ratas ja varustus välismaale minekuks

Kasutaja avatar

ranel
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Tänanud: 71 korda
Tänatud: 380 korda

Re: ratas ja varustus välismaale minekuks

Lugemata postitus Postitas ranel »

motoreis kirjutas: 07 Apr 2021, 18:00
hmm kirjutas: 07 Apr 2021, 11:02
  1. Ülim kriitilised asjad, et ratas liikumisvõimelisena hoida:
    • rehiparanduse komplekt + rehvi maha/peale, täispumpamise asjad - täitsa üllatuslikel kohtadel võid mõne poldi või asjanduse saada.. nt kiirteel...
    • Elementaarsed võtmekomplektid, millega olulised poldid/mutrid jne saaksid korrastada - ei räägi mootoriremondiks vajalike asju... + keermeliim, traat/nipukad, teip, mõned üldlevinud poldid/mutrid, kummikindad/ilma veeta kätepesuvahend.
    • Igaks juhuks ketilukk + mõni lüli (kuid see on nüüd isiklik hinnang, sest suure tõenäosusega ei juhtu ketiga midagi, kui oled selle korras hoidnud)
    • Elektripirnid + oleneb rattast, siis ka küünal/küünlad, mõni el.juhe võiks ka igaks juhuks olla.
    • Kui mahub, sii miinimum kogus kriitilisi vedelike, mida läheb kohe vaja või üldlevinumates tanklates pole võtta (Brakecleaner on soovitav, tihendisilikoon nt reinozil), et masin saaks 50km sõitu jätkata.

Mul pole sellest nimistust midagi kaasas, pole ka vaja läinud.

Nagu ülevalpool mõni mainis, pole neid tarvis, kui ei oska kasutada, või ratas hooldatud. Seni olen ligi 30 000km ilma igasugu tööriistadeta hakkama saanud. Sõitnud olen mõned aastad Skandinaaviat, Baltikumi ja Poolat, asfalt ja kruusateed.

Tavaliselt kaasas vihmariided, joogivesi, natuke süüa, telefon, raha, vahetusriided ja tennised.

Kõik ei sõida tutikate ratastega. Väga asjalik nimekiri on ette loetud. Enda remondikomplekt on veelgi põhjalikum. Kuna sõidan 29a vana rattaga ja sõbral 31a vana ratas, siis komplektist on mul väga paljud asjad kasutust saanud. Kui kasutada ei oska tööriistu, siis jah pole mõtet niisama raskust kaasa vedada. Lisaks tööriistad peaks olema põhjendatult kaasa võetud, mitte ala ostan kogu tööriistakohvri kaasa.

Ainsa asjana nimekirja jätaks elektripirnid nimekirjast välja. Lähituld saab alati kaugtulega asendada ja muud tuled pole nii olulised.

Näiteks ma tean, et mu reisiratas põletab umbes 0.7l/1000km peale õli. Alati võtan vajaliku koguse õli ka kaasa+1l. Oluliselt muretum, kui hakata kusagilt õli kalli hinnaga otsima. Teatud piirkondades võib see isegi keeruliseks osutuda.

Mul on Givi kohvrid kui kandilised alumiiniumist. Eelistan alumiiniumi vastupidavuse ja lihtsam asju organiseerida. Pehmete kottidega ja Givi küljekohvrite tüüpi kohvritel on asjad ikka suht pillapalla.

Telgi osas odavamatega pead arvestama, et töötavad hästi, aga tuulega neid suht kehva üksi üles panna, kuna tihtilugu kahes kihis. Kordades kallimad telgid pole kordades paremad.

Rattana soovitaks endurot. 99% pole sul seda võimekust vaja, aga see 1% määrab, kui soov looduses ööbida. Reisimine pole nagunii kihutamine ja piisab ka seetõttu lahjemast rattast. Põhjakaitse kindlasti külge. Ma olen ikka päris koledaid pauke põhjakaitsesse saanud.

Pesuga on suht lihtne. 3 päeva riided. Kui sa uusi osta ei raatsi, siis jõuad neid vähemalt vahepeal pesta. Kui raha rohkem, osta lihtsalt uus pesu jne ning vana viska minema.

Hügineenivahendid parim on lennujaamades müüdavad pakendites sampoonid, hambapastad jne. Hiljem saad sama pakendit korduvkasutada.

USB laadija rattale on must have. Nagunii mingi hetk tekib vajadus kaarti uurida vms. Jäädes lootma öömajades laadimisele, võib lõpuks kätte maksta. USB laadimise aretamine rattale on väga lihtne. Lisaks soovitaks rutskasoojendusi. Vihma ja külmaga võib kätel päris külm hakata. Rutskasoojendus aga soojendab käsi ja kuivatab kindad ära.

Tegelikult alustama peaksid 2-3 päevastest Eesti või lähipiirkonna proovireisidest. Selle aja jooksul tulevad juba vead välja ja saad asju korrigeerida.

http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 55 684 121 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Motomatkamine”