Trans Euro Trail - TET
-
- Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 71 korda
Re: Trans Euro Trail - TET
jyrx kirjutas: ↑26 Juul 2021, 13:26Viimane postitus Läti TET-ist...
...
Viimane ots Kraslavast/Daugava ületusest kuni Läti/Valgevene piirini oli päris huvitav sõita. Kohe peale jõeületust tekkisid värsked tsiklijäljed mu ette. Rada kulgeb seal mööda Daugava kallast metsaradadel/-teedel. Loomulikult tõstsin uudishimust tempot. Peagi jõudsingi 6-sele pundile järgi - KTM-id, Huskyd. Nad hoidsid punti koos st. libisesin neil eest ära. Enne piiri jõudsin veel ühele 3-sele pundile järgi. Seega nägin 10 kaas-tetilist ühe päeva jooksul, pole ju paha! Tagasi koju sõitsin otsemat teed ööbimisega Gulbenes hotellis.
See Daugavpilsi kaldaäärne oligi üks kaunemaid kante mu arust ka, peale Kolka poolsaare liivade, kus mul küll lappe läks. Kui ma käisin seal Daugavpilsi ääres torni otsas ka, käis samal ajal eel miski Jawaklubi seda rada sõitmas, pea 30 erinevas vanuses ja väga heas korras Jawat sõitsid mööda. Oli suht ainus kant kus minagi tsiklijälgi nägin. Kahju, et see lõik nõnna lühike ainult oli...
jyrx kirjutas: ↑26 Juul 2021, 13:26Ja lõpetuseks õllest. Läti TET-i rajale on märgitud huvipunktidena mitmeid väikseid õllepruulimiskodasid. Mina väga (eestimaise) "käsitööõlle" sõber pole, liiga ühesugune humalane mõru toodang. Lätis esimestes pruulkodadest möödudes ei võtnud seega hoogu maha. Aga siis hakkasin peatuma ja ei saanud midagi paremat olla, kui üks külm vahutav kann head kohapeal tehtud õlut tsiklisõidule vahelduseks. Eriti tooks esile sellist pruulikoda nagu "Madonas Alus".
Lätlased oskavad täitsa teistmoodi oma pruule teha, ei topi humalaid sisse nii palju. Väga palju erinevaid, kuidagi karamellisemaid või kreemisemaid varjundeid. Ei ole ainult ühest laagripõhjast, kuhu vastavalt soovile humalaid sisse valatud, nagu meil kõik laiatarbeõlled. Ka meeõllede valik on meeletult laiem kui meil.
Et liiga palju Lätist ei räägiks, siis kesiganes tahaks Tõdva gaasitrassile uputama minna, siis hetkel seda ei saa. Täitsa kuiv, vähemalt tänase õhtuni. Isegi gessuga läbitav. Hea hetk Kesk-Eesti 100% läbida.
Samas Randeli kolmik (või nelik) on ikka veel keeruline, eile istus sõber mammutiga mitu tundi seal kinni. Ei tasu mammutiga üksi minna.

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.