DR 650 1994 käigukasti remont

grahv
Tsikkel: GSX1200, XT660R
Tänanud: 9 korda
Tänatud: 79 korda

Re: DR 650 1994 käigukasti remont

Lugemata postitus Postitas grahv »

Mul oli '93 DR (st. enne mudeliuuendust) ja ükskord jäärajal lumes kurve paarutades sain ka kolmanda käigu hammasrattal paar hammast maha. Probleem tekib täpselt 2-3 vahel - teine jäi aeglaseks, kolmas kohati (veel) ei jaksanud ja siis koormad üle ja kui veel rapsima ka hakkab, siis...

Pmst on küll nii, et "phääh, see pole mingi probleem" - ostad uue hammaka ja tihendikomplekti ja laod kokku tagasi. Lihtne mootor. See on selline roigas, et pole mõtet kapitaalremonti teha ja "tuhandeid" alla panna. Laias laastus tihendikomplekt kuni 100eur ja embkumb hammasratas 132eur või 283eur. Mina ostsin tookord ebayst terve kasutatud käigukastikomplekti mõnekümne eur eest, aga see oli hea juhus.

AGA sel mootoril on veel paar nüanssi. 1. Õrn koht on nukkvõll ja nookurid - õlirõhk on niigi madal ja kui on mingigi probleem (nt õlikanali ummistus vms), siis nukkvõlli õlitus ei toimi = rikutud nukkvõll, nookurid JA silindripea liugpinnad (!) Ehk siis on kogu topend ptsis. 2. Kui nukkvõlli kett on liialt veninud, siis ta hakkab kulutama üht teatud õlitorukest, ja kui see toruke juba katki kulub, siis loe uuesti punkt 1 :) Kontroll/defekteerimine on lihtne - kas klapivahed on paigas ja ega nukaketi pinguti pole lõpuni väljas. Ehk, lisaks eelnevale, vajadusel hullema ärahoidmiseks, on vbl vaja vahetada ka nukkvõlli kett. Kui need asjad on OK, siis ta kannatab rappimist küll ja veel. Ehk kokkuvõttes, kui sul on endal käed küljes ja saad vanaraua hinnaga...

Kickstart varianti ma ei võtaks. Mnnini mudas seda naba kõrguselt käima tampida - mkm. XT on hoopis kergem vändata.

G

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”