Ratas Soome registris- head/vead?
-
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 22 korda
Re: Ratas Soome registris- head/vead?
Olen ise varasemalt eeldanud, et 5 päeva nõue kehtib sõiduki riiki toomisel, importimisel jne, sooviga ta siin arvele võtta ja kasutama hakata. 5 päeva siis idee poolest nagu tohiks sõita siin eelmise omaniku numbritega kui on olemas ostu-müügileping ja kindlustus. Kuidas on kasutusele võtmine ja riiki toomine tegelikult defineeritud, seda ma ei tea. Kui sõiduk on välismaa registris juba inimesele registreeritud ja ta tuleb sellega Eestisse, aga polegi plaan teda siia registrisse võtta või pole ette teada kui kaua täpselt Eestimaa pinnale sellega jäädakse, siis sellise olukorra kohta ei tundu 5 päeva reegel ikkagi kehtivat või vähemalt ei rakendata ja kontrollita seda.
Kujutame näiteks ette olukorda, kus Eestis alaliselt elav mees läheb Soome tööle ja ostab seal omale mingi vana kasutaud auto, mis Soome registris, vormistab enda nimele ka.
Siis tuleb selle autoga korraks Eestisse, plaanides 5 päeva jooksul Soome tagasi minna , aga jääb laevast maha, pärast mida oleks kohustatud kiiremas korras transpordiamettisse sõitma, et siin Eestis oma nimele registreerida. Minu meelest on asjad ikkagi segased ja mittejuristist tavaline inimene ei pruugi siin üldse õigeid järeldusi teha.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.