Õhksoojuspumba automatiseerimine
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2011 korda
- Tänatud: 597 korda
Re: Õhksoojuspumba automatiseerimine
Ehk siis selle lause põhjal peaks sul olema börsihinnaga pakett? Kui pole,siis on kogu minu mõttelend sinu puhul tühi jutt.
See, et sul on sel kallil tunnil tarbimist ei tähenda,et sa kogu seda hinda maksad. Bõrsipaketis ei tehta arvet tunni põhiselt(ei liideta tarbitud tunde ritta) vaid on ikkagi keskmine. Arve koostamisel korrutatakse iga tunni tarbimine sama tunni börsihinnaga. Arvel näidatakse sinu keskmist kaalutud börsihinda, mis saadakse jagades kõikide tundide maksumuse summa sinu poolt tarbitud elektrienergia summaarse kogusega. Ehk sisuliselt on sul nende tundide kesmine aja see on kuu lõikes ehk ,see et tunnihind on olnud 2h jooksul kõrge ei muuda sinu arvet just väga oluliselt kui sa nüüd ainult öösel kütad, sest sul on kodus tarbimist ju ka muul ajal. Ehk mingi tarbimine toimub nii kui nii ka sel kõrgel hetkel.
Maaks kütab suvilat,kus talvel vast suuremal osal ajast kedagi pole öise elektriga ja seal on point, kuid eluruumis point puudub. Olen ka seda asja nii ja naa kaalunud,kuid kokkuhoidu saad sa minu meelest ainult parima ja ökoma õhksoojuspumba soetamisel, olemasoleva asemele. Igasugu äppidega kütte sisse välja klõpsimine on sama pointless tegevus, sest vahepeal jahtunud ruumid vajavad kordades suuremat küttevõimsust, kui samal ajal hoida keskmist talutavat temperatuuri.
Mul on 2006 a soetatud maakütte katel Thermia Diplomat 16kw ja kõetavat pinda 213 ruutmeetrit (põrandaküte betoonis üks korrus).
Täna sain elekrti arve ja see oli 356€ 1915 kw/h eest. Haigelt palju, võrreldes eelneva kogu elatud ajaga selles majas. Eelmisel aastal samal ajal oli 1820kw/h ja arve 193€. Olen ka iagusugu asju kaalunud mõistlikuks kokkuhoiuks, aga kahjuks olulist võitu ei ole õnnestunud saada. Kõige hullem oli päevaks kütte välja lülitamine. See oli vist läbiaegade lollim katsetus. Isegi suht soojal sügisel, sain kõige külmema talve kuu arve. Samas ma pole üldse kõige rohkem maksja oma elamise eest. Paljud tuttavad maksavad samasuurte ja ka väiksemate elamiste eest rohkem. Mulle on see kogukulu üldse oma elamise eest ja seal sees on ka välisvalgustus ja kõik muu elektriga töötav nii toas kui garaažis.
Võtsin suvel pakkumisi päikesepaneelidele, kuid üldiselt minu tarbimise juures suurt pointi neist pole(tasuvusaeg 13a 8kuud, hind 18000 soodsim pakkumine). tarbin ise liiga palju ja müügiks jääb vähe,mis viib asja mõttetuks. Elektrijaaama ei soovi ümber maja ka teha.
Põhimõtteliselt on minu puhul soodsaim lahendus osta uus ja kaasaaegsem kütte seade, mis maksaks 6-7000€+paigaldus, mis oleks mulle isegi tasuta pereliikme poolt. Pakun,et ka sulle oleks palju enam abi uuest kvaliteetsest õhksoojuspumbast,kui kogu sellest keemiast kütmise ajastamisega.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.