Kas Goretex on täna piisavalt hea?

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1097 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Re: Kas Goretex on täna piisavalt hea?

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

Spoiler
mx77 kirjutas: 16 Aug 2021, 08:48
Macintosh kirjutas: 16 Aug 2021, 08:40
Spoiler
701 kirjutas: 15 Aug 2021, 22:39

Kas keegi kasutab neid sisemisi äravõetavaid soojenduskihte tsikliriietel? Või pigem valitakse soojem pesu. Eemaldatav vihmakiht on nagu nii vist selline poolik, kui mitte veerandik lahendus võrreldes lamineeritud membraaniga. Mis iganes tex see viimane ei ole.

Revit Sand 3. Ma eelistan "kihilisi" riideid *texidele. Põhjuseks ventileeritavus. "Texid" pole üldjuhul hästi ventileeritavad ja ühe reisi ajal koged vabalt 25C jagu temperatuurierinevusi. Vihmariiete kasutamine võib olla ebamugav aga veel ebamugavam on +35C-s coretexis higistamine. Enamus sõitude juures on vihm siiski pigem erandlik nähtus, kui püsivalt vahelduv olu.
Mina viskan pükste ja jope vihma ja soojenduskihi esimese tööna välja. Tõsi, külmema ilmaga kasutan jope vihmakiht tuule vastu aga sellega piirdun, pükstesse need enam tagasi ei jõua kunagi. Soe vooder on liiga spetsiifiline ja seda mujal kui tsikli jope/pükste all ei kasuta. Samas õhuke sulejope on kasutatava nii sõiduriiete alla, kui ka sadulast maas. Sama käib kashmiirkampsuni ja pika, tehnilise aluskihi kohta.

Kas lamineeritud whatever-tex koos hästi paigutatud tuulutusavadega ei ole siiki mugavam, vajadusel lukud lahti või kinni selmet, et hakata ennast iga temperatuurimuutuse korral sibulana lahti koorima?

Ilmselt ma ei seletanud end piisavalt lahti. Ma panen jope sisse vihmakihi vaid tuulekaitsteks, kui ilm on jahe. Muidu pressib alla 15C erinevate tõmbelukkuude vahelt külma vähehaaval sisse. Vihma vastu kasutan ikka kakeosalist vihmariiet, mis käib sõidupükste ja jope peale, mitte alla. Võtab max 5 min selline asi endale peale või maha sikutada. Isegi kindaid ja kiivrit pole vaja selgapanemiseks ära võtta.

Spoiler
Motomarket kirjutas: 16 Aug 2021, 12:03

Stabiilne temperatuur saab olla ainult lühiajaline. Meie kogemus 3 nädalaselt reisilt-> Sõitu alustad Eestis, temperatuur +8 kraadi ja sajab. Jõuad otsapidi Lõuna- Euroopasse, temperatuur +42 (varjus), vihmast pole haisugi. Vahepeal tiirutad mägedes, temperatuur koos sademetega samuti väga varieeruv. Jõuad tagasi Eestisse, kõik on endine, jälle 10 kraadi ja sajab.

Suurim temeperatuurivahe, mida ma kohanud olen on 40C. 2018 augustis, Prantsusmaal, Alpides, mäeületustel oli +2C paaris kohas ja õnnestus isegi lund näha, tasandikul all, Nizza lähedal aga +42C.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”