Moto-GPS mobiiltelefoni baasil
-
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 71 korda
- Tänatud: 380 korda
Re: Moto-GPS mobiiltelefoni baasil
urmas66 kirjutas: ↑21 Okt 2021, 17:27Tegelikult oleks võinud Garmin juba ammu mingi navigeerimise nuti lahenduse ka teha, kus on allalatetavad kaardid(a´la Sygic) ja muu vajalik. Aga küll nad seda ükskord teevad või kaob see toode neil varsti üldse ära. Nutikellade pealt teenitakse vast tuhandeid kordi rohkem kui motogps-i pealt. Sygic on iseenesest mõne viimase aastaga ka üsna palju edasi läinud. Isegi proffesionaalse veokajuhi lahenduse on nad teinud ja pidavat igati hästi töötama. Ise pole proovinud.
Urmas, kas sa pole siiamaani aru saanud, et Garminil ongi oma teatud austajaskond just selle lollikindluse tõttu. Asi lihtsalt töötab igal ajal igas kohas ja teeb seda, milleks mõeldud on- navigeerib. Proovi päriselt kasutada telefoni motogepsuna, mitte autos armatuuri peal ning hakkad võibolla aru saama, millised riistvaralised puudused telefoni baasil lahendused on. Mina olen vähemalt korduvalt telefoni lenksu pealt minema visanud ja teed jätkanud vanakooli Garmini lahendusega. Juba see, et pead kinda käest ära võtma, et gepsu kasutada, on esimene häiriv faktor. Teiseks see, et minu hinnaklassis telefon (350 eur) pole ei vihmakindel ega kannata ka suurt külma(miinuses ei lae) ega kuuma(30+ kuumeneb üle). Kolmandaks, jah meil Eestis on ka kohti, kus olematu moblaleviga ei lae online kaarti ära (kasutan Telia teenuseid). Neljandaks, korralik telefon lenksu peale kisub sinna neljakohalise summa kanti. Viiendaks telefonile tuleb soetada ka juhtmevaba laadimisalus, mis on lisakulu. Igasugu pistikuga lahendused ei ole jätkusuutlikud ei vihma, tormu ega paindumiste tõttu. Kuuendaks, kui kasutada oma igapäevast telefoni, siis vähemalt mind häirib küll, kui igapäevaseid sõnumeid lenksus olles hakkab ette viskama või siis telefon helisema. Paramatult röövib see tähelepanu. Mina eelistan telefoni tasku/paagikotti panna, et ma sõidu ajal poleks isegi kursis selliste asjadega. Kui sirutab end kusagil tee ääres, siis on aega selliste asjadega tegeleda.
Mida aga Waze tõesti hästi teeb, leiab kiiruskaamerad üle ja ka politsei, kui keegi on ära märkinud. Kui kiirust ei ületa, siis ei anna mobiil ka erilist eelist.
Vahet pole ka mobiil või motogps. Kogu teede ära tundmine peitub kasutavates kaartides. Võimalik, et telefonis altenatiivsete äppide kasutamine on siis tõesti lihtsam, kui kopida kaardifail garmini ning valida sobiv kaart kasutamiseks. Minu jaoks on mõlemad variandid ülilihtsad.
Garmini motogepsu saad lenksu peale nagu eelnevas lingis näha oli siis 250 eur eest ja sellega neid probleeme pole.
Minu veendumus on ikka Garmini soetamine on kõige odavam töökindel lahendus lenksu peale. Võimalik, et superüber telefone jne soetades saab tõesti hea asja, aga minu rahakott vähemalt pole selline, et selliste asjadega mängima hakata. Mäki vana mobiili baasil motogps on mul olemas. Üks suvi kuumaga sõites sain selle akust ka jagu ilmselt selle ajaga, kui sõber suitsu tegi. Ei tea head ja odavat mobiili baasil motogepsu lahendust.
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 55 684 121 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.