Arutelu - kuhu on kadunud tegijad?

Kasutaja avatar

Mait.V
Tsikkel: BMW S1000RR 17
Tänatud: 7 korda

Re: Arutelu - kuhu on kadunud tegijad?

Lugemata postitus Postitas Mait.V »

Lisan ka siis paar mõtet, ei tea kas aitab aga ehk arusaadav miks asjad on nii nagu nad on.
Ise olen nüüd peale keskkooli töötanud 12 aastat ühes ja samas ettevõttes põllumehena, meeldib väga ka kõik muu tehnika ja motosport jne. Lapsena sai mängitud mudaga ja tehtud palju lollusi ja katsetatud kõik ikka ise läbi.
Minu tööaeg on aprillist - Oktoobrini keskeltläbi 08.00 - 20.00 ehk siis 12 tundi suviti ja põllutööde hooajal. Taimekaitsetöödel vahetustega ka terve öö läbi vahetevahel. Reeglina terve suve läbi ka laupäevad tööpäevad, pühapäev enamasti vaba.
Talviti rahulik 8 tunnine tööpäev ja nädalavahetused vabad.

Selle esimese poole jutu mõte seisnes selles, et see tööpäeva pikkuse üle virisemine, no andke andeks aga mul on selliste inimeste pärast piinlik. Neeme pakutud tööaeg on igati mõistlik.

Olen näinud igasugu erinevaid kujusid läbi aegade läbi käimas, mõned jäävad paariks kuuks pidama ja mõned nädalaks - kaheks jne
Olen kursis ka üle Eesti asuvate põllumajandusettevõttetega kuidas seal asjad on.

Üldjoontes on pilt üsna kesine. Isegi halb võib öelda.
Minu silmis on ikkagist probleem meie pehme vati sisse uputatud ühiskond ja niiöelda õues ei tohi enam mängida, ehk keegi kriimustab ennast. Ca 15 - 20 aastat tagasi oli ikka traktorist/Treial/Mehaanik väga tubli ja väärikas amet. Nüüdisajal hakkab tõesti ühiskond siiski kahjuks jälle klassidesse jaotuma.
Liiga palju inimesi on minu käest küsinud (pean silmas meesterahvaid) et kuidas autol ratast alt ära võetakse. Naine ei pea oskama ratast autolt ära võtta minuarust. Nad on teistmoodi targad :)

Oma kogemuste põhjal ütlen, et põhiasi millega spetsialiste värvatakse on RAHA RAHA RAHA.
See proodcast ja muu läikiv reklaam on jälle minuarust vatimaailma ninnunännu mis tuleks katlas soojuseks tekitada.

Neemele : Töökuulutus on väga okei ja probleem ei ole selles, varu kannatust. Arvatavasti mängib ka siin oma rolli ka pingeline poliitiline olukord.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Teenused ja abi”