Garaazi kütmine ja soojustamine
-
- Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
- Tänanud: 292 korda
- Tänatud: 233 korda
Re: Garaazi kütmine ja soojustamine
urmas66 kirjutas: ↑11 Dets 2020, 10:16morse kirjutas: ↑10 Dets 2020, 23:00Puidutolmu sisse puhurit küll panna ei tohi. Puidutolm on plahvatusohtlik - isegi elektrikilp peab tolmuses keskkonnas tihe olema.
Urmase soovitatud õliradikal on ilmselt puhur, millel ei ole küttetraate, see on oluliselt turvalisem variant. Mul ka sarnane õliradikas (ilma ventikata) ja tegelt on päris hea misiganes ruumi kütmiseks. Palju mõnusamalt kütab kui tavaline elektriradikas (mitte õliradikas) - kogu aeg on kuum.
Tolmuses keskkonnas oleks selline veneaegne paneelikujuline õliradikas mugavam puhastada aga selliseid tänapäev vist ei pakuta.
Õliradikas on oma väiksuse kohta üllatavalt efektiivne sooja tegemise kohapealt. Elektri kulu kohapealt ei oska sõna võtta.
Elektri mõttes on ju tegelt 1:1 suhe. Kõik elektrikütteseadmed kulutavad 1KW sooja tootmiseks 1KW elektrienergiat. Vahed tulevad sisse vast sealt, et kui ma garaažis betoonist põrandat elektriga soojaks ajan, siis algselt läheb 8h nahka... Aga samas jääb ta peale väljalülitamist ka pikalt soojaks...
Minu silmis peamine viis elektriküttega säästa on mingi pump. Muus osas võiks ju summa summarum sama tulla? Vahet pole kas õliradikas või puhur vmt.
Või olen ma millestki valesti aru saanud?
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.