Turist T200 1974

Kasutaja avatar

Teema algataja
Turist
Postitusi: 1201
Liitunud: 06 Mär 2020, 17:09
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 171 korda

Re: Turist T200 1974

Lugemata postitus Postitas Turist »

Tagumise rehvi panin uue koos uue sisekummiga.

rehv.jpg

Kui reaalselt sõitmiseks ja ülevaatuse tegemiseks läheb, siis ilmselt vahetaks esimese ka.
Amortide kummipuksid jätsin praegu vanad, mõni vajaks vahetamist, aga hetkel ei leidnud midagi sobivat. Kolvide peale kummist O-rõngad panin uued. 2 mm oli liiga õhuke ja 2,5 liiga paks, sai midagi vahepealset mida poes saada oli, ei mäleta kumb, kas 2,3 või 2,4 oli. Samasugust ülemist simmerit loomulikult kusagilt võtta polnud, isegi tavalise simmeriga oli probleeme, sest välismõõt oli 19 (seest 10), aga sellist ei olnud. Olid olemas 18 ja 20. 18 jäi loksuma, 20 pigistas kuidagi sisse. See on ilma vedruta, oli soontihendi nimega.

amordi tihend.jpg

Sees, selle ülemise keermega korgi alla käib ka kummirõngas, ühel amordil oli see vigastatud ja selle vahetasin ka ära. See peaks takistama, et õli ei tuleks korgi keerme vahelt välja. Vana tihend küll ei olnud ümara profiiliga (pigem kooniline), aga ei teagi kas see oligi selline mõeldud või oli ajaga pinge all sellise kuju võtnud, igatahes tundus, et O-rõngas täidab ülesannet. Ma ei olnud päris kindel, kas see rõngas takistab õlil ka äärtest üles kolvi varreni jõudmist ja sealt kaudu lekkimist või mitte. Vana simmer oli selline, et see ülemine kork oma kolvivarre ümber oleva osaga surus ka sinna simmeri vastu, aga uue simmeri puhul enam mitte. Seetõttu lõikasin vanalt simmerilt ülemise (laiema) osa ära ja panin selle uue peale.
Amortidesse panin 15W tähistusega amordiõli, mis on keskmisest veidi paksem. Amorte käes proovides oli nagu mingit vastupanu lahti tõmmates ikka tunda, aga kui vedrud ka külge said, siis üldiselt tundub, et ikka hüppavad kohe kiirelt üles ehk siis amorte põhimõtteliselt ikkagi ei ole. :P
Geneka voolu teemat üritan nüüd nädalavahetusel uurida.



Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”