Kokanoad ja teritamine

Kasutaja avatar

Teema algataja
urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 2006 korda
Tänatud: 596 korda

Re: Kokanoad ja teritamine

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Erci kirjutas: 02 Dets 2020, 20:39
urmas66 kirjutas: 30 Nov 2020, 17:40

Ega need minu ostetud polegi nii kallid,et läbi klaasi vaatama peab.
Seal Dieta lehel on kõik ilma hindadeta, mina jätan sellise kohast ostmata, kes ei suuda kõigile hindasid nähtavaks teha. "Küsi pakkumist" ei ahvatle kuidagi ostma, isegi kui seal on korralikud noad olemas.
Üks asi miks ma jaapani nuge eelistan on see,et nende teritus on 10-15 kraadi ja sellisega on palju mugavan lõigata kui paljude euroopa laiatarbe kvaliteet nugadega. Mulle ei meeldi need järsu nn tömbi teraga noad. Muideks mul isal ja vanaisal olnud sepa tehtud noad on ka 10-15 kraadise teritusega ja nendega saab täpselt ja puhtalt lõigata.

10 kraadi on ikka väga õhuke serv. Ausalt 10 kraadist polegi näinud ega näppinud. 15 kraadist nurka kasutatakse peamiselt fileerimiseks, kus nuga puutub vaid liha, vastu lõikelauda või luud lõigates seda teravust pikalt ei ole. Tavalise kokanoa tarvis on 17-25 kraadi väga hea.
Et selge oleks, siis need kraadid, millest räägime on ühe külje peale, kogu tera V nurk on korda 2.
Kes Jaapani värki taga ei aja, siis minu arust väga kvaliteetsed noad igapäeva kasutuseks on Victorinoxi tooted.

Ma pole neid kraade mõõtnud,aga nii nad ise väidavad ja see tundub mulle kuidagi käejärgi. Üldiselt on vanaaegsed kohalikud sepanoad ka üsna väikse teritusnurgaga. Ma olen mitmel koju sattunud noal ise tera palju väiksema nurga alla käianud ja on palju parem. Muidugi pehmest metrjalist tera võib siis ka kergelt deformeeruda.Mingi Villeroy&Boch nuga mis vist kingiti kunagi oli igaljuhul üli pehme ja kui natuke tervamaks käiasid,siis ei saanud sellet üldse asja. Kui mul ema lihakombinaadis töötas,siis neil olid seal Victorinoxi noad. Üks on tal ka praegu kodus alles,aga mu meelest läheb see suht kiirelt nüriks. Eks neid ole ka ilmselt erinevaid. Mul on paar Fiskarsi nuga ja need ei ole ka kehvad,aga ka mitte just odavad.
Juustu lõikamiseks on kokanuga vast üks kehvemaid lahendusi. Mida noorem juust,seda õigem peab juustunuga olema.

Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”