Arutelu - kuhu on kadunud tegijad?


hmm
Postitusi: 435
Liitunud: 01 Juul 2012, 18:14
Tsikkel: K-58, M103, jawa 360
Asukoht: Rakvere
Tänanud: 40 korda
Tänatud: 111 korda

Re: Arutelu - kuhu on kadunud tegijad?

Lugemata postitus Postitas hmm »

Loen ja loen ning ega arvamustel lõppu ju pole - ühist tõede ammugi. Mina olen ka tegija ning pole kuhugi kadunud. Nüüd millises valdkonnas tegija - see pole teemaks.
Kellele ema, kellele tütar - rohkem edasi ei paku ;)

Töötingimused, tasu, asukoht ja tööülesannete selgus on n.ö. baas. Need peavad olema piisavalt tasemel selles piirkonnas, kus tegutsemist pakutakse. Üldjuhul ju on ka. No jah, see +/- paarsada € töötasus - so what, titimiti. Sellega saab püüda n.ö. uusi isikuid tööturule sisenejaid, kes lõpetanud mingi tehnikumi.

Nendest edasi e. "meistreid/tegijad" püüda, jääb baastingimustest väheseks - nemad otsivad väljakutseid.
Ülihead meistrimehed on oma väljakutsed juba rakendanud neile sobivates töökodades ja kindlasti liigub info meistrite vahel teiste töökodades toimuvast - nemad töökuulutusi üldjuhul ei vaata, vaid valivad ise kus võileivale vorsi/singi saavad. Nende enda juurde saamiseks tuleb lihtsalt suhelda ja neis huvi tekitada - not easy job ja pigem töökoja omaniku karismas asi.

Keskmiseks meistrimehed, e. kellel võti käes püsib ning pole veel tugevate meistrite poolehoidu/vaatevälja sattunud - nemad otsivad ikkagi endale mugavat töökohta. On see siis seotud elukohaga, harrastustega jne.

Algajad - loterii, kes kus jne. Võiks öelda, et vaatavad kõrgeima tasuga töökoja ja siis hakkavad järgmist maad kuulama. Kui hea meistri käealla ei satu, siis lõpetab autoremondi töökojas õli ja rehvivahetajana.

Ma tahaks öelda nii, et kui ollakse sisenenud meistrimehe otsingutes juba töökuulutuse rubriigi tasemele, siis ülihäid meistrimehi ei otsita. Tavalise töökuulutusega on võrgu silmus nii suur, et sobilik kala võrku ei jää, või on silmus nii pisike, et korjad adru.

Keskmiste oskustega meistrimeest huvitab pigem töökoja feim ja töökultuur + kuidas tööandja soosib meistri harrastusi, need saavad määravaks, kui baas asjad on juba korras (peavad olema).
Olgem ausad, et kui meistrimehele on vaja rõhutada tema tööaega... (kuigi see on lepingus kirjas), siis on töökojas asjad kehvad (nt usaldsega), või "meistrimees" ei küüni algajast edasi.
Nüüd on ka neid meistrimehi, kes on saanud kahjuks korralikult kõrvetada - oskused on tasemel, kuid eelmiste töökohtadel oldu on murdnud töötahte ning ka usu endasse. Nende suhtes on ülioluline ettevõttesse sisenemise poliitika ja töökultuur + sidumine selle ka harrastusega.

Veelkord - kunagi ei ole "tegijad" kadunud ning noorus on alati hukas, sest nad mõtlevad nii nagu vanemad on neid kujundanud/arendanud.
5aastat 50+ vanuste ratastega (Iz jupiter3, Iz49, Iz Planeta Sport, Kovrovets K58, Jawa360) sõidud Balkanil ja selle lähistel https://www.facebook.com/groups/471167806998913

Riga7 (1972) 49cc -> Kovrovets K58 (1958) 124,7cc -> K58@100 173,7cc-> Minsk M103 (1963) 124,7cc -> Jawa 360 + velorex 560 (1972) 344cc -> Jawa 559 (1965) 248,9cc -> Kovrovets K-175 (1958) 173,7cc -> Triumph Bonneville T100 (2019) 900cc

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Teenused ja abi”