Sõidueksami sooritamine?

Kasutaja avatar

tito
Postitusi: 741
Liitunud: 07 Juun 2013, 08:38
Tsikkel: Suzuki DR-Z
Tänanud: 126 korda
Tänatud: 63 korda

Re: Sõidueksami sooritamine?

Lugemata postitus Postitas tito »

No pensionärina sõitmine on kahe otsaga asi. Mina olin 2 h täis varustuses juba olnud kui eksam algas, väljas oli südasuvi ja 30 kraadi ning Laagrist-Pässa kukutati liigaeglase sõidu eest läbi. Juhtisin tähelepanu, et palju oli kõrgete aedadega eramaju ristmike lähedal ja kohe ülekäigu rajad, et ma pean arvestama mingite tattlapakatega kes sulle tõuksiga laivi võivad lennata jms + rõhusin enesetundele ja kogemuse puudumise peale- kukkusin kolinal läbi.
§44. Juht ei tohi oma tegevusega ohustada jalakäijat ega rikkuda tema riietust (nt pritsida pori, vett vms). Eriti tähelepanelik tuleb olla lapse, vanuri ning haigustunnuste ja puudega inimese suhtes.
§64. Juht peab olema tähelepanelik teel ja teeservas seisvate või liikuvate vähekaitstud liiklejate suhtes, vältima nende ohustamist ja neile kahju tekitamist.
§123. Juht peab kohandama oma sõiduki kiiruse selliseks, mis arvestab tema sõidukogemusi, teeolusid, tee ja sõiduki seisundit, veose iseärasusi, ilmastikutingimusi, liikluse tihedust ning muid liiklusolusid, et ta suudaks peatada sõiduki eespoolse nähtavusulatuse piires ning teel etteaimatava mis tahes takistuse ees. Juht peab vähendama kiirust ning vajaduse korral peatuma, kui tingimused seda nõuavad, eriti siis, kui nähtavus on halb.
Kuigi liikluseeskiri väidab üht, arvavad sõiduõpetajad teist.
Teisel korral oleks plats jäänd läbimata, suutsin porilombist sellise põike teha, et 50 pealt maha pidurduse tegin esirattal- jälle jama ühesõnaga äärmused neile ei meeldi kindlasti :D

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”