Nozzu Kawasaki KLR 650 (s.1999)

Kasutaja avatar

Teema algataja
Nozzu
Tsikkel: Honda CRF300L
Tänanud: 440 korda
Tänatud: 80 korda
Kontakt:

Re: Nozzu Kawasaki KLR 650 (s.1999)

Lugemata postitus Postitas Nozzu »

Krdi, krdi,krt!
Äkki sain nüüd teada pühjuse, miks ratas müüki oli pandud.
Nimelt, olles pärast ostmist vana õli välja lasknud ja uue asemele pannud (manuaali järgi 2,5 liitrit) avastasin täna, et õli on vaid miinimum kogus mootoris alles.

Mõõtsin nii, et lasin mootori soojaks. Siis ootasin miski 10-15 minutit, ratas püstiasendis.

Sõintud olen...mitte paagitäitki, võib olla miski 100 kilomeetrit.

Hea küll, ma ei pannud pärast õlivahetust õli päris maksimum nivooni,
Hea küll, vanad KLRid võtavadki palju õli.
Hea küll, ilmselt sõitsin natuke kõrgete pööretega. Tahhokat rattal ju ei ole ja ma harjunud Ducaga teise käiguga linnas sõitma. KLRiga oleks võinud ilmselt rohkem kolmandale rõhuda.
Sai ka maastikul käristatud esimese käiguga.

Aga ikkagi....kuidagi väga kiiresti kadus see õli sealt.

Mitte et praegu oleks vaja olnud valada 2.5 liitrit juurde. Pakun et umbes 250 ml läks seda sinna. Ostsin sutsu üle 3 liitri õli. Esimese vahetusega läks paaki 2.5 liitrit. Juurde ei valanud. Nüüd valasin kulkust jurude, nii palju et nivoo maksi saaks. Ja kulkus on ikka veel pool liitrit õli alles.

6li.jpg

Mis nüüd saab?
:shock:

Kas mootor käivitades sumpast musta tossu ajab välja? Ei aja.
Kas gaasi andes tuleb must suitsu sumpast? Ei tule

Ainus anomaalia, mis rattal on, on see, et vaatamata õhufiltri vahetusele kostub gaasi järgi andes sumpast ikka rida plahvatusi. Mis viitab siis äkki liiga rikkale segule?
Aga kas liiga rikas segu kuidagi ka õlikulu mõjutab?

Samas need paugud võivad olla ja nagu ma lugesin, suht tihti ongi, põhjustatud sellest et...mis...silindri pea ja sumbuti [Motobot: õige on "summuti"] ühenduskoht, klamber pole korralikult kinni tõmmatud, viltu pelae väänatud või siis on tihend läbi. Noh, need mutrid on mul seal kinni igatahes. Eile vaatasin. Lausa kinni roostetanud. Samas see klamber ei jookse mitte ilusti otse vaid on kergelt viltuses asendis. Noh, üks serv on silindrist kaugemal kui teine.
Ja jällegi, kui viga on seal, siis kas see mõjutab õlikulu?

Minu seiklused rattal liikuvas pildis: www.youtube.com/@nozzzz

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”