Sõidueksami sooritamine?


ducati_tln
Postitusi: 10
Liitunud: 20 Juun 2021, 14:04
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Re: Sõidueksami sooritamine?

Lugemata postitus Postitas ducati_tln »

Coeng kirjutas: 11 Jaan 2022, 14:54
Head Jätkuvat !

Tallinnas üle 30a iga päev autoga sõitnud, aga kuulen hirmujuttusid Tallinna eksamineerijate kohta. Kas peaks mõnda väiksemas linnas
proovida eksamit teha , või ikkagi Tallinnas ? Kui nüüd läbi kukud siis vist peab jälle
pikas järjekorras istuma...Kuidas uuemad loaomanikud kommenteeriksid ?
Mina hakkasin lube tegema 2020 augustis. Septembri alguses sain Tallinnas eksamile ja kukkusin platsil läbi. Ainus aeg, mis tol aastal oli võimalik veel registreerida, oli septembri lõpus Pärnus. Minu jaoks täiesti võõras linn, olen sealt sisuliselt ainult autoga läbi sõitnud. Panin selle kirja (kartsin, et muidu tol aastal rohkem eksamile ei saagi), aga käisin iga päev ARK lehel, et ehk on midagi Tallinnas või vähemalt kodule lähemal vabanenud. Kahjuks ühtegi aega ei Tallinnas ega kuskil mujal vähemalt e-teenindusse ei tekkinud.

Kuidagi läbi häda suutsin mõned päevad enne eksamit leida endale Pärnusse autokooli, kust oldi nõus tsiklit laenama ja eksamile eelneval nädalavahetusel sain seal korra lausa õppesõitu teha. Kõhutunne ütleb, et see võis olla kellegi isiklik ratas. Vaevalt, et autokool peab enda bilansis pilli, millel ühtegi kukkumiskaitset pole. Aga see selleks.

Jõudis kätte eksamipäev ja eks mina muretsesin ka selle pärast, et ehk hakatakse mind kottima, kuna "küllap mingi järjekordne tallinlane üritab enda arvates kolkas lihtsalt eksamilt läbisaada". Aga ei läinud nii - eksamineerija oli väga meeldiv härra. Kui ma platsil esimese harjutuse (kaheksa) esimesel katsel kohe jala maha panin soovitas ta mul, et "ma ju enne eksami algust nägin kuidas sa selle harjutuse mitu korda muretult ära tegid. Sul on närv sees - tee platsil üks tiir, rahune maha ja proovi uuesti." Nii saigi talitatud. Ülejäänud plats läks muretult ja rohkem ühtegi viga ei teinud. Enne linna sõnas ta, et "ära päris kihutama hakka, aga tsiklilt eeldan näha ikkagi sellist lõbusat sõitu" - ma mingit motosporti teha ei üritanud, aga teadlikult ei uimerdanud ka. Sõitsin umbes täpselt nii nagu ongi normaalne sõita. Hiljem oli tal vaid üks märkus - korra unustasin pärast kurvi suuna sisse. Mingit peedistamist või "ebasportliku käitumist" ma eksamineerija poolt küll ei tajunud.

Ühesõnaga - saaks ajaratta tagasi keerata, siis logistika mõttes eelistaks endiselt koduses Tallinnas eksamit teha, aga minu puhul õigustas Pärnus käik end igati.

Kas see sind aitab või mitte ei oska muidugi öelda. Nagu ütlevad klassikud, siis your experience may vary. Edu!

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”