Arutelu - kuhu on kadunud tegijad?

Kasutaja avatar

Madlobster
Toetajaliige
Postitusi: 3122
Liitunud: 30 Aug 2016, 12:52
Tsikkel: Honda VFR800, 2008
Tänanud: 484 korda
Tänatud: 580 korda

Re: Arutelu - kuhu on kadunud tegijad?

Lugemata postitus Postitas Madlobster »

Turuga on selline asi, et see on muutuv. Kord on "ostja turg", ja siis tuleb jälle "müüja turg" jne.
Ehk see tähendab seda, et kõik "ma alla 3k neto ei liiguta lillegi ja oma katseaja võid omale sisse istuda" tegelased hakkavad mingi aja pärast 1,3k bruto koha eest võistlema.

Eelmine buum ja järgnenud masu oli selles osas ilmekas.
Buumi lõpp/masu algus toob vastavasisulist pröökamist palju esile (mida rohkem 3k neto abitöölisi turul on, seda lähemal on ka litakas). Põhi pröökajad on liiga noored või siis liiga lühikese mäluga, et eelmisest "litakast" midagi mäletada ja arvavad, et elu tiirlebki keskpärase plaatija ümber, kes nüüd ja ka edaspidi dikteeribki tööde hindasid ning samuti tööaegu/korraldust jms. Ja lipslased, -need võivad oma kuldseid pastakaid nüüd ja edaspidi ainult aina suuremata palkade välja kirjutamiseks kasutada ning vähem "targutada"

Turg aga otsib alati tasakaalu (ostja ja müüja vahel, selle nimi on eluterve konkurents) aga on sündmusi, mis turu tasakaalust välja viivad ning nendel tasakaalust väljas olevatel aegadel ei ole tegemist enam eluterve konkurentsiga. Siis saavad taksojuhtidest "investeerijad" ning ehitusmeestest "peatöövõtjad".
Tavaliselt kipub pikalt tasakaalust väljas olev turg sarnaselt kummipaelale teise äärmusesse lendama. Siis saavad investeerijatest jälle taksojuhid ning peatöövõtjatest ehitusmehed.
Põllul olevad akendeta karbid pakitakse kilekotti (uut buumi ootama), vanemate majad antakse pangale, uus mersu vahetatakse kasutatud kia vastu ja rügamine (kummi paela pingestamine) hakkab jälle algusest. St cvonlinist tööd otsides ei rakendata enam filtrit "peida alla 3k palgaga pakkumised" ning töövestlustel muutub ka toon tööandja suhtest palju "sobilikumaks" :)
Tsiteerides "klassikuid". "Mitte keegi ei saa mul keelata LS-i tõlgendada nii, nagu mina seda soovin."

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Teenused ja abi”