Uus(2020) piduritest ülevaatusel

Kasutaja avatar

claw
Postitusi: 505
Liitunud: 23 Juul 2013, 02:24
Tsikkel: pilusilm ja venelane
Asukoht: Tartu
Tänanud: 83 korda
Tänatud: 78 korda

Re: Uus(2020) piduritest ülevaatusel

Lugemata postitus Postitas claw »

simp kirjutas: 13 Mär 2020, 18:00
Erci kirjutas: 13 Mär 2020, 17:36

13.03.2020 Tehnokonsult OÜ, Tartu.
Teenindaja keeldus pidurdustesti platsil ise tegemast, just sel põhjusel, kui ta kukub vastutab tema. Kui mina ei tee siis nad keelduvad ülevaatust tegemast. Küsisin kuidas tehakse, kui tuleb ilma lubadeta juht sinna ülevaatusele (motikas treilal) või talvekuudel, kui lumi on maas - samuti vastus, et siis ei tee nemad. Küsisin, et kas Maanteeametist kohustust pole neil ÜV teha, sain vastuseks, et tehke päring Maanteeametisse. Ma siis veel seletasin, et milleks ülevaatajal A kat lube üldse vaja on, aga vastust ei saanud.
Sama olevat traktoritega - nemad rooli ei roni.
Kuna mul oli siiski ÜV vaja ja ma ei viitsi kõiki Tartu punkte läbi sõita tegin pidurduse ise kruusasel asfaltplatsil ära. Lihtsalt esi ja tagaratta pidamise demo suva kiirusel, et ikka võtavad. Ei olnud mõõdetud vahemaad, etteantud kiirust ega G mõõdikut.
Kõne Maanteeametisse - teenindaja kuulas jutu ära ja pani ootele, pidas kellegagi aru. Tsiteerin vastust: " selle asjaga on nii, et nad on kohustatud seda tegema ja kui nad seda teha ei taha, siis olge hea, andke Maanteeametile teada mis ÜV punkt see on ja talt võetakse A kat ÜV tegemise õigus ära, nad peavad seda tegema".

90% kindel, et kui oleks vuntsilt kirjalikult palunud seda vastust, oleks lenksu hüpanud ja ära teinud. (ja vb teiste asjadega nussinud :nono: )
Põhjendusega, et "siis on vastutus meil" nad ÜV sooritamisest keelduda ei saa. Neil on leping maanteeametiga mis kohustab teatud tingimustel teenust osutama ja kui nad seda ei tee, siis järgnevad sanktsioonid. Ilmselt alustuseks küll mitte nii karmid nagu kirjeldatud, aga lõppeda võib küll sellega.

Aga mis seis on olukorras, kus vunts hüppab rooli, tallab pidurit liiga leebelt, seisma õiges vahes ei jää ja "kukud läbi". Tegelikult oleks pidurid korras, aga heebli vajutamise jõudu ju keegi ei mõõda.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”