Kuidas tegeletakse jäämäe veealuse osaga ehk CO2 reostus?

Kasutaja avatar

Luik
Tsikkel: Honda CRF1000L DCT
Tänanud: 17 korda
Tänatud: 23 korda

Re: Kuidas tegeletakse jäämäe veealuse osaga ehk CO2 reostus?

Lugemata postitus Postitas Luik »

villy kirjutas: 25 Aug 2021, 17:56
Luik kirjutas: 25 Aug 2021, 17:47

Globaalses mastaabis on Eurooplaste sisepõlemismootoritest loobumisel umbes sama suur mõju, kui oleks Tartus hapukapsaste ja ubade müügi ja tarbimise keelustamisel Eesti õhu puhtama hoidmise eesmärgil.

Just my 0,02$

A kuidas sa siis alustaksid? Kas tõesti ainult EU asjad lähevad rohelisemaks viimasel ajal?

Mina alustaksin (ja tegelikult olen juba isiklikult ka alustanud) tarbimise vähendamisest. Juba ainuüksi kõikide Eestis tarbitavate Hiina kaupade transport sealt siia tekitab täiesti arvestatava koguse reostust, rääkimata nende tootmisest seal ja hilisemast utiliseerimisest siin. See on teema, millest keegi väga ei julge rääkida, sest läheb vastu pidevat hädavajalikku majanduskasvu (s.h tarbimise kasvu) propageerivale filosoofiale. Pakun täiesti lambist, et kui jätaksime kõik ostmata näiteks iga teise kiirmoe rõivaeseme, mobiiltelefoni, televiisori, auto jne. siis suudaksime summaarselt vähendada CO2 emissiooni umbes samas suurusjärgus sisepõlemismootoritest loobumisega. Ja see kehtib loomulikult kogu arenenud maailma, mitte ainult Eesti kohta. Loomulikult oleksid sellisel tarbimise muutusel laialdased mõjud kogu globaalsele majandusele, mida on pea võimatu modelleerida. Aga vaevalt, et ka sisepõlemismootoritest loobumise kogumõju (lisaks ökoloogilisele ka sotsiaal-majanduslikku) oskaks keegi tänapäeval ligilähedaseltki ette ennustada. Minu jaoks on sisepõlemismootorite demoniseerimisel praegusel kujul tugev rohepesu lõhn juures. Loomulikult asenduvad mingil ajal fossiilseid kütuseid kasutavad sisepõlemismootorid mingil ajal mõne teise tehnoloogiaga ja muutuvad maailma liigutavast jõust hobinokitsejate ja retrofriikide pärusmaaks. Aga praeguste loosungitega, et keelame 2035-ndaks ära ja siis ongi kõik hästi, ma nõus ei ole. Kui sedasama saasta tuuakse meile tulevikus üha suurenevates kogustes diiselrekkade asemel elektrirekkadega, siis IMHO ei lahenda see päris probleemi.

Another 0,02$

Sõidan ja eriti ei mölise.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”