Garaazi kütmine ja soojustamine
-
Lembit
- Tsikkel: Honda XR
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 83 korda
Re: Garaazi kütmine ja soojustamine
Turist kirjutas: ↑15 Dets 2020, 22:03Kas ma rääkisin siin kusagil mingist konkreetsest nõukaaegsest elektriradiaatorist? Kui teemat ei jaga, siis üritad asja ikka oma kitsast vaatenurgast vaadata? Minu arust mingi teema kohta postituse kirjutamine ei ole kohustus.
Kui arvad, et mul on siin mingid valed väited, siis too need kenasti välja ja räägime asjast.
Hmm... Samas lõimes oled varem muretsenud oma sõnade kontekstist väljarebimise kohta... Jumalad ja härjad, et tervet postitust ei saanud tsiteerida ja kõiki lõike kommenteerida?
Võtan siit ühest sinu varasemast postitusest:
Selgitasin. Suureneb tarbitav (ja sellega seoses ka eraldatav) võimsus umbes kuni 0,03% Aga seda ainult erijuhul, kus takistuse vähenedes sisendpinge ei lange. Kas arvutatud tulemuse kohta on pretensioone?
Mul on selline hiiliv tunne, et jagan seda teemat tegelikult päris hästi. Nagu näed, isegi arvutada oskasin.
See on umbes nagu kooliajal kontrolltöö. on teooria vaja kirjutada ja siis on ülesanne ka ![]()
Sul on teooriapunktis viga! Radiaatoril, nagu ka kirvel, ei ole sellel kujul eraldivõttes võimsust. See on süsteemi osa. Kui midagi ei ole, siis ei saa see ka suureneda. Vähemalt siin tsiteeritud lõigus tõmbasid targutamisega rukkisse. Ilmselt leiaks veel lõike, kus viljapead sahisesid. ![]()
highlander216 kirjutas: ↑15 Dets 2020, 21:11Radikale "ribide lisamise" all peetakse siin teemas tõenäoliselt silmas vanale malmradikale lisaribide paigaldamist, mis tõstab tervikradika võimsust,
Ma saan väga hästi aru,mida silmas peetakse ja kuskohast sellised pooltõed tulevad, aga see ei muuda seda, et nad on justnimelt pooltõed ning radikal eraldivõetuna (ja eriti veel sinu näites toodud veneaegsel malmradikal) ei ole võimsust. See on sama absurdne väide, nagu kirve võimsus.
Elektriradikal natuke nagu oleks, aga see on ka tegelikult pigem "nimipingel tarbitav nominaalvõimsus" või midagi sarnast, ning see, et kõnekeeles on see lihtsalt "võimsuseks" mugandunud ei muuda asja olemust.
Põhimõtteliselt on nii puhur, elektriline õliradiaator, ahi, keskküttesüsteem jne. kõik erineva keerukusega küttesüsteemid, kus selleks, et süsteemi muuta, on kõigepealt vaja süsteemist aru saada ja selle juures ei ole abiks, kui kusagil sügaval ajutüves istub mingi põnev pooltõde "kirve võimsuse" kohta.
Omal ajal on küllalt nähtud neid pekkikeeratud kortermajade küttesüsteeme, mida erinevad külasepad oma rusikareeglite järgi tuuninud on. Pole elu päris nii lihtne, et paned aga ribisid juurde ja võimsus kasvab. Tervest süsteemist on vaja aru saada. ![]()
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.