Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Kasutaja avatar

urmas66
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha TDM 850
Tänanud: 1995 korda
Tänatud: 589 korda

Re: Oma (hirmkalli) elektri/kütte arve olete juba kätte saanud?

Lugemata postitus Postitas urmas66 »

joel kirjutas: 24 Jaan 2022, 14:51
urmas66 kirjutas: 24 Jaan 2022, 14:05
joel kirjutas: 24 Jaan 2022, 10:32
urmas66 kirjutas: 24 Jaan 2022, 10:05
Kõik need tasuvuse asjad taanduvad sellele palju ise kasutad ja palju müüd. Kes kasutab rohkem, nagu üks maaküttega või õhk-vesi soojuspumbaga maja, siis temal pole erilist võitu oodata.
Täiesti vale arusaam. Kõige suurem võit tulebki selle omatoodangu arvelt, mille võrra jääb võrgust ostmata, sest võrku müües saad oluliselt vähem kui ise samal ajal sama koguse ostmisel maksma peaksid. Suurema tarbimisega on ka suurem tõenäosus, et kõik paneelidest tulev oma tarbeks ära kulub.
Suvel kui on toomine olemas,siis pole mul endal ju vaja ja müües on hind odav. Talvel,kui mul oleks vaja, siis ei ole tootmist ja ostan kallima hinnaga. Elementaarne ütleks klassik selle kohta :?
Palun seleta seda elementaarset osa veidi pikemalt lahti. Kui ma vähem kasutan, maakütet või õhk-vesi soojuspumpa majas pole, mille arvelt mul siis suuremat võitu on oodata?
Midagi erilist ju selletada pole vaja. Kui sul ei ole suuremt tarbimist külmal ja pimedal ajal ehk sinu igakuine tarbimine on suhteliselt stabiilne, siis suvel teenitud müügist saad kompenseerida talvist tarbimist. Ehk kui sinu keskmine arve on 30€ kuus ja aprill kuni oktoober toodad keskmiselt näiteks mingi X summa eest kuus,siis ilmslet jääb üle mingi summa. Toomine oleneb sellest palju sul paneele on.
Minu puhul tehti pakkumine 18000+liitumine ja oli vist 28 paneeli(võin eksida,sest seda pakkumist enam pole) ja tasuvusaeg oli neil minu tarbimise järgi arvuatatud 13a 8kuud. Ehk teeniksin aastas olematu summa. Samas sina ,kes sa ei kasuta elektrit sel määral saad teenida märkimisväärselt suurema summa. Minu puhul oleks vaja palju suuremat toomisvõimsust,aga see on ka palju kallim ja võtaks palju ruumi. Ehk see mida saab teha kuskil piirmatul krundil ei saa teha igaüks oma eramaja kõrvale. No ma ei hakka kogu kinnistut paneelidega katma.
Sõidetud rattad:Riga-d erinevad,Turist T200 73`,Jawa`d erinevad ,Honda Varadero XL 1000 99`,Yamaha TDM 850 97`...
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”