Mootorratturi elu korteris on odavam, kui majas (või vastupidi).

Kasutaja avatar

Teema algataja
Turist
Tänanud: 100 korda
Tänatud: 217 korda

Re: Mootorratturi elu korteris on odavam, kui majas (või vastupidi).

Lugemata postitus Postitas Turist »

M.T. kirjutas: 27 Apr 2022, 01:09
Aga mida su number 45.- sooja toa eest näitama peaks? Millega seda võrrelda?
Ma räägin enda võrdlusbaasilt ehk kui ma soetaks samas piirkonnas samaväärse korteri, pean silmas 2m arvu ja muid lisasid, siis mu igakuised kulud oleks suuremad. Kui ma ostaks asemele 2-toalise a 50 m2, siis jah oleksin rahaliselt võidus.
Moded võivad vabalt selle OT möla siit kustutada või splittida.
See 45 eur on otsene kulu. Nagu eramajas kuu jooksul kulunud soojuspumba elekter või pellet. Täielikuma pildi saab siis kui arvestada ka küttesüsteemi amortisatsiooni. Kortermaja paneb omale 20 aasta tagant uue soojussõlme hinnaga 10 000 eur, eramaja omanik vahetab 20 aasta jooksul välja katla või soojuspumba umbes sarnase maksumusega. Kortermaja jagab selle kulu kümnete korterite vahel, eramajaomanikul pole kellegagi jagada. :bsmile:

Maja puhul rohkem m2 lähebki sinna alla: "Eramaja eelised on mujal, mitte seal elamise odavuses" ehk see on raudkindel reegel, et kui korteri asemel maja ostetakse, on seal rohkem m2 kui korteris. Ehk minu arust pole siin pikemalt midagi rääkida- eramajal on omad eelised, aga tasuks mõista ning leppida sellega, et nende eeliste hulka ei kuulu raha säästmine võrreldes korteris elamisega (loomulikult alati leiab erandeid).

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Ajaviiteks...”