Rumalad või segased küsimused jms

Kasutaja avatar

ranel
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Tänanud: 70 korda
Tänatud: 374 korda

Re: Rumalad või segased küsimused jms

Lugemata postitus Postitas ranel »

will111 kirjutas: 12 Aug 2021, 03:43

ranel, ma ju vastasin? kas sa tahad väga detailselt teada, et mis andmeid ma salvestan, kui tihti, miks need "nii suured" on jne? see vastus läheks päris pikaks ja ma kardan, et ka igavaks. kui siiski miskipärast niiväga huvitab siis kogu praegune andmemaht kõigi erinevate arvutite ja ketaste peale on kuskil 20tb kandis. polegi nii palju aga karta on samas, et 256gb ketastest see ei koosne, eks?! :) ütlen lihtsalt, et seal on väga palju erinevaid asju - ju sul on endal piisavalt fantaasiat, et suudad kuidagi ette kujutada, mida kõike võib kõvakettale salvestada lisaks dokumentidele :D aga see nagu kisub kuidagi offtopicuks või ainult mulle tundub nii?
mina ju ei soovinud playstationile mängude laskmiseks lisaketast osta. ma lihtsalt väitsin, et 4tb on sisuliselt väikseim ketas täna, mida üldse poest ostma minna. oled/olete kursis palju üks tänapäevane AAA mäng võib kettal ruumi võtta? ja võtta ruumi versioonis installikas+ install? 200+gb on installi suurus suurimatel, 100-200gb vahel on valdav enamus.
ma saan aru, et ei sulle ega ühelegi teisele "spetsialistile" siin mingil arusaamatul põhjusel taaskord minu väide puht põhimõtteliselt pähe ei mahu. huvitav raiumine...minul on kõvakettal 3 dokumenti ja üks 1gb'ne programm, järelikult õige/optimaalseim ja parim on see kõvaketta suurus, mis on praegusel ajahetkel minu arvutis :lol: no kui nii arvate siis olgu nii, päris naljakas aga mis ma tõeliste spetsialistidega ikka vaidlen.

seda sa võid muide küsida juba kõvaketaste tootjate käest, et miks 4tb ketas on tänasel päeval KÕIGE VÄIKSEM toodetav maht, mida nad pakuvad ja et miks suurimad on lausa 20 terani välja. või kahtlustad, et ju on kindlasti mingi vandenõu...tegelikult mitte keegi kunagi neid kettaid ei osta ning isegi seda kõige väiksemat, 4 terast mitte...kogu kettaturg toimib vanade 500 gigaste jullade peal käest kätte sest rohkem pole ju ometi mitte kellelgi vaja? :D

aga ei chill, ma mõistan, et siin on peamiselt ilmselt koos selline rahvas, kes näiteks päris arvutit (sellist millel on ka võimekust midagi teha) pole oma elus näinud ega katsunud. kes arvab, et "kläpptopp" (nagu mu vanaisa ütleb) ongi ainuke personaalse arvuti vorm, mis on kunagi eksisteerinud jne. oma teadmatuses ja kogenematuses ei tasu siiski liiga kaugele ulatuvaid järeldusi tegema tormata. mõni inimene vajab ja kasutab ka rohkem kui interneti browserit ja neid kahte wordi dokumenti seal megakiire ssd peal.
ja ssd on väga tore asi ning igati omal kohal seal, kus temast on ka maksimaalselt tolku. olen neid ise kasutanud juba umbes 12-13 aastat aga alati ja tänaseni hdd kõrval, mitte asemel. fun fact ka siia juurde, üle 50% kõigist ssd ketastest, mida olen aja jooksul omanud, on varem või hiljem fataalselt failinud (all data lost, ketas instant prügi). Kõigist kõvaketastest mida olen aja jooksul omanud ja kasutanud (200+ suurusjärk) on fataalselt failinud 2tk ja umbes 10% on gradually failinud. nüüd aga hüva ööd oo suured andmekandja/tsiklispetsialistid :bsmile:

Ehk siis ainus asjalik point oli arvutimängude jaoks? Mis teevad siis need, kes arvutimänge ei mängi? Nagu ma enne ütlesin, et tänapäeva multimeedia striimitakse. Lauaarvuti on mul 2015.a kanti kunagine oma aja tipp cadi jms jaoks. Reaalsuses 99% asju teen 10a vanas laptopis ära. Dokumendid ja muu oluline on dubleeritud pilve ning kõik see istub 200/200mbit fiibri otsas. Miks on vaja 4tb ketast siis? Vihjeks laptopil ma läksin 500GB ketta pealt üle aastaid tagasi 256GB SSD peale ning suurendasin mälumahtu 8GB peale. Viimati kasutasin oma aja kohta suuri kettaid siis, kui püsiühendust polnud ...

Viimati muutis ranel, 12 Aug 2021, 18:37, muudetud 1 kord kokku.
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”