Liiklusülesanne: kellel on eesõigus?
Moderaator: Moded
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 144 korda
- Tänatud: 249 korda
Re: Liiklusülesanne: kellel on eesõigus?
Siin jäi silma veel kellegi küsimus natuke sarnase (segase?) olukorra kohta:Ain kirjutas: ↑09 Mai 2022, 11:15 Nii.. Esitasin Maci küsimuse veidi muudetud kujul vastused.ee lehele kus vastab sellele Maano Saareväli, vandeadvokaat, Advokaadibüroo Sirk ja Saareväli.
Teistele infoks, et küsimuse esitamine seal on nüüd tehtud tasuliseks ja maksab 5€. Ei olnud kahju sellest püha ürituse nimel ja aitab äkki pingeid maha võtta. Annan endale täiesti aru, et minu eespool välja käidud seisukoht ei pruugi olla õige aga jään seniks selle juurde.
Ehk siis veidi kannatust!
http://www.vastused.ee/loe/oigus/liiklu ... uudab.html
Garaažis: Pannoonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA

-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1590 korda
- Tänatud: 407 korda
Siin on pilt üsna kaugelt, kus kõikide fooride olemasolu on nähtav. Kui silm ei seleta,tuleb kangemad prillid võtta.
Täna sõitsin sealt paar korda läbi ja nagu instinktiivselt vaatad juba eemalt, et kas need foorid, mis Keresest tulijaile on, on ka nähtavad Männiku poolt tulijatele? No on ja üsna kaugelt(kaugemalt kui pilt) ja ka esimeselt sõidurajalt on need näha, rääkimata vasakpöörde rajast. Ehk kõik on nähtav ja ka hoopealt hoomatav igalt sõidurajalt oma manöövrit planeerivale juhile.
Kui kellegi on probleem arusaamisega ,siis selleks on liikluseksperdid ja pöördugu sinna ja kui midagi ikka arusaamatu,siis ka kohtusse. Kuid väita, et seal pole midagi näha ja kõik on arusaamatu, pole küll õige vastus.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Honda VFR800, 2008
- Tänanud: 408 korda
- Tänatud: 450 korda
Maaks tegelt ütles juba peale mnt ametist saabunud vastust kohe ära, mis oleks õige teha. et targem on mitte enam kirjutada ja, et jesli turak tagda na tolgo
aga see va nadežda ei tahtnud ära surra

Ühiskonnas tuleb ikka aidata kõige viletsamaid, et nad võimalikult palju suudaks paljuneda!
Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
-
- Tsikkel: YZ250F, XV 750 Cafe Racer
- Tänanud: 249 korda
- Tänatud: 335 korda
- Kontakt:
t*** sa kirjutad siis?Madlobster kirjutas: ↑09 Mai 2022, 20:30 Maaks tegelt ütles juba peale mnt ametist saabunud vastust kohe ära, mis oleks õige teha. et targem on mitte enam kirjutada ja, et jesli turak tagda na tolgo
aga see va nadežda ei tahtnud ära surraaga minu puhul see nadežda läks nüüd küll oma teed. Lihtsalt jääb loota, et liikluses kokku ei saa
Ma plaanin oma vokke sealtkaudu homme ülevaatusele tassima hakata ja muidu ka satun sinna tihti, a kindlasti pole ma nii andekas, et suuta kõik see kümme lehekülge paragrahviväänamist poole sekundi jooksul ajust läbi lasta, kui mingi mürsk punasega üle stoppjoone kimab. A elada tahaks veel kaua ja tervena, isegi kui lollina.
-
- Toetajaliige
ainult vaid selleks, et ka sinu päevas oleks killuke päikestmx77 kirjutas: ↑09 Mai 2022, 20:42t*** sa kirjutad siis?Madlobster kirjutas: ↑09 Mai 2022, 20:30 Maaks tegelt ütles juba peale mnt ametist saabunud vastust kohe ära, mis oleks õige teha. et targem on mitte enam kirjutada ja, et jesli turak tagda na tolgo
aga see va nadežda ei tahtnud ära surraaga minu puhul see nadežda läks nüüd küll oma teed. Lihtsalt jääb loota, et liikluses kokku ei saa

Ühiskonnas tuleb ikka aidata kõige viletsamaid, et nad võimalikult palju suudaks paljuneda!
Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."
-
- Tsikkel: YZ250F, XV 750 Cafe Racer
- Tänanud: 249 korda
- Tänatud: 335 korda
- Kontakt:
Urmas, ma oleksin kahe käega sinuga nõus, kui kuskil seaduses oleks kirjas või kehtestatud standard, kuidas peab nägema välja foor tagantpoolt (eriti, kui ta on kuskil posti küljes) ja küljelt. Kahjuks siiani on foori puhul standardiseeritud vaid fooritulede mõõdud, värvus ja värvide järjekord. Tehakse paari aasta pärast uus riigihange olemasolevate fooride asendamiseks LED fooridega ja pannakse sinna sellised ca 2-3 cm paksud liistakad ning ei näe sa midagi enam sealt posti tagant.urmas66 kirjutas: ↑09 Mai 2022, 19:37Siin on pilt üsna kaugelt, kus kõikide fooride olemasolu on nähtav. Kui silm ei seleta,tuleb kangemad prillid võtta.
Täna sõitsin sealt paar korda läbi ja nagu instinktiivselt vaatad juba eemalt, et kas need foorid, mis Keresest tulijaile on, on ka nähtavad Männiku poolt tulijatele? No on ja üsna kaugelt(kaugemalt kui pilt) ja ka esimeselt sõidurajalt on need näha, rääkimata vasakpöörde rajast. Ehk kõik on nähtav ja ka hoopealt hoomatav igalt sõidurajalt oma manöövrit planeerivale juhile.
Kui kellegi on probleem arusaamisega ,siis selleks on liikluseksperdid ja pöördugu sinna ja kui midagi ikka arusaamatu,siis ka kohtusse. Kuid väita, et seal pole midagi näha ja kõik on arusaamatu, pole küll õige vastus.
Näiteks selline küljelt
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1590 korda
- Tänatud: 407 korda
Mitte ainult siin google piltidel vaid ikka päriselt elus on näha. Mine vaata ise üle kui ei usu.
Ma luban, et rohkem siia teemasse ei lisa ühtegi tähte
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
Teema algataja - Maagia ja nõidumine
- Tsikkel: Triumph Tiger 800 ja Kawa w800
- Tänanud: 941 korda
- Tänatud: 882 korda
- Kontakt:

-
- Tänanud: 40 korda
- Tänatud: 131 korda
Riga→Suzuki DL650 VStrom→Honda Crosstourer VFR1200 DCT. Garmin Zümo660, GoPro Hero7 ja Packtalk Bold JBL sideseade.
Cardo PACKTALK Bold JBL sideseadmed, lisad ja varuosad:
Cardo ametlik edasimüüja Eestis
-
Ja vastus on järgnev:
Kaldun arvama, et tegemist on siiski reguleeritud ristmikuga, kuigi nõustun ka sellega, et Männiku teelt Pärnu mnt suunas liiklejatele ei ole ristmiku olemus kuigi hästi tajutavaks tehtud. Õiguslikult on aga neil juhtidel kohustus järgida LS § 58 lg 3 nõudest, mille kohaselt peab juht foori või reguleerija keelava märguande korral seisma jääma stoppjoone või stoppjoonemärgi ees. Küsimusealusel ristmikul paikneb stoppjoon enne Kerese tn lõikumiskohta, seega kohustab Männiku teel põlev punane foorituli Männiku teel Pärnu mnt suunas liikvaid juhte peatuma stoppjoone või -märgi ees. Enne foori rohelise tule süttimist ei tohi juht stoppjoone märgist ületada, sh teha ka vasakpööret Kerese tn-le. Selguse huvides võiks minu hinnangul Männiku teel asuv foor olla dubleeritud ka enne Kerese tn lõikumise kohta. Vastavasisulise ettepaneku võib teha tee omanikule e. antud juhul Tallinna linnale linnavalituse vastava ametkonna kaudu.
Ehk siis ei ole päris ühene saa asi...
Riga→Suzuki DL650 VStrom→Honda Crosstourer VFR1200 DCT. Garmin Zümo660, GoPro Hero7 ja Packtalk Bold JBL sideseade.
-
- Toetajaliige
Mööndusega on öeldud, et selguse mõttes võiks üks foor lisaks olla. Samas kui ükski standard või muu asjakohane dokument fooride sellist ("võiks") paigutust ette ei näe taandub ohutus indiviidi arusaamise võimele. Valesti arusaanu vigastab ennast ja teisi ning jääb süüdi.
Nüüd ju võiks juba ometi leppida sellega ja sõita nii nagu näeb ette fooridega reguleeritud ristmikul sõitmine?
Kas sa copysid siia täis vastuse või kribasid ise ka tiba juurde? "Kaldun arvama, oleks, võiks, poleks" kõneviisid ei ole juristidele omased kõneviisid, sellepärast küsin?
-
Teema algataja - Maagia ja nõidumine
- Tsikkel: Triumph Tiger 800 ja Kawa w800
- Tänanud: 941 korda
- Tänatud: 882 korda
- Kontakt:
Ma tegin umbes nädla tagasi Tallinna linnale ettepaneku ristmikku korrastada parema arusaadavuse huvides. Varasema kogemuse baasil liiklusteenistusele ettepanekute tegemisel arvan, et nad ei vasta sellele või kui vastavad siis vastus kõlab "kõik on hästi".
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: VT1300CX
- Tänanud: 492 korda
- Tänatud: 318 korda
Saadetud kettaga lauatelefonist!
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: 701
- Tänanud: 43 korda
- Tänatud: 27 korda
Kus juures see oleks üks väheseid kordi, kui ma nendega nõus oleksin..
-
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: VT1300CX
- Tänanud: 492 korda
- Tänatud: 318 korda
Siis peaks ikka ristmiku ümberehitama, mitmetasandiliseks ja puha, et kellegil arusaamatuks ei jääks

Saadetud kettaga lauatelefonist!
-
- Tsikkel: Neegrikaksik
- Tänanud: 72 korda
- Tänatud: 41 korda
See näitab, et rahval jagub veel kainet mõistust liiklusseadusest kõhutunde abil läbi närida... kuid kauaks?

Proovime nüüd rohkem sõita ja vähem möliseda
'96 XRV750
'97 XL600V
'89 Jawa 638