Kuskohast tuleb jaburalt kõrge elektrihind?

Kasutaja avatar

AnTyx
Tsikkel: Honda VFR800X Crossrunner
Tänanud: 63 korda
Tänatud: 60 korda

Re: Kuskohast tuleb jaburalt kõrge elektrihind?

Lugemata postitus Postitas AnTyx »

erkil kirjutas: 07 Dets 2021, 11:57
Pigem võiks küsida, et kas selline hinnastamine, kus viimane pakkuja määrab kogu turu hinna, on ikka mõistlik.
Kui ma oleksin odava elektri tootja, näiteks tuulepark, siis kui mulle öeldaks et okei sina müüd sel tunnil 60ga, aga Narva tuhaplokk 500ga sest nad viimasena tulid pakkuma, siis ma järgmine kord ootan ka viimast hetke et oma võimsust turule panna - vähema kui 60ga ma seda niikuinii ei müü ju sel juhul. Tulemus: absoluutselt igas tunnis on pakkumine minimaalne võrreldes nõudlusega, ja hinnad on kogu aeg laes.
Madlobster kirjutas: 07 Dets 2021, 12:47
Paneme kõik oma tule kustu hakatakse uksele koputama, et kle äkki paned tule põlema ma raha ei tahakski (sest jaama ajutine seiskamine on kallim kui tasuta ära andmine)
Kusjuures seda ka vahel juhtub. https://www.err.ee/1154114/tuuleenergia ... teemihinna
urmas66 kirjutas: 07 Dets 2021, 13:35
Ehk see mis praegu toimub on lollide poliitikute kokkulepete tulemus. See,et elektrimüüja ei tea millal mis hind on ja ostjal puudub arusaam kuidas käituda, ei ole normaalne. Ilmselgelt peab selisel süsteemil olema adminstreeritav hinnakujundus maksimum ja miinimum hinndadega, sest tootmise omahind ei tõuse ju kellelgi neist kuid hinna võib lakke krijutada just nii kõrgele kui soovi on.
No omahind tegelikult tõuseb olenevalt sellest, mis jaamas sa elektrit toodad. Aga: ütleme et tuleb kuri Konkurentsiamet (kujutame ette et tal on jõudu ja tahet) ja paneb paika miinimum- ja maksimumhinnad. Kuidas seda muidu kehtestada kui riigipoolse subsideerimisega? Ehk turuhinna ja kliendihinna vahet makstakse kinni riigieelarvest. Kas nii on tõhusam?

SFV650>CBR600F3>VFR800>FZ1S>Crossrunner

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”