Mootorratturi elu korteris on odavam, kui majas (või vastupidi).
-
claw
- Tsikkel: pilusilm ja venelane
- Tänanud: 83 korda
- Tänatud: 82 korda
Re: Mootorratturi elu korteris on odavam, kui majas (või vastupidi).
Mina ei tea ühtegi inimest, kes iga 10 aasta tagant endale uue maja ostavad. Mitte ühtegi. Neid kindlasti on, seda ma ei vaidle. Aga mina ei tea ühtegi.M.T. kirjutas: ↑28 Apr 2022, 19:37Sa oled loll või püüad väga olla? Ostad uue või renoveeritud maja, elad seal 10 aastat, mida krdit sa seal remondid? Ole nii kena ja loe ka mida kirjutatakse ja millele sa vastad, mitte ära aja kelbast pidevalt. Sa võtad aluseks ainult näite, kus elad surmani seal ühes korteris või majas või siis ostad mingi pool peldiku, millel peab kohe katust vahetama jne. Palju katuste eluiga on, on sul õrna aimu kah?Turist kirjutas: ↑28 Apr 2022, 19:29Kui majaomanik ei oska aru saada, et iga maja vajab perioodiliselt mingit remonti ) tihti nö. oodatult, aga vahel ka ootamatult), siis tuleks küll peeglisse vaadata.Kas ta selle jaoks spetsiaalselt iga kuu (või muu perioodiga) midagi kõrvale paneb või on tal pangakontol niikuinii (kümned) tonnid igal hetkel võtta, on juba tema mure.
Kui elukoha vahetusega keegi tegeleb, siis minu tutvusringkonnas pigem väiksemast korterist suuremasse või siis edasi majja. Ja mitte säästu eesmärgil, vaid majas elades on muud plussid.
Väidan, et valdav osa majaomanikke eestis ei vaheta neid 10 aasta tagant, vaid kaduvväike osa. Pigem jääb seee maja lausa mitmesse põlvkonda, eriti kui on uhke ja vana maja.
Ja sellisel juhul võib küll tulla ette isegi katusevahetamist. Aga kui ei ela samas majas ka 50 aastat, siis võib ikka ette tulla, et on vaja soojustust või välisfassaadi kohendada, tehnosüsteeme hooldada, parandada, värksendada. Uksed, aknad kuluvad, purunevad. Vihmaveerennid tahavad mingi aja tagant värskendust jne.
Mitut inimest sa reaalselt tead, kes iga 10 aasta tagant uue maja ostavad?
Ja lisaks uutele kipspeldikutele (kus ma isegi hea meelega võiks elada vast), on maailmas ka teistliiki maju. Mõni tahab elada primitiivsemas palkmajas või 70 aastat vanas maakivimajas vms. Seal on "remondifond" vajalik.
Sama palju, kui erinevaid kortereid, on ka maju. Kõik ei ole tuttuued. Aga keegi ei uhkusta, et mul on 70 aastat vana korter. Maja puhul küll.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.