KTM 690 Enduro R 2019 matkapilliks - morse
-
morse
Teema algataja - Postitusi: 1460
- Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
- Tänanud: 301 korda
- Tänatud: 234 korda
Re: KTM 690 Enduro R 2019 matkapilliks - morse
Käisin huvi pärast 790 ja 1290ga proovimas. Jälgimäel on testisõidu mudelid ilma Quickshifter PROta (690l on ta standardis). Kuna võrdlusmoment oli päris tore, siis kirjutan täpsemalt kõikvõimalikest elektrilistest lisadest, mis 2019 690 mudeliaastale lisati. Seda pole siin eriti kajastatud.
Kuna ABSi ja Veojõukontrolli lülitamine IGA kord peale käivitamist on jabur tegevus, siis minu arvates ilma spets “Donglita”, mille saab esindusest 96 Euroga ja mis käib istme alla pistikusse, pole minu arust võimalik seda ratast normaalselt kasutada. Minu rattal oli see kohe peal ja ma polegi seda kunagi ära võtnud... Tegelikult kehtib sama ka eelmise mudel kohta, millel TC’d pole, kuid ABS juba mõlemal rattal...
Lahe on see, et lisasid on sellel krossika välimusega tsiklil sarnaselt nagu 1290 matkakal.
ABS mõlemal rattal:
Ma kasutan ainult esimest ja see töötab laitmatult. Tagumine on suht kasutu.
Kaldeanduriga ABS: mingi peen vidin, mida ma kunagi proovinud ei ole. Peaks asfaldi kurvis pidurdades hea olema. Kuna mul on see Dongle istme all, siis antud lisa on välja lülitatud.
Veojõukontroll: Väga huvitav lisa. Ma küll enamuse ajast hoian väljas, sest näiteks teelt maha liiva sisse keerates on väga paha, kui tsikkel lihtsalt otsustab, et ta lubab mingi 10% gaasi anda (ja sõbrad braapivad ees minema). Aga aegajalt pikkadel sõitudel, kui väsimus juba peal, siis näiteks kruusateedel või märjal asfaldil, kus kurvis võiks muidu poolkogemata tagumise otsa libisema lasta, on TC abiks. Väljalülitamise protseduur on tüütu - pead koha peal seistes 5 sekki kehva ehitusega klahvi all hoidma (kusjuures see tuluke ei anna märku, kuna 5 sekki täis on, ise pead lugema). Mul siis ongi nii, et kasutan seda harva...
Kütusekaartide vahetus: lenksul saab sõidu ajal valida kahe Mapi vahel. 1 on asfalt, 2 on mets. Väga suurt vahet pole aga ma reaalselt metsas ühega sõita ei taha. Maanteele sobivad mõlemad, 1 on gramm erksam. Juhul kui TC on sisse lülitatud, siis Map 1 nokka tõsta ei lase. Kui TC on väljas, siis pole vahet.
EDIT: Kas keegi teab täpsemalt seda esiotsa tõstmise värki? Kui TC on väljas, siis toimib nagu tavaline tsikkel, kui TC on sees ja Map on 1, siis ei lase tõsta. Nüüd küsimus on Map 2 + TC aktiivne: ta nagu laseb tõsta küll aga mingitel kordadel on agressivselt mootri ära katkestanud (no ja ots vajub kohe alla siis) - mul on tunne, et selles seades ta katkestab mootori, kui tagapidurit vajutada - aga ma pole päris kindel ka. Ei ole ingliskeelsest kirjandusest ja foorumist ka juhtunud leidma, et mis seal täpsemalt tehtud on... Üle tõmmanud ma ei ole - aga minu arust ta seda ei oska ise jälgida...
Quickshifter PRO: mu lemmik lisa. Vaheta käike nii kuidas tahad - üles ja alla ilma sidurita. Ise katkestab süüte ja alla vahetamisel annab vajadusel nats gaasi. Väga väga mugav vidin linnas, maanteel, mudas, kruusas, püsti ja istudes sõites. Toimib 90% olukordades. Kui natuke juba kasutanud oled, siis tead täpselt, et kui väga suur vedu on taga, siis tuleb ise natuke gaasi järgi lasta, muidu ta ei vaheta ära. Igaljuhul minu kiitused inseneridele! Lahe on ka see, et kui mõnikord kipud maanteel seitsmendat käiku otsima, siis quickshifteriga saad maru lihtsalt aru, et oled juba kuuendal.
Mainin ära ka selle, et kui vanema 690 käigukast oli nö “box full of neutrals” ehk siis väga tihti juhtus see, et käik jäi kahe käigu vahele, siis uus kast on selles osas korras. Peaaegu sama hea nagu vana 640 kast oli.
Lühidalt: mul on 100Eurone lisa, et pooled lisadest välja lülitada aga pakett on siiski sõitmiseks väga hea - olenevalt sõidust valid, millist abimeest parasjagu kasutada tahad.
PS! Pilti pole vahepeal teinud, rohkem sõitmisega tegelenud.
Edit 2: kuna 790 ja 1290 cruise control oli maanteel mugav, siis uurisin huvi pärast, kas keegi on suutnud 690 ka ära häkkida. Mitte päris - aga kui sulle meeldivad 90ndate USA autod, siis siin on midagi sulle:
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.