Rääkige robotniidukitest. Jagage kogemusi.

moilo
Tsikkel: K750M
Tänatud: 11 korda

Re: Rääkige robotniidukitest. Jagage kogemusi.

Lugemata postitus Postitas moilo »

Oot miks ei ole poolele hektarile masinat olemas? No mul oli algatuseks selline väiksem murulapp (700m2) ja sai ostetud Husqvarna 310. See peaks vist olema mõeldud 1000m2 tarbeks. Uue maja valmides sai murulapp oluliselt suurem. Kuna see Husqvarna oli juba olemas siis panin ta tööle. No see muru ei ole küll kõige kiirema kasvuga (männid varjavad valgust osaliselt) kuid see 1000m2 masin sai hakkama ca 5000m2 alaga. Seejuures on seal mõned kallakud, liivakast, puud jne. Jah, aegajalt pidin teda päästma kusagilt august või juurika otsast kuid ta sai hakkama. Järgmisel suvel laiendasin niidetavat ala veelgi, ca 6500m2. Nüüd niidab X430 mis on mõeldud 5000m2 ala jaoks. Ma julgen väita, et vähemalt minu metsaalust aeglase kasvuga muru jaksaks see ilmselt ka 10000m2 ehk hektari niita. Aga muidugi igasugu oksad ja väiksemad kännud osutuvad seal metsa all probleemiks, seepärast niidangi ülejäänut traktoriga. See peenestab kuni 5 cm oksad kenasti multsiks, ei pea neid korjama.
Aga roboteid tehakse päris suuri, 2 hektari roboteid on vist nii Ambrogiol, Viperil kui Belroboticsil. Muidugi nende hind on vist alates 15000 eurot seega ei torma just ostma. Kuid ilmselt kusagil golfiväljakul ehk oleks abiks ikka.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”