Ebaseaduslikult sõitmine
-
ducati_tln
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 2 korda
Re: Ebaseaduslikult sõitmine
Minu tutvuskonnas on üks härra, kes autokooli lõpusirgel (või oli see lausa juba siis kui ta ootas oma ARK eksamit) jäi lubadeta sõitmisega vahel. Tema kasutas ka venitamistaktikat - vaidlustas otsust, võitis sellega nii palju aega, et ARK eksam jõudis kätte ja ta sooritas selle edukalt. Seejärel loobus vaidlustamisest, karistus jõustus ning värske juhilubade omanik sai oma lubadeta sõitmise trahvi kätte. Nii saab, aga teadlikult sellise taktika peale välja minna ei julgeks küll soovitada.
Ise pooldaksin seda, kui lubadeta sõitmise eest saadud karistus ei välistaks lubade saamist - päeva lõpuks võiks ju soodustada seda, et olemas oleksid kõik võimalused mitte seadusega pahuksisse minna.
Pole küll teadlikult uurinud, miks selline piirang seadustesse pandud on, kuid kohvinurgas üht põhjendust (teooriat?) olen siiski kuulnud. Seletati, et asi on võrdsuses selles mõttes, et kui kehtiva juhiloaga inimene saab roolis hakkama kapitaalse sigadusega, ootab teda trahv/arest + sõiduõiguse peatamine. Kui sama asjaga saab hakkama ilma lubadeta inimene oleks teda võimalik karistada ainult trahvi või arestiga. See olukord oleks siis justkui ebavõrdne ning kodanik, kes algusest peale kõigile reeglitele vilistanud ja roninud rooli ilma lubadeta, saab karistatud kergemini.
Eks seal oma loogika ole ja kindlasti ei kiida ma heaks lubadeta liiklusesse ronimist, kuid vahele jäämise korral lubade saamine mõneks ajaks välistada, on minu tagasihoidliku arvamuse järgi pigem ülereageerimine.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.