Yamaha XTZ 750 Super Tenere, Yamaha TDM 850
Re: Yamaha XTZ 750 Super Tenere, Yamaha TDM 850
Tere, vast sobib järgnev siia teemasse. Nimelt mõlgutan mõtteid matkaenduro soetamisest (eesmärk TET jms metsa seiklus. Peamiselt kruus ja metsateed). Kuna tegemist oleks teise rattaga ja lisaks veel poisi krossihobi siis eelarve uut ja korralikku ratast ei luba osta. Samas meeldib väga mõttelaad "built not bought" ja ringmajandus siis on järgmine idee küpsemas: Osta Saksast XTZ750 kulu ca 2500 euri (näiteks analoogne https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... 6e7fe48781 ) ja arvestada koheselt lisakuluga +2000 euri kuluosade vahetuseks. Eeldaks, et vajavad vahetust laagrid, piduri liikuvad jms osad, voolikud, amordi tihendid, rehvid, karpa sisud. Kui läheb vähem on hea... Kõikide tööde teostamisega mis ei eelda mootori avamist saan ise hakkama, olemas koht ja tööriistad. Saaks ratta mille sõlmede tehnilises korrasolekus saaks 100% kindel olla alla 5000 euri. Tegelik arvutatud max eelarve oleks 4500.
Nüüd küsimus mis tekib: kas on mõtet 30a vanasse rattasse sellist summat investeerida ja ma ei mõtle mitte majanduslikult vaid pigem kas oleks sama raha eest alternatiivi? Olen testinud xtz660 mis ei meeldinud kuna jäi natuke nagu väikseks ja oli eelarvest väljas nagunii... Ja kas XTZ750 oleks üldse ratas mis mõttekas ette võtta ehk äkki on mõni teine alternatiiv samast hinnaklassist (AT võibolla?). Tänava rattaks on 40a vana goldwing seega sõiduharjumust veel uute pillidega ära pole rikkunud aga samas nõudmised on kõrged vastupidavusele ja korrasolekule.
PS! ratta ehitusega kaasnev töö ei ole minu jaoks mitte mõttetu ajakulu vaid puhas lõbu kuna talved on pikad ja putitamine on meditatsiooni vorm Siia kirjutasin kuna äkki on keegi sarnase valiku ees olnud ja oma peaga mõeldes kipun vahest üle mõtlema..
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.