Appi....Nozzu tahab sprayga paaki värvida

Kasutaja avatar

Teema algataja
Nozzu
Tsikkel: Honda CRF300L
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 79 korda
Kontakt:

Re: Appi....Nozzu tahab sprayga paaki värvida

Lugemata postitus Postitas Nozzu »

will111 kirjutas: 21 Jaan 2021, 12:17

mis selle silikoonieemaldaja kasutamise point antud juhul üldse on? ma ei ole justkui kunagi näinud ega kuulnud, et keegi sellist asja värvimisel (või noh vähemalt kuidagi mingite kihtide vahel) kasutaks.

Tänan. Eks veel parem oleks, kui ma oma seiklusi fotodega illustreeriks aga noh, sel hetkel kui tilkuv värvipurk ühes, silikoonieemaldaja teises käes, ruineeritud tööd vaatad, on foto tegemine viimane, mis pähe tuleb.

Aga silikoonieemaldaja mõte on selles, et eemaldada igasugune rasu ja rasv mis su kätelt värvitavale pinnale sattunud on. Kehapinnalt eralduv rasv või õlid võivad põhjsutada värvi mittenakkumise. Ehk siis tõmbad kaitsekindad kätte, lased paagi silikooni ja rasvaeemaldajagakokku, tõmbad puhta lapiga veel üle ja rohkem ei näpi enne värvimist.
Nõnda õpetatakse pea igas spray värvidega värvimsit käsitlevas videos. Ja ma olen neid vahtinud ikka kümneid ja kümneid. Aga näe, ikka oskan ära vusserdada :)

EDIT: Selle tilkuva värvipoti juures peatun korraks siis pikemalt. Ehk on hoiatuseks teistele. Nimelt ostsin, et tulemus parem saaks, spetsiaalsed Dupli-Colour otsikute komplekti spray pudelitele. Noh, eemaldasin siis Motipi spray originaalotsiku ja asendasin ühe fäänsima otsikuga, mis siis peaks tekitama efekti, et värv ei tule välja mitte täpina vaid sellise laia ajoonena. Et saaks, nagu vaja, kerge ülekattega värvida.

Ok, esimne kord õnnestuski. Aga kui hakkasin teist korda üle värvima, siis nii kui ma sellele otikule vajutasin, paiskus õhku muljetavaldav pilv gaasi ja värvi. Mitte otsiku suudmest siis vaid otsiku kõrvalt ja vahelt ja igalt poole. Riided värviga koos, käed paksult värviga kaetud seinad värviga koos. Täielik karauul. Noh, rebisin siis otsiku maha, purskumien jätkub. Hoian näppu ees. Korras. Panen ettevaatlikult otsiku tagasi. Noh...jäi pidama.
Õnnestus isegi värvida. Aga jah, värvipudeli peale oli kogunenud loik värsket värvi, mis sealt siis porilauale kukkus.... vot selline äpardus.

Viimati muutis Nozzu, 21 Jaan 2021, 12:44, muudetud 1 kord kokku.
Minu seiklused rattal liikuvas pildis: www.youtube.com/@nozzzz

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”