O/V : Oma Dual-Sporti ei leia ma üles
Re: O/V : Oma Dual-Sporti ei leia ma üles
TET on selline kuiva ilmaga 99% ulatuses maanteetsikliga läbitav, märja ilmaga võiks olla väheke kliirensit ja rehvi.
TETile minna kerge peaaegu krossitsikli kaalus enduurokaga tundub täielikult mõttetu. Ratas on väike, st. mingidki kandamid sellel teevad sõitmise kohe ebamugavaks. Sadul on kitsas ja jäik, maanteel väristamine päris nüri.
Kui tahta käia uputamas, avastamas raskemaid väljaveoteid ja tõuse, siis on kergem ratas (DRZ, Husq 610 jne) parem. Väsitab sama mülka läbimiseks tunduvalt vähem, maanteeotsad elab ka kuidagi üle. 200 km kruusateed aga selliste kergematega sõita... õudne. Pole see Husq nii kerge ka nüüd, pea 160 kg vist. Aga KLE pealt Husqile istudes on koheselt tunne, nagu läinuks vanast X-Trailist traktori peale.
Et õige välja valida, tuleks mõlemaga sõita ja proovida. Head keskteed, nagu ikka, polegi. Sestap on mul ka maanteelt väljas sõitmiseks kaks tk - kerge ja raske enduuro.
Raskeks on mul KLE500, nupurehvidega ja kõrgemaks tõstetud (pikkus pole mul õnneks murekoht). Sellest paremat TET-i jaoks ei oska ette kujutada.
Sõber oli viimati TET-il 650 cc Bemmi raskeenduuroga, oli täpselt sama rahul. Pehmesse kohta sattudes oli kasu kärnamast tagarehvist. 99% teest oli kruus, sile metsatee, asfalt, seega sinna kergemat tsiklit oleks nõme tahta. Seda siis kuival ajal. Bemm on tõesti pommikindel, aga tundub päris (andke andeks) paks ja raske. Veits tummisem kui KLE. Bemmi raskuskese suht madalal, seega manööverdada igati hea (sõber alla 180 pikk).
KLR väga KLE-st ei erine mu teada. Tsipa teine vedru, kõrgem. Kaal ka suht sama. TETiks väga hea, aga mitte siis, kui enda pikkusega pole kiita.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.