Kuidas tegeletakse jäämäe veealuse osaga ehk CO2 reostus?
-
Luxor
- Tsikkel: Tomos Funsport/ Montesa NT700V
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 27 korda
Re: Kuidas tegeletakse jäämäe veealuse osaga ehk CO2 reostus?
Prets kirjutas: ↑27 Aug 2021, 19:48Luik kirjutas: ↑27 Aug 2021, 18:08Spoiler
Mina alustaksin (ja tegelikult olen juba isiklikult ka alustanud) tarbimise vähendamisest. Juba ainuüksi kõikide Eestis tarbitavate Hiina kaupade transport sealt siia tekitab täiesti arvestatava koguse reostust, rääkimata nende tootmisest seal ja hilisemast utiliseerimisest siin. See on teema, millest keegi väga ei julge rääkida, sest läheb vastu pidevat hädavajalikku majanduskasvu (s.h tarbimise kasvu) propageerivale filosoofiale. Pakun täiesti lambist, et kui jätaksime kõik ostmata näiteks iga teise kiirmoe rõivaeseme, ...
Another 0,02$
Off-topic, aga kust Eestis üldse enam saab mitte kiirmoerõivaid niiväga? Baltika grupp pani ju pillid kotti, muidu mitu ülikonda sealt saanud ja neid on saanud küll aastaid kanda, aga lõpuks needki läbi (kui 4-5 päeva nädalas ülikonnas olla, siis lõpuks kuluvad pükste tagumikud, põlved ära ja venivad välja, pintsaku küünarnukid samamoodi)... Kaubanduskeskustes on praktiliselt ainult kiirmoodi, ma olen küll üritanud viimasel ajal nii, et ostan kodumaist pesu ja muud vastavalt äärmisele vajadusele ka tõesti korralikku, aga see ajab oma hindadega ainult nutma. Stockmannid ja Kaubamajad on samasugune kiirmoekaup, Made in Bangladesh asemel Made in Romania või Portugal ainult võib-olla. Kes peale Sangari üldse teeks lähedal ja loodussõbralikult kestvat kraami? Varem sai võtta Fjällrävenit kui marki, kes tegi asju igaveseks, aga nüüd nemadki Bangladeshis ühest tehasest sama saast...
Baltika tegi häid travel-ülikondi. Kuid koos Virulasega (Herold/MasCara) ammu ajalugu. Samuti Sangar, Marat - tootmine kõik kaugel lõunas. Norrison jutu järgi meite maal oma asjad koob. Niisamuti Velmard. Papusid jätkuvalt Lenska maanteel tallutatakse, kuid võõramaa märgile. Scheckmann/ Kriuks panid ka tallanaelad sahtlisse tagasi. Samelin/ GalviLinda/ OmaKing toimetavad.
Polaarrebane ka puhta tšaina. Kuid kvaliteet üsna sama, mis varemgi. Tahad head triiksärki Brooks Brothers, eriti meidinamalaisja.
Pärnu linna veel alles jäänud 2 meie poolkera parimat meesterätsepa. Kes teevad riided (peale peakatete ja särkide) valmis, mitte ei kohenda lihtsalt made to measure asju parajaks. Kunagi oli Tartus ka Küütri tn analoogne asutus.
Kindlasti on meil sedalaadi tegijaid kusagil veel....
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.