Rumalad või segased küsimused jms

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Ain
Tänanud: 92 korda
Tänatud: 244 korda

Re: Rumalad või segased küsimused jms

Lugemata postitus Postitas Ain »

Põhja Soomes on külm ja tempreatuurid ei vaheldu nii nagu meil! Seal on lumi kare. Meil ei suudeta isegi 4 realisel pikivahet hoida ja istutakse Sul p****s.
Riga→Suzuki DL650 VStrom→Honda Crosstourer VFR1200 DCT. Garmin ZümoXT, GoPro Hero7 ja Packtalk Edge JBL sideseade.

Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 492 korda
Tänatud: 600 korda

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

Neid piirkondi, kus temp vaheldub nagu meil on euroopas küll ja soola ei kasutata (Gotland kohe kõrval näiteks noh ok see on ka väike ja talvel on korraga kaks autot teel kogu saare peale jms aga neid kohti on veel)

Minul oleks päris hea meel kui "rämekeemiale" leitaks mingi alternatiivne lahendus. (tehnikast on kahju (vihmaussist ka natuke))

Kurgivõileival, silguvees ja kaktusviina kõrval tarbiks rõõmsalt edasi.
Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige
Tänanud: 149 korda
Tänatud: 186 korda

Lugemata postitus Postitas Vint »

See on "Eesti nähtus" kus kitsast külateedki võib sõitta 90km/t
Tulge mõistusele- ajad on teised, autosid rohkem ja kiirus valitav vastavalt oludele. On s**t ilm siis olgu, ega kirudes paremaks muutu.

Rohkem sallivust kaasliiklejatesse ja võtke mõistusega asja. :bsmile:

Head uut aastat kõigile! :bsmile:
Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige

► Näita Spoilerit
kiirus on valitav olnud vastavalt oludele hetkest kui auto sündis. Seega pole vahet, mis ajast rääkida

hääd uut :bsmile:
Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige

Ei viitsi vaielda, kui seda lootsid. :) :mrgreen:

https://www.imdb.com/title/tt0372588/ Hetkel vaatan seda absurdi +Jack Daniels colaga
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1998 korda
Tänatud: 591 korda

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

Kui rääkida piirangutest, siis meil on väiksed teed tõesti 90 lubatud kaasaarvatud ohtlikud kohad, aga ka Austrias on tegelikult igal kitserajal 100 lubatud(ohtlikud kohad piiratud ka metasvahel) kuid juht vastutab õige kiiruse valimise eest igalpool, tingumus et oleks ohutu. Meil ka kaudselt vastutad, kuid sellest saab iga juhtumi korral advokaadi abiga igaljuhul mööda minna.
Soola pole tõesti sel määral vaja kui meil pannakse. Paljudes kohtades piisaks ka graniitliivast pidurdusmaal ja ristmikel
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

will111
Tänanud: 47 korda
Tänatud: 396 korda

Lugemata postitus Postitas will111 »

selle üle olen ise ka juba aastaid imestanud, et miks üldse on vaja mingeid pikki sirgeid teid täies pikkuses soolatada??? tundub täielik ajavabaduse tipp...lägastagu ära pidurdusmise kohad ehk ristmikud ja järsemat laadi kurvid.

mis kiirusega kitsast külateed (sildi järgi) sõita võib, sel pole nagunii mingit tähtsust sest esiteks seal ei huvita need sildid suurt kedagi ning teiseks pole seal ka kunagi kedagi neid piiranguid enforce'mas. ja ega tasu ka nii naiivne olla ning väita, et kuskil mujal euroopas ei leidu neid, kes kitsaid külateid 90ga sõidavad. leidub! arvatavasti % kõigi sõidukite kohta rohkem kui meil
Kasutaja avatar

Ain
Tänanud: 92 korda
Tänatud: 244 korda

Lugemata postitus Postitas Ain »

See on sellepärast, et teatud seltskonna arvates kui on lubatud teedel 90km/h siis sellega peab ka saama sõita. Ja kui ei saa või midagi juhtub on selles kõik teised süüdi!
Riga→Suzuki DL650 VStrom→Honda Crosstourer VFR1200 DCT. Garmin ZümoXT, GoPro Hero7 ja Packtalk Edge JBL sideseade.

Cardo PACKTALK Edge jms. sideseadmed, lisad ja varuosad: https://www.aaver.ee/product/cardo-packtalk-edge-duo/
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
Kasutaja avatar

Henn
Tsikkel: Honda
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas Henn »

Ma viskaks ka ühe kondi järamiseks. Talvine maantee, miinuskraadid ja kerge lumesadu. Asfalt on libe, aga mitte kiilasjää. Sõidab üks rahuldava sõiduoskusega kodanik enda oskuste ja võimete piiril 50 km/h. Minu oskused-võimed ja auto tehniline seisukord lubaks ilma suurema riskita sõita 70 km/h. Minu taga on nt LC200, selle roolis mingil müstilisel põhjusel Ott ise. Kas me kõik peaksime liiklema 50 km/h, sest üks arvab nii, 90km/h, sest nii ka saab. Või sõidab igaüks vastavalt võimetele, aga vähemvõimekad ei takista meelega teisi ning ei tekita kolonne, et mingid vaking Tänakud vahele ei pressiks. Ohutu (100m) pikivahe puhul see 90-ga sõitev Länkar ei pea kuskile vahele pressima ja pole ühegi 50-70-ga liikleja jaoks ohtlik.
Ohutut liiklemist ja hoidke ikka pilk kauguses, näeb oma ninaotsast kaugemale :)
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

will111 kirjutas: 02 Jaan 2022, 12:57
......mis kiirusega kitsast külateed (sildi järgi) sõita võib, sel pole nagunii mingit tähtsust sest esiteks seal ei huvita need sildid suurt kedagi ning teiseks pole seal ka kunagi kedagi neid piiranguid enforce'mas. ......
Will piirangud on väga olulised asjad ka mitte teel liikujatele. Näiteks maaomanik ei saa 90 alas isegi väljasõitu oma kinnistult ja peab vahel sõitma läbi kahe naabri paralleelselt maanteega :D
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Henn kirjutas: 02 Jaan 2022, 13:27
Ma viskaks ka ühe kondi järamiseks. Talvine maantee, miinuskraadid ja kerge lumesadu. Asfalt on libe, aga mitte kiilasjää. Sõidab üks rahuldava sõiduoskusega kodanik enda oskuste ja võimete piiril 50 km/h. Minu oskused-võimed ja auto tehniline seisukord lubaks ilma suurema riskita sõita 70 km/h. Minu taga on nt LC200, selle roolis mingil müstilisel põhjusel Ott ise. Kas me kõik peaksime liiklema 50 km/h, sest üks arvab nii, 90km/h, sest nii ka saab. Või sõidab igaüks vastavalt võimetele, aga vähemvõimekad ei takista meelega teisi ning ei tekita kolonne, et mingid vaking Tänakud vahele ei pressiks. Ohutu (100m) pikivahe puhul see 90-ga sõitev Länkar ei pea kuskile vahele pressima ja pole ühegi 50-70-ga liikleja jaoks ohtlik.
Ohutut liiklemist ja hoidke ikka pilk kauguses, näeb oma ninaotsast kaugemale :)
Ma suudan ilmselt paljudest paremini autot juhtida ja ka peatada kui tekib mingi ekstreem, kuid meil on tõesti väga raske neist aeglastest liikujatest mööduda enamikul liiklejatest ja sellest ka need mega kolonnid Tartu maanteel näiteks. Lisaks puudub inimestel arusaam tee olukorrast läbi oma auto tunnetuse. Kui Rapla kandis oli kuskil libe(ABS või EBS rakendus sekundiks), siis tuleb "ohutult" sõita vähemalt Türini või parem veel kui Viljandini.
Sõidan igapäev Tallinna ringteed Kanamalt Peterburi teele ja kasutan peamiselt koguaeg püsikat. Ma lisan +5 lubatule kui on lumine ja puhta asfaldiga +10. Jõudes kellegi järgi reastud vaaskule ja voilaa, see auto on kohe kiirust lisanud kui ma tema kõrvale jõuan. Lisan siis ise natuke kiirust, möödun ja jätkan sama kiirusega ning see möödasõidetu kaob üsna kähku peeglist ära. Minust sõidetakse ka mööda, aga ma ei lisa kiirust sel hetkel.
ML-Transport AS
Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige

Noh eks siin siis tuleb mõleda, kumb versioon on ohtlikum, kas vanatädid, kes südame puperdades maanteel vaevu 50nega sõita suudavad on trahvi ähvardusel 90neni forsseeritud või "länkar tänakud", kelle närvikava seda jama üle minuti vastu ei pea ning mööda peab saama.
Kasutaja avatar

ranel
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Tänanud: 70 korda
Tänatud: 374 korda

Lugemata postitus Postitas ranel »

Madlobster kirjutas: 02 Jaan 2022, 15:55
Noh eks siin siis tuleb mõleda, kumb versioon on ohtlikum, kas vanatädid, kes südame puperdades maanteel vaevu 50nega sõita suudavad on trahvi ähvardusel 90neni forsseeritud või "länkar tänakud", kelle närvikava seda jama üle minuti vastu ei pea ning mööda peab saama.
Nende "länkar tänakutega" kõige hullem osa on see, et tegelikult kõva mehe sündroom kestab kuni esimese kurvini. Sirgel jah kõvad mehed, aga kurve võtta ei suuda (ülehinnatakse võimed ja sõidetakse välja/vastassuunda). Lisaks veel kõvadel meestel tihtilugu rasked autod, mistõttu pidama saamine ja kurvide võtmine on veelgi keerulisem. Oluliselt ohtlikum variant, kui 50-ga sõitev vanapapi.

urmas66 kirjutas: 02 Jaan 2022, 14:00
Ma suudan ilmselt paljudest paremini autot juhtida ja ka peatada kui tekib mingi ekstreem
Ehtne näide siitsamast, kus pensionile liginev meesterahvas arvab, et tema reaktsioon ja sõiduoskused on ülemuslikud. Selline liigne enesekindlus toobki rasked liiklusõnnetused.
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük
Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

Kusjuures "länkareid"on vähemaks jäänud aga see eest on mulle silma hakanud Volvo XC-de nö.teise või kolmanda ringi omanikud(need nüüd odavad kasutatult)kes heade teeolude ajal põletavad kui pöörased aga esimeste libedatega piiteri maanteel töllerdasid kambaviisi jalus.Ei ole välistatud et puudus finantsiline võimekus 4vedu töövõimeline hoida(või norm rehvi alla hankida).

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige

Tolle aegsed volvod olid suht õnnetud oma 4wd poolest. Haldex on palju kirutud, oma pika viivega ja rohkem esiveolisuse poolest. Ka oli kinni jäädes ülekuumenemise probleeme ( Kohapeal kaapima jäädes ) kus auto lülitab tagaveo hoopiski välja.

Üks näide paljudest. Ei viitsi tõlkida https://www.vrcf.fi/foorumi/index.php?topic=27259.0

Landcruiser on traktor/ kaubik, suht mõeldamatu 2000 ( J120 )alguse autodega minna kiirteele või pidevalt üle 100 sõita. Uuematest ei oska kaasa rääkida. Meil firmas üks vanake käru vedamiseks.

will111

Eks tänase päeva "länkarid" ongi need volvo XC'd ja mõned muud spetsiifilised margid/mudelid :D nüüd on see volvo xc iga beibe unistus ja "maailma parim asi", nii nagu veel vist umbes 10a tagasi oli länkkar.
lõppkokkuvõttes pole väga vahet, mis see auto täpselt on...iga tänapäevase autoga on tegelikult võimalik adekvaatselt sõita, kui piisavalt sõita oskad. olgu nad 4, 2 või 1 veolised. eriti mis puudutab tavalist sirget laia maanteed või ka sirgeid ning enamvähem puhtaid linnatänavaid. viga on ikka juhtides ja nende ajumahus. ei väidagi, et igaüks peaks tingimata võtma 90kraadiseid kurve ilge vilega aga kui sirge, puhta tee peal, korraliku nähtavusega ja ühegi takistuseta sõidetakse ka nagu veniv s'tt siis seda ikka tegelikult millegagi enam välja ei vabanda. jah, 100 aastasele vanapapile võib ju andeks anda mõnel juhul, kuid kõigist nendest tigudest on selliseid vanapapisid kokkuvõttes liikluses vast 1%. Ja kui juba papidest räägitakse, minu enda vanaisa on samuti üle 90a vana, sõidab endiselt autoga ning sõidab täiesti adekvaatselt. pole mingit venimist ja liikluse takistamist. ta on muidugi nooremas eas ka ise suuremat sorti auto/sõidu entusiast olnud.

igasuguste "trahvi ähvardusel vanatädidega" ja nende ohtlikkusega maanteel on jutt lühike. keegi ei sunni neid sinna maanteele ronima, kogu ülejäänud liiklust ja liiklejaid takistama ja kõigi teiste aega raiskama. nii et ei tule mõelda, kumb on ohtlikum. täiesti vale küsimus. kes maanteel sõita EI SUUDA, sellel tuleks mõelda, et ma siis ei roni sinna maanteele. nii vanad ja elukogenud inimesed peaksid seda enam suutma sellest aru saada ning õige otsuse langetada...paraku näed paljud ei suuda ei sõita, ega ka õiget otsust langetada. ma võin selle kohta täpselt sama noodi järgi kisada, et need südame pupardajad PEAVAD saama seal maanteel klouni mängida...kuigi tegelikult sellistel isikutel ei tohiks enam ammu autorooli asja olla. aga näed PEAB saama sest otseselt keelatud ju ei ole...no vot samamoodi ei ole ka länkari ottidel siis keelatud üritada mööda sõita. kumbki pole justkui otseselt millestki süüdi. aga päeva lõpuks on ikkagi nii, et maantee nimi on maantee asja pärast...ja kiiruspiirang 90, 110 või mis iganes on seal samuti asja pärast! selle asja pärast, et inimesed jõuaksid kunagi kohale ka. minule tundub see küll igati mõistlik eesmärk.
ja üldse, seda trahvi võiks reaalselt ka vähemalt ähvardada teha politsei, taolistele liikluse takistajatele. täna pole meil mingisugust ähvardust, rääkimata tegelikest trahvidest sellise asja eest. seega puhas rumal pastakast imetud jura. kui politsei asjatu liikluse takistamise eest reaalselt inimestele trahve tegema hakkaks siis oleks vähemalt mingit lootust, et asi hakkab pika aja peale ehk pisut paremuse poole minema
Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige

Küllap muutub seegi. :mrgreen: kunagi olid BMW omanikud vihatud
Kasutaja avatar

franz125
Tsikkel: Mitmed
Tänanud: 36 korda
Tänatud: 222 korda

Lugemata postitus Postitas franz125 »

:mrgreen: kunagi olid BMW omanikud vihatud
See pole kuhugi kadunud.

Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 698 korda
Tänatud: 458 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

90, 100,110 kmh. jne ei ole kohustuslik kiirus, muuseas (togi).
Kuhu Teil koguaeg kiire on?
Mind isiklikult need penskarid jmt ei häiri, sõidan järgi ja kui tuleb võimalus, siis mööda. Lihtne, ei mingit närvitsemist, pabistamist....

Ilusat :bsmile:
Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 340 korda
Tänatud: 437 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Kuulge, puhake nüüd veidi jalga. Mul endalgi Volvo XC ja väga hea auto on, ütleks et lausa eeskujulik.

will111

yeekim...miks kiire? kui kiire oleks siis peaks ju koguaeg üritama vähemalt 200ga lennata. 90ga sõites ei pea mul kuhugile kiire olema, lihtsalt ei taha veeta päeva maanteel :D tegelikult eks see üks lõputu vaidlus ole, nagu paljud teisedki. aga noh...uus aasta ja vaielda tuleb ju ikka ka uue hooga. iseenesest nõus, et ega mindki ei häiri need penskarid ja muud "ässad" ...siis kui neist on ilusti võimalus ja võimalik mööda sõita. kui kõik mõtleksid ja toimiksid nii nagu mina ja sina siis vist ehk erilist probleemi ei olekski. aga kui sa pead enamvähem iga päev näiteks sõitma tallinn keila ja istuma seal suurema osa ajast mingis 40-60 vahel tiksuvas kolonnis, maanteel kus suuremalt jaolt on kõik 90 ala. no eks ta natuke ikka tuska tekitab küll :lol: ja peale seda tuleb siis hakata läbima keila linna, kuhu see kolonn ilusti sinu ees sisse sõidab ning 20ga tiksuma hakkab :wack: krt, tegelikult päris jube mõelda...et kui mul tõesti näiteks tihtipeale olekski reaalselt kuskile kiire ja siis ma peaksin ka kõike seda kino nautima samamoodi :?

Raitsraisk
Tsikkel: F650
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Raitsraisk »

will111 kirjutas: 02 Jaan 2022, 23:14
yeekim...miks kiire? kui kiire oleks siis peaks ju koguaeg üritama vähemalt 200ga lennata. 90ga sõites ei pea mul kuhugile kiire olema, lihtsalt ei taha veeta päeva maanteel :D tegelikult eks see üks lõputu vaidlus ole, nagu paljud teisedki. aga noh...uus aasta ja vaielda tuleb ju ikka ka uue hooga. iseenesest nõus, et ega mindki ei häiri need penskarid ja muud "ässad" ...siis kui neist on ilusti võimalus ja võimalik mööda sõita. kui kõik mõtleksid ja toimiksid nii nagu mina ja sina siis vist ehk erilist probleemi ei olekski. aga kui sa pead enamvähem iga päev näiteks sõitma tallinn keila ja istuma seal suurema osa ajast mingis 40-60 vahel tiksuvas kolonnis, maanteel kus suuremalt jaolt on kõik 90 ala. no eks ta natuke ikka tuska tekitab küll :lol: ja peale seda tuleb siis hakata läbima keila linna, kuhu see kolonn ilusti sinu ees sisse sõidab ning 20ga tiksuma hakkab :wack: krt, tegelikult päris jube mõelda...et kui mul tõesti näiteks tihtipeale olekski reaalselt kuskile kiire ja siis ma peaksin ka kõike seda kino nautima samamoodi :?
Oskab keegi öelda, mis needus on Saue-Keila lõigul? Pinnalähedane veesoon? Indiaanlaste surnuaed ? Ükskõik millisel momendil seda läbida, on seal kõige aeglasemad rekkad, kütust säästvad pühapäevasõitjad ja muud mustmiljon sõidukit, mis on eelnevate vahele kinni tikitud.

will111

See on puhtalt selline paari kolme kuni viie viimase aasta nähtus. Eelnevalt ei olnud seal midagi sellist. Seega indiaanlaste surnuaed ilmselt on välistatud. Ma olen seda teed sõitnud üle 30 aasta regulaarselt ja asi läks jamaks suht hiljuti. Aga üsna samaaegselt keila linnaga, mida oli samuti varem suht hõlbus ja lihtne läbida. Nüüd aga kohati on nii, et kui keegi peaks juhtuma ees sõitma siis võib auto ära parkida ja pausi teha.
Needus on seega seotud ilmselt peamiselt keila asustusega, jutud räägivad, et see olevat viimasel ajal muutunud kohutavalt populaarseks külaks ning sinna olevat elama kolinud hirmus palju uusi ja ägedaid inimesi :D ja nad siis tulid uute ja ägedate kommete ja oskustega
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

ranel kirjutas: 02 Jaan 2022, 16:37
Ehtne näide siitsamast, kus pensionile liginev meesterahvas arvab, et tema reaktsioon ja sõiduoskused on ülemuslikud. Selline liigne enesekindlus toobki rasked liiklusõnnetused.
Ohtlik on oma võimete ülehindamine, aga ma arvan, et see pole koht kus seda hinnatakse. Sõber Raido Rüütel sai just 70 ehk ta ei tohiks sinu loogika järgi enam rooli istudagi, kuigi ta on teravam pliiats ka oma 70 aastaga kui 95% liiklejatest üldse. Mul veel kahjuks pensini piisavalt aastaid, et need kiirelt sõites üle elada :ner:
ML-Transport AS
Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige

Raitsraisk kirjutas: 02 Jaan 2022, 23:34
Oskab keegi öelda, mis needus on Saue-Keila lõigul? Pinnalähedane veesoon? Indiaanlaste surnuaed ? Ükskõik millisel momendil seda läbida, on seal kõige aeglasemad rekkad, kütust säästvad pühapäevasõitjad ja muud mustmiljon sõidukit, mis on eelnevate vahele kinni tikitud.
Seal on 90 ala vast paar kolm km üldse ja rekkaga on seal selles suhtes väga "lõbus" sõita, et täislastis polegi mõtet hoogu üles ajada, sest kui hoog üleval on jälle 70 ala.
Kuid kohe saab Keilasse mööda 4 realist 110-ga peaaegu kohale sõita, no ok jäävad need 2-3km 90 alla ka alles , aga ikkagi on ka 2-3km 110 ala ka olemas :D
ML-Transport AS
Kasutaja avatar

Teema algataja
Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1096 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

► Näita Spoilerit
Ma sõidan igapäevaselt Tallinn-Keila-Tallinn. Keila-Saue Lõigu pikkkus on ~9km. Olles läbinud seda teekonda enam, kui 500x viimase 2 aasta jooksul julgen end liigitada eksperdi staatusesse. Needus koosneb allolevatest komponentidest, mis võivad esineda üksikult või koostoimes. Koostoimes on aeglasem aga ei summeeru, täpne koosmõju on tulenevalt muutujate suurest arvust veel väljaselgitamisel. Kindel on see, et igapäevaselt esineb vähemalt 7 allloetletud teguritest. Mõjutegurid on järgnevad:
* rekkad viletsates teeoludes -10-20kmh
* veokad viletsates või täitsa ok teeoludes -15-25kmh
* kübaraga onud olenemate teeoludest ja sõidukimargist -20kmh
* kübaraga tädid olenemate teeoludest ja sõidukimargist -25kmh
* paarid, kus vähemalt üks kannab kübarat, olenemate teeoludest ja sõidukimargist -25kmh
* paarid, kes sõidavad mõne N.liidus valmistatud sõidukiga (kübar pole oluline) -25kmh
* traktor, suvalist värvi -30kmh
* traktor, suvalist värvi -40kmh
* traktor, roheline või sinine -50kmh
* aeglane veos -60kmh
* suverehvidega*, ~20 aastat vana BMW -30kmh
* suverehvidega*, ~20 aastat vana Audi -30kmh
* suverehvidega*, ~20 aastat vana BMW -30kmh
* tuledeta, kütust säästvad elektriautod (enamsti sinine Nissal Leaf suunal Saue-Keila) -35-40kmh
* kütust säästvad pühapäevasõitjad -10kmh
* naine ratsahobusel -40kmh
* mees hobuvankriga -50kmh
* jalgrattur-kamikaze -30kmh
* indiaanlaste surnuaed (ainult täiskuuenljapäeval) -25kmh
* Korvi kalmistu (ainult kirikupühadel) -25kmh
* pinnalähedane veesoon - mõjuuuring puudub

Et asjast paremini aru saada siis osad tegelased on kohalike omavalitsuste poolt palgatud mõju avaldama (loe: edasi-tagasi sõitma) s.h. traktorid, veokad, tädid/onud ja sinine Nissan Leaf. Vanad luksussedaanid sõidavad omaalgatuslikult ja ornganiseerimata korras.
Ma loodan, et oli ammendav vastus. Kui midagi jäi arusaamtuks siis palun küsi.
:bsmile:

* oluline on tähele panna, et nende sõidukite puhul on enamasti saavutus, kui rehvid üldse on, kui juba on siis mustri olemasolu, ükskõik kui väike, peaks täiendavaid lisapunkte andma.
🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT
Kasutaja avatar

M.T.
Tsikkel: -
Tänanud: 163 korda
Tänatud: 355 korda

Lugemata postitus Postitas M.T. »

Geila, seal ongi probleem.
Vabandust tänapäeva mõistes ebakorrektse nalja eest.
Kasutaja avatar

Vint
Toetajaliige

Keegi valgustaks ehk Indiaanlaste surnuaia kohapealt? Mis krt see veel on? Või kus?
Kasutaja avatar

vx800
Tsikkel: Zr7
Asukoht: tallinn-rapla / Jawa suzuki vx800 honda nx650 suzuki dr350 suzuki xf650 tdm850 zr7
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas vx800 »

Indiaanlaste surnuaed on see koht kuhu nad maetud on. Lihtne ;-)))
mees jääb alati iseendaks
Kasutaja avatar

ranel
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Tänanud: 70 korda
Tänatud: 374 korda

Lugemata postitus Postitas ranel »

urmas66 kirjutas: 03 Jaan 2022, 16:12
ranel kirjutas: 02 Jaan 2022, 16:37
Ohtlik on oma võimete ülehindamine, aga ma arvan, et see pole koht kus seda hinnatakse. Sõber Raido Rüütel sai just 70 ehk ta ei tohiks sinu loogika järgi enam rooli istudagi, kuigi ta on teravam pliiats ka oma 70 aastaga kui 95% liiklejatest üldse. Mul veel kahjuks pensini piisavalt aastaid, et need kiirelt sõites üle elada :ner:
Kiirelt sõites on lihtne võimeid ülehinnata. Liikluses on ikka sujuvust vaja, mitte sõelujaid.
Näet, rallisõitjatega seotud avariid, mis 2 minutiga googeldamise peale kohe välja tuli.
Füüsika toimib kõigiga samamoodi. 50kmh pidurdades saab oluliselt kiiremini pidama, kui 90km/h kehvades oludes.

https://www.postimees.ee/1761905/surmag ... oistlusest
https://www.harjuelu.ee/kuusalu-liiklus ... akaristus/
https://www.rally.ee/?a=a009&b=1001
https://www.delfi.ee/artikkel/76042241/ ... ka-avariid
http://www.lounaleht.ee/?page=1&id=12301&print=1
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”