see, et kui mul on autot vaja, siis see töötab ja mul on hea sellega sõita, mõni mees oleks muidugi tahtnud õpetama minna kuidas neid asju seal kapotti all teha, aga taas, MILLEKS?

Kasutaja avatar

claw
Postitusi: 503
Liitunud: 23 Juul 2013, 02:24
Tsikkel: pilusilm ja venelane
Asukoht: Tartu
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 78 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas claw »

softail84 kirjutas: 03 Mär 2020, 02:47

Milleks??? Ma elan maailmas, kus mul on äärmusest äärmusesse kolm väikest ettevõtet, mis opereerivad kenasti. Lihtne näide, miks ma pean õppima süüa tegema kui mul on kokk osanik, kes seda oskab ja kes sellest aru saab (see oli näide, sest sellest maailmast tean ma rohkem kui keskmine kokk) milleks ma pean õppima arvutama ja leiutama, kui mul on selleks pädev inimene, kes ütleb, et tee seda ja ära seda tee, seda saab maha kanda ja seda ei saa? Päriselt keegi täna mõtleb, et edukas on see, kes kõike ise teab??? Ei ole, edukas on see, kes enda ümber koondab inimesed, kes asjadest teavad ja sina saad keskenduda sellele, millest sina tead.
Lihtne näide tsiklimaailmast, tellisin omale ratta, mis on igasuguse sõiduergonoomika ja loogika vastane, 360 tagarattaga jne, ma ei hakanud seda ise välja mõtlema vaid lasin selle ehitada inimestel, kes on 20+ aastaid neid ehitanud, ehkki jube cool oleks rusikaga rinda taguda, ise tegin. Milleks? Elu on nii fcking lühike, et kui sul on midagi vaja ja see on kellegi teise spetsiifika, siis lase tal seda teha ja ole õnnelik tehes neid asju, mida sa ise teed ja oskad. Mind absull ei koti, kuidas mu auto 5.7 ehitati nii, et see silinreid välja lülitab jne, mind kotib see, et kui mul on autot vaja, siis see töötab ja mul on hea sellega sõita, mõni mees oleks muidugi tahtnud õpetama minna kuidas neid asju seal kapotti all teha, aga taas, MILLEKS?

Mingi sisuline point ka tuleb või tahtsid lihtsalt ära mainida, kui "america" sa ikka oled ja milline "moutour" sul on?

Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Postitusi: 3121
Liitunud: 30 Aug 2016, 12:52
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 484 korda
Tänatud: 579 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

Soft räägib õiget juttu.
Ei ole vaja palgata tarku inimesi selleks, et neile öelda, mida nad tegema peavad. Vaid selleks, et nemad ütleksid mulle, mida ma tegema pean.

Ei saa olla igas valdkonnas pädev ja päev otsa möliseda ja kõiki õpetada (ok mõni saab :mrgreen: )

Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7185
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1853 korda
Tänatud: 511 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

[mention]softail84[/mention] kui sul on ettevõte,siis sul on vastutus selle juhtimise eest ja seda tarkust ei saa sulle keegi kõrvalt anda. Sa pead tegema valikuid ja kui need on valed,siis ei tule välja. Paljudele ettevõtte juhtidele ei ole isegi raamatupidaja nõuandeid vaja vaid piisab töötavast kalkulaatorist,aga seda tuleb uskuda,mida kalkulaator kokku lööb.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

Celtic
Postitusi: 111
Liitunud: 05 Okt 2008, 16:28
Asukoht: Lääne-Viru <-> Harjumaa
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 5 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas Celtic »

Kui ikka raamatupidaja arvet kokku ei pane, ja välja ei saada, siis ei tule selle müügimehe poolt maha müüdud toote eest raha kohe kuidagimoodi sisse. ;) Et soovib keegi veel öelda, et raamatupidaja ei too miskit sisse?

"Celtic"
RRRC - Raibe, Rakverest.
Kasutaja avatar

bitter
Postitusi: 2011
Liitunud: 03 Juun 2008, 00:00
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 104 korda
Tänatud: 96 korda
Kontakt:

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas bitter »

urmas66 kirjutas: 03 Mär 2020, 09:47

Paljudele ettevõtte juhtidele ei ole isegi raamatupidaja nõuandeid vaja vaid piisab töötavast kalkulaatorist,aga seda tuleb uskuda,mida kalkulaator kokku lööb.

Sa vaatad oma mätta otsast. Nt transporditeenus, ka piiriülene, on suht konservatiivne, traditsiooniline äri. Transpordifirma üldiselt ei valluta järjepidevalt uusi turge, ei osta konkurente üles, ei ava harukontoreid, ei osta tööjõudu/teenust teiseltpoolt maakera, ei pane kokku kontserni aruandlust, ei puutu kokku autoriõigustega, aktsiisiaruandlusega, ei korralda aktsiaemissioone jne jne. Raamatupidamise seisukohast pigem lihtsakoeline tegevus 8).

@celtic - asjalik raamatupidaja üldreeglina ei tee müügipersonali eest arveid vaid juhendab müüginimesed ise oma arveid tegema.

Viimati muutis bitter, 03 Mär 2020, 12:33, muudetud 1 kord kokku.

Teema algataja
will111
Postitusi: 5257
Liitunud: 26 Veebr 2012, 02:54
Tänanud: 44 korda
Tänatud: 380 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas will111 »

Mina soovin :D Nimelt, raamatupiduja võib istuda ja arveid kokku panna, välja saata ja vastuvõtta kasvõi iga päev ja tuhandete kaupa...aga kui ikka firma midagi kellegile ei müü või ei vahenda siis ei too see tegevus ju kuskilt midagi ka sisse :P Küll aga pannakse too raamatupidaja vist ühel hetkel istuma, arvete võltsimise eest...või kuidas iganes seda tegevust nimetatakse.

Tegelikult siin teemas võetigi mingil suvalisel hetkel üles vaidlus üsna mõttetu asja üle, millest omakorda läks veerema täiesti mõttetu sisuga lumepall...nimelt keegi kuskil arvas, et töötajatele peaks ju palka maksma selle alusel kui palju keegi konkreetne töötaja firmale raha sisse toob. Selline arusaam ja mõtlemine on loomulikult lasteaia lapse tasemel ja pole isegi naeru väärt! Aga noh, selline see tase meil siin on...ja nii vaieldakse selliste asjade üle kuidas siis ikkagi koristaja täpset kasumlikkust arvutada jne toredad argumendid :D

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7185
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1853 korda
Tänatud: 511 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

bitter kirjutas: 03 Mär 2020, 12:28
urmas66 kirjutas: 03 Mär 2020, 09:47

Paljudele ettevõtte juhtidele ei ole isegi raamatupidaja nõuandeid vaja vaid piisab töötavast kalkulaatorist,aga seda tuleb uskuda,mida kalkulaator kokku lööb.

Sa vaatad oma mätta otsast. Nt transporditeenus, ka piiriülene, on suht konservatiivne, traditsiooniline äri. Transpordifirma üldiselt ei valluta järjepidevalt uusi turge, ei osta konkurente üles, ei ava harukontoreid, ei osta tööjõudu/teenust teiseltpoolt maakera, ei pane kokku kontserni aruandlust, ei puutu kokku autoriõigustega, aktsiisiaruandlusega, ei korralda aktsiaemissioone jne jne. Raamatupidamise seisukohast pigem lihtsakoeline tegevus 8).

@celtic - asjalik raamatupidaja üldreeglina ei tee müügipersonali eest arveid vaid juhendab müüginimesed ise oma arveid tegema.

Tänased paljud transa ettevõtted tegutsevad üldse igalpool mujal va eesti.Konkurentide ülesostmine käib samamoodi nagu igal teisel alal ja ikka turg on see mida ostetakse. Tööjõudu on täna eesti ettevõtetes ka igalt poolt ümber meie. Ma ei ole ainult transas tegev, aga see ei muuda asja. Kui teed pakkumise hinnaga,et see töö omale saada,aga jätad oma kulubaasi läbi kalkuleerimata,siis tulemus ei ole tore. Raamatupidaja ei saa siin ettevõtte juhtkonda kuidagi aidata,kui tehakse lolle otsuseid.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

bitter
Postitusi: 2011
Liitunud: 03 Juun 2008, 00:00
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 104 korda
Tänatud: 96 korda
Kontakt:

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas bitter »

Raamatupidaja saab aidata kui juht küsib õigeid küsimusi. Suvaline näide - kui plaanid hakata pakkuma teenust ka naaberriigis, siis millisest hetkest tuleb registreerida seal püsiv tegevuskoht.

Kasutaja avatar

M.T.
Postitusi: 2425
Liitunud: 23 Aug 2011, 17:12
Tsikkel: -
Tänanud: 156 korda
Tänatud: 332 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Raamatupidaja saab aidata juhil vältida lolle otsuseid. Seda loomulikult juhul kui teda kaasatakse õigel hetkel, mitte ei kästa hiljem uurida milles jama on ja miks raha pole.
Normaalne juht teeb asju koos finantsiga, siis jäävad paljud hilisemad üllatused ära. Otsused teeb küll juht, kuid laseb finantsil enne numbrid üle vaadata, kas kõik ikka peab paika ja arvutuskäigud on õiged.
A teema lappab mõnusalt, seda pealkirja peaks juba ammu kohendama :D


Sciev
Postitusi: 424
Liitunud: 26 Nov 2018, 23:05
Tsikkel: Voshod 3M
Tänanud: 18 korda
Tänatud: 20 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas Sciev »

Celtic kirjutas: 03 Mär 2020, 12:08

Kui ikka raamatupidaja arvet kokku ei pane, ja välja ei saada, siis ei tule selle müügimehe poolt maha müüdud toote eest raha kohe kuidagimoodi sisse. ;) Et soovib keegi veel öelda, et raamatupidaja ei too miskit sisse?

Ma soovin. (togi)
Arvete välja saatmise jaoks küll raamatupidajat vaja pole, sellega peaks iga müügimees või juht hakkama saama juhul kui on nii väike ettevõte, et raamatupidajat palgal hoida pole mõistlik (ja reaalselt sellistes väike-ettevõtetes nii asi toimubki, et igapäevaseid asju teeb kas omanik või mõni muu juht ja raamatupidaja teenuseid kasutatakse peamiselt aruannete jms jaoks).

Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Postitusi: 3121
Liitunud: 30 Aug 2016, 12:52
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 484 korda
Tänatud: 579 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

Kas restorani toob raha sisse ülemus, kokk, või ettekandja?

Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Postitusi: 7185
Liitunud: 29 Jaan 2011, 11:52
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Asukoht: Harjumaa, Saue vald
Tänanud: 1853 korda
Tänatud: 511 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

bitter kirjutas: 03 Mär 2020, 15:04

Raamatupidaja saab aidata kui juht küsib õigeid küsimusi. Suvaline näide - kui plaanid hakata pakkuma teenust ka naaberriigis, siis millisest hetkest tuleb registreerida seal püsiv tegevuskoht.

Sellise asjaga ei oska sind üks tavaline raamatupidaja kohe kuidagi aidata. See pole kohe kindlasti tema tegevusalast küsimus. Sellisel juhul on abi juristist ,ettevõtlus nõustajast või millestki selle laadsest.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Kasutaja avatar

bitter
Postitusi: 2011
Liitunud: 03 Juun 2008, 00:00
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 104 korda
Tänatud: 96 korda
Kontakt:

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas bitter »

Kui su raamatupidaja paneb vaid sinu firma numbrid kokku ja esitab deklaratsioonid, siis muidugi. Aga näiteks (raamatupidamis)teenuse pakkuja üldiselt suudab aidata kuna tõenäoliselt ei ole sa esimene ega viimane, kes seda küsib. Keskmine jurist teab sellest kindlasti vähem kui keskmine raamatupidaja.

Kasutaja avatar

Black
Postitusi: 1135
Liitunud: 06 Juun 2004, 18:15
Tsikkel: Dnepr MT10 / GSX-R1000
Asukoht: Tallinn
Tänatud: 68 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas Black »

bitter kirjutas: 03 Mär 2020, 15:04

Raamatupidaja saab aidata kui juht küsib õigeid küsimusi. Suvaline näide - kui plaanid hakata pakkuma teenust ka naaberriigis, siis millisest hetkest tuleb registreerida seal püsiv tegevuskoht.

No seda küsid ju vajadusel ometi bikeri foorumist! :D

Kasutaja avatar

Krl
Postitusi: 1696
Liitunud: 19 Veebr 2017, 21:31
Tsikkel: Welcome to the darkside
Asukoht: Tallinn
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 176 korda

Re: Kas palganumbrid peaksid olema avalikud?

Lugemata postitus Postitas Krl »

Madlobster kirjutas: 03 Mär 2020, 16:39

Kas restorani toob raha sisse ülemus, kokk, või ettekandja?

Kui mingi tsurkade shaslõkikas, siis raha toob sisse see, kes selle varjus toimivat rahapesuskeemi juhib. Kokad, ettekandjad ja stripparid on niikuinii ainult fassaad.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”