Kuidas kontrollida siduri libisemist ja muid nüansse ratta ostul.

morse
Tsikkel: 690 Enduro R, Jawa 634, DR Big
Tänanud: 294 korda
Tänatud: 234 korda

Re: Kuidas kontrollida siduri libisemist ja muid nüansse ratta ostul.

Lugemata postitus Postitas morse »

Vigor on 19” esirattaga. Kruusal ja metsas on see kõvasti kehvem kui 21”. Nupurehvi ka raske leida. Maanteel ilmselt nats parem.

Ma soovitan vähe kergemalt võtta seda asja. Vaata selliselt kauguselt masin, mida saad ise testima minna. Testimise käigus näed ära, milline mudel, mille poolest kõige mõnusam on. Ja ostuotsus tuleks teha ikka konkreetse isendi põhjal. Ma mõtlen, et sa tunned selle ratta ära, kui peale istud ja sõita saad.

Mudelit Bikeri/ADVrideri järgi valides ja isendit auto24ja sirvides, võid endal pea sassi ajada. Mine kohale, proovi sõita. Ma usun, et paljud masinatest, mis sul silma on jäänud, tõmbavad irve kõrvuni.

Isiklikult valiksin selliste mudelite vahel: DR (k.a. Big), KLR, XT, TTR, Dominator, Pegaso, GS650 Dakar

Täisverd DualSport rattad.
(edit: see dualsport ja enduuro määratlus on igaühel muidugi vähe erinev).

Kuna jutust kõlab läbi soov ostuhinna eest võimalikult hästi sõitev masin saada, siis vali kindlasti ennekõike isendi, mitte mudeli järgi. Meil lihtsalt ei ole nii suurt valikut.

Kui tehnilist poolt tahad paremini hinnata, siis võta keegi kaasa. Väike risk on alati, et pead mingid sõlmed üle käima hiljem. See on pigem reegel.

Ise ostsin mingi 2005 aastal 32 000 eegu eest 32 000km läbi sõitnud 1990 aasta DR Bigi.

Elu parim ost!

Täna on spidokal teine ring (kõvasti üle 100K sõitnud). Masin toimetab endiselt. Tänaseks lihtsalt garaazis vingemaid pille juurde tekkinud ja DR kasutust ei leia.

Jah, minu SR41 mudeli tüüpveana tuntud starteri sidur läks pekki ja ma sain seda vahetada. Jah, masin on kogu aeg õli võtnud. Jah, ma olen juba vist 3 või 4 korda paigaldanud karburaatoritesse remontkomplekte. Jah, mul on juba kolmas genekas (hiina oma suri kiirelt). So what! See teeb ratta mulle ainult armsamaks.

Jäta klaviatuur ja mine vaata tsikleid lähedalt. Minu väga soe soovitus.

Edu!

Viimati muutis morse, 03 Sept 2021, 17:16, muudetud 1 kord kokku.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”