Hälvik-autojuhid

erkil
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 8 korda

Re: Hälvik-autojuhid

Lugemata postitus Postitas erkil »

mx77 kirjutas: 29 Mai 2022, 10:17
Macintosh kirjutas: 29 Mai 2022, 10:16
M.T. kirjutas: 29 Mai 2022, 09:57
Et pohh, las ma olla muul liiklusel jalus ja teised möödugu must paremalt, MINUL ON ÕIGUS!
Ei ole õigus. Ma ei jaksa telefonis hetkel LS lapata ja konkreetsele sõnastusele viidata aga 2+2 teedel tehakse asulavälistel teedel teisest reast vaid möödasõitu. Niisama, omaks lõbuks seal ukerdada pole lubatud.
Sul on täiesti õigus.
Antud juhtum muidgi oli asulas sees.
Kas ikka on sedasi, et 2+2 teel võib teisese reast teha ainult möödasõitu (kellegi enda peas loodud kirjutamata reegleid ei arvesta)? Pigem ainult siis, kui liiklus on tihe ja vasakpoolne rida on juba (veel aeglasemalt liikuvaid) autosid täis. Sellise paragrahvi leidsin mina: "(8) Kui asulavälisel teel on pärisuunavööndis mitu tähistatud sõidurada, siis tohib vasakpoolseid radasid kasutada ainult juhul, kui parempoolsed on hõivatud."

Tõsi, on paragrahv, mis lubab teist rida kasutada ainult möödasõiduks, aga see käib ainult kolmerealise tee (1+1+1?) kohta: "(2) Kahesuunalise liiklusega sõiduteel, mille kogulaiuses on kolm teekattemärgistega tähistatud sõidurada, ei tohi sõita äärmisele vasakpoolsele ehk vastassuunarajale. Keskmist rada võib kasutada ainult möödasõiduks või ümberpõikeks ning seda tuleb kasutada ümberreastumiseks enne vasak- või tagasipööret."

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”