Kompressori ost 101

Kasutaja avatar

Boobush
Tsikkel: roller
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 27 korda

Re: Kompressori ost 101

Lugemata postitus Postitas Boobush »

image.png

Ma proovisin liivapritsi teha kahe eelpoolt lingitud 3hp Clinti 350l imuvõimsusega kompressoriga, mis paralleeli ühendasin (mõtlesin, et olen kaval). Justkui oleks numbrite järgi 700l imuvõimsust ja 4.6kw elektrimootorit. Kahe kompressori paralleeli panemisel tekkis probleem selles, et nad mõlemad koos töötaksid. Üks kippus koguaeg käima ning teisel oli "rõhk" justkui koguaeg olemas ja tööle ei lülitanud. Reaalsus see, et.. 7-8bar vahel võiks kodutingimustes seda tööd efektiivseks lugeda, nii kui alla kukkus, siis oli juba mõttetu.
Teist korda nii suurt tööd ette ei võtaks. Kokku tegin seda mersu tagasilda ca 16h ? Seda siis koos seadmete, liitmike, elektrisüsteemi kohandamise jms tegevustega.

Liivapritsi silmas pidades, olen mõelnud, mis kompressori ma uude hobiruumi soetaksin ning.. kui 5kw jääb liivapritsi jaoks väheseks, siis.. sisuliselt alates 7-8kW võiks pidada kodutingimustes rahuldavaks kompressori võimsuseks. Kui liivapritsi ei kasuta, siis saan kõik toimingud tehtud ühe 3hp Clintiga (sh rehvipink). Clinti miinuseks tooks välja seda, et need originaal liitmikud seadme küljes on kehvad ning hakkasid üsna kiiresti lekkima. Vanem mudel, millel üks väljund on - sellel seda probleemi pole.

Rattapoltide-autodega töötamise jaoks ostsin ka selle Makita DTW1000 ning 95% saab kõik vajamineva tehtud. Ei näe mõtet voolikutega mässata.
Mina ei ole aru saanud, mis on õhu pealt töötavate tööriistade eelis elektri ees (dremelid, lihvijad jms). Jah okei, dremelile tahad pöördeid saada ja et tööriist oleks pisikene, kuid kõige muu jaoks on juhtmega relakas või trell good enough olnud. Akurelakaga saab lihvida, kuid põhimõtteliselt on 3aH akud iga 5-7 min tagant tühjad.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”