Sõidueksami sooritamine?

Kasutaja avatar

Turist
Postitusi: 1225
Liitunud: 06 Mär 2020, 17:09
Tänanud: 88 korda
Tänatud: 180 korda

Re: Sõidueksami sooritamine?

Lugemata postitus Postitas Turist »

"Minu ajal" oli asi lihtne: tehnikumis oli B ja C õpe (tasuta) ja kui juba ARK teoorieksam oli tehtud ning esimeselt sõidueksamilt läbi kukutud, siis viimasel hetkel otsustasin, et kas kõik või mitte midagi ja otsustasin proovida A ka teha. Selleks pidin maksma 300 EEK ja autokool kirjutas mingi eraldi tunnistuse (ei meenu, et ma midagi tegema oleks pidanud) välja, mille alusel sain minna nö. eksternina ARK-i A-kat sõidueksamile (eelnevalt tsikliga õppesõitu ei pidanud tegema), ainult platsisõit tuli teha- kuna tegin A,B,C(1), siis nägi asi välja nii: tsikliga ja sõiduautoga platsisõidud ja C-ga linnasõit (selle krdi Kamaziga linnasõidu pärast ei saanudki esimese korraga läbi :lol: )

Kuidas praegu sellisel juhul A-kat (ilmselt A2) tegemine nö. minimaalse paketina välja näeks kui hetkel 17,5-aastane läheb autokooli B-kat kursusele ja sügisel saab juhiloa kätte kui saab 18? Kas pole ikkagi muud varianti kui mingi A-kat koolitus eraldi võtta, näiteks ilmselt sel juhul kui B-d ka teeb, siis peab tegema sellise täiendusõppe (Tallinnas 650 eur, mõnes muus kohas natuke odavam): https://autosoit.ee/juhiload/a-kategoor ... iendusope/

Täiendusõppe teooriakursuse maht on vähemalt 10 tundi ja sõiduõppe maht vähemalt 10 tundi.

On siis mingi spetsiifiline A-kat teooria, mida on kohustuslik läbida? Ja kas siis kui korraga teha, tuleb A ja B-ga mõlemaga nii platsi- kui linnasõit? Ehk kui palju lisaks B-le see A tegemine kokkuvõttes pappi juurde küsib?

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”