Milline kiiver?


Kuningas Pingviin
Postitusi: 34
Liitunud: 24 Okt 2019, 04:42
Tsikkel: KTM 990 Adventure
Tänanud: 9 korda
Tänatud: 1 kord

Re: Milline kiiver?

Lugemata postitus Postitas Kuningas Pingviin »

On kellelgil kogemust erinevate nö retro kiivritega?

Eestis on MyMotos müügil Held Root (https://mymoto.ee/Held-Root-Helmet/5/635/21507) - seda lähen ilmselt lähiajal proovima ka, aga kui kellelgil kogemusi selle ja muude sama "tüüpi" kiivritega on, kuulaks huviga. Tundub olevat sisuliselt sama kiiver, kui Viper F656, kuigi seda on raske muidugi niimoodi hinnata. Alternatiivid, mida olen ka kaalunud, on siis AGV X3000, mis on küll kallim, kuid seda on ka kõige enam kiidetud, kuid seda Eestis pole kusagil näinud, ehk keegi teab paremini, kas kusagilt seda siiski leiab? Samuti kaalukausil ka Origine Vega (mis tundub olevat praktiliselt sama, mis Torc T-1). Võib muidugi alternatiive ka soovitada. Bullitti poole hetkel väga ei vaata, tundub üsna ülehinnatud olevat selle kohta, mis ta on.

Saan muidugi aru, et tegemist pole laias laastus sama turvaliste kiivritega, kui kaasaegsemat tüüpi full-face kiivrid, kuid üks põhiline positiivne külg (lisaks siis välimusele - maitse asi, muidugi), mis neil kõigil ka on, on siis suurem-laiem visiir, elik nähtavus oluliselt parem. Samuti, ma kahtlustan, et vähemalt teoorias võiksid siiski vaiksemad olla, kui praegune avatav kiiver, mis pole just kõige vaiksem (muidugi eks hea oleks kõrvatroppe kasutada, kuid alati ei ole see praktikas valik), ning hea oleks kui baasmüratase oleks madalam. Aga muidugi seda lõpuni enne teada ei saa, kui ei ole proovinud, kuid sellegipoolest teiste kogemusi oleks hea kuulata.

Eks muidugi valikud ole piiratud, eriti veel Eestis, kuna ma vähemalt ei ole praktiliselt üldse seda tüüpi kiivreid silmanud, kuigi muidugi kuni hiljutiseni pole väga otsinud ka, või õigemini, pole ekstra otsides poode veel läbi kamminud, vaid oodanud aega, et ratas talveunest välja ajada, ning siis seda teha, et kui miskit on, saaks ka praktikas proovida. Et siis - oskab keegi soovitada, et kuhu ka vaadata? Motodepoos muidugi alati mingi üüratu kogus kiivreid, aga kodukal pole nagu midagi väga sobilikku silmanud, sama ka teiste suuremate poodidega. Ja muidugi eks varsti ole uue hooaja kraam tulekul ka...



Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”